Το ξηρό κι ευαίσθητο δέρμα που βάλλεται καθημερινά από τους εξωγενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, εμφανίζοντας συμπτώματα αφυδάτωσης, αίσθηση «τραβήγματος», ερεθισμό, κνησμό ή κοκκινίλες, έχει έναν ακόμα εχθρό: Το κρύο του χειμώνα. Ετσι για να τη θωρακίσουμε και να επαναφέρουμε την ομαλή λειτουργία της, ακολουθούμε μία μίνιμαλ φροντίδα μαζί με τα κατάλληλα προϊόντα-κλειδιά. Τι εντάσσουμε λοιπόν στο καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης;

Βήμα 1: Ο καθαρισμός προσώπου

Επιλέγουμε μία σύνθεση με απαλή καθαριστική βάση και πολύ καλή ανεκτικότητα που απομακρύνει τους ρύπους. Επιπλέον θέλουμε να προστατεύει από τα στοιχεία του νερού που ξηραίνουν το δέρμα, όπως για παράδειγμα τα άλατα. Η υφή του καθαριστικού μπορεί να είναι είτε στέρεα ή γαλάκτωμα ή balm. Μερικά από τα πιο κατάλληλα συστατικά του είναι τα ceramides, αμινοξέα και λιπίδια, που ενισχύουν το υδρολιπιδικό φιλμ αλλά και η βιταμίνη Ε που μαλακώνει το δέρμα και του χαρίζει απαλότητα.

Βήμα 2: Η εντατική επανόρθωση και ανακούφιση

Μετά τον καθαρισμό εφαρμόζουμε σε πρόσωπο και σώμα μία εξειδικευμένη σύνθεση με ενυδατικούς και αναπλαστικούς παράγοντες που καταπραϋνουν από τον κνησμό και μειώνουν σημαντικά την ξηρότητα, το ξεφλούδισμα και τις κοκκινίλες. Το ζητούμενο είναι η αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, η διαρκής άνεση και η ενδυνάμωσή του.

Βήμα 3: Για απολαυστική θρέψη και απαλότητα

Για την εντατική φροντίδα της ξηρής επιδερμίδας χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του ντους ένα ειδικό έλαιο. Η ειδική σύνθεσή του μετατρέπεται σε απαλό γαλάκτωμα όταν εφαρμόζεται σε υγρό δέρμα. Ρόλος του είναι να απομακρύνει απαλά τους ρύπους χαρίζοντας την απαραίτητη ενυδάτωση, απαλότητα και φροντίδα κατά το πλύσιμο.  Στη συνέχεια ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και σκουπίζουμε απαλά με μία πετσέτα.

Βήμα 4: Η στοχευμένη φροντίδα

Σε περίπτωση που νιώθουμε ότι ο κνησμός ή το ξεφλούδισμα είναι έντονα: Προτιμάμε μια κρέμα θρέψης με υπερενυδατικούς παράγοντες όπως η γλυκερίνη, το σκουαλένιο, η βιταμίνη PP και το αγνό κερί μέλισσας. Τέτοια συστατικά χαρίζουν άμεση ανακούφιση και εντατική προστασία από εξωγενείς βλαπτικούς παράγοντες και ιδιαίτερα από το κρύο και τον αέρα.