Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μίλησε για τον λόγο που δεν θεωρεί ότι είναι δικαιωμένη από το Me Too.

H ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και αναφέρθηκε στο κίνημα και την τροπή που έχουν πάρει μέχρι τώρα οι εξελίξεις.

Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα

Ήσασταν ένα από τα πρόσωπα που έβαλε το λιθαράκι του στο #metoo, όταν καταγγείλατε τον Πέτρο Φιλιππίδη, αισθανθήκατε δικαιωμένη με την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα;

Για μένα η λέξη δικαίωση είναι πάρα πολύ βαριά. Δεν αισθάνομαι ούτε δικαιωμένη, ούτε τίποτα. Για να πει κάποιος ότι αισθάνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Είναι πάρα πολύ νωρίς και δεν νομίζω ότι είναι λογικό να αισθάνεται κάποιος δικαίωση.

Αισθανθήκατε ότι έφυγε ένα βάρος από πάνω σας;

Όχι.

Πιστεύετε ότι μετά τα όσα συνέβησαν, θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους ηθοποιούς;

Όταν αρχίζει ο κόσμος να μιλάει γι’ αυτά που του συμβαίνουν, σίγουρα είναι για καλό. Θέλει χρόνο, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά νομίζω είναι σίγουρα για καλό. Είμαι περήφανη για την τέχνη γενικότερα, γιατί η δική μου δουλειά, των ηθοποιών, στάθηκε αρκετά γενναία απέναντι στα πράγματα, γιατί δεν το είδαμε από άλλους κλάδους τόσο πολύ. Από εκεί και πέρα, αρχίζει και αλλάζει κάτι στην κοινωνία. Είμαστε όμως ακόμη στην πολύ αρχή, θέλει πολύ καιρό για να αλλάξουν οι νοοτροπίες, να αλλάξουν οι συνειδήσεις, για να αλλάξει ο τρόπος που μεγαλώνουμε τα παιδιά.