Η Μαρία Μπεκατώρου αποκαλύπτει τους λόγους που την οδήγησαν στο να αλλάξει κανάλι και εκπομπή, για όσα εκείνη θα κυνηγήσει το 2022, για τους ανθρώπους που εμπιστεύεται και για αυτά που την κάνουν ευτυχισμένη. Συζητώντας μαζί της γρήγορα καταλαβαίνεις ότι η θετική ενέργεια και η αγάπη της για τη ζωή ξεχειλίζουν και καθορίζουν τη διαδρομή της.

Μαρία, η νέα χρονιά σε βρήκε στο MEGA με άλλες τηλεοπτικές ανησυχίες…

«Πράγματι, η νέα χρονιά είναι πολύ διαφορετική, και αυτό γιατί αποφάσισα να κάνω τη μεγάλη αλλαγή της ζωής μου. Να αλλάξω κανάλι και να ξαναγυρίσω στο MEGA μετά από 9 χρόνια για να παρουσιάζω το “The Chase”, ένα παιχνίδι πολύ ωραίο και διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίρνω εύκολα αποφάσεις και αυτό δεν ήταν εύκολο βήμα. Ημουν καιρό προβληματισμένη για το τι έπρεπε να κάνω. Βέβαια, εγώ στη ζωή μου ακολουθώ και τα σημάδια που μου έρχονται, οπότε ήταν πολλά τα σημάδια που με οδηγούσαν στον δρόμο της αλλαγής αυτής, τα είδα και έτσι το αποφάσισα και είμαι στο MEGA πια».

Θα μας πεις κάποια από τα σημάδια αυτά που σε οδήγησαν στο MEGA;

«Πρώτα από όλα το ότι γνώρισα τον Κώστα Σούσουλα, τον διευθυντή προγράμματος του MEGA, που τον εκτίμησα ιδιαίτερα. Κάναμε πολλές συζητήσεις, και ωραίες συζητήσεις. Ετσι λοιπόν στην απόφασή μου αυτή έπαιξε ρόλο ο Κώστας, στη συνέχεια η πρόταση περιεχομένου και μετά η οικονομική πρόταση. Χαίρομαι λοιπόν πολύ που είμαι φέτος σε αυτό το παιχνίδι. Το “The Chase” είναι για μένα κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό, κάτι πρωτόγνωρο. Πρόκειται άλλωστε για ένα παιχνίδι που παίζεται σε πολλές χώρες στο εξωτερικό με επιτυχία, καθώς έχει μεγάλη αποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό. Μέχρι την Αμερική φτάνει η χάρη του. Στην Αγγλία παίζεται 13 χρόνια».

Τι το κάνει ενδιαφέρον;

«Εχει πολλή αδρεναλίνη και στα τρία μέρη».

Θεωρείς ότι θα είναι το τηλεπαιχνίδι της χρονιάς;

«Θεωρώ ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να είναι».

Τι χρώμα θα του έβαζες;

«Το κόκκινο είναι το χρώμα του. Του βάζω κόκκινο, κατακόκκινο, της φωτιάς. Ετσι κι αλλιώς και το πλατό όταν κερδίζει ο chaser κατακόκκινο γίνεται».

Εσύ τι κυνηγάς;

«Εγω κυνηγάω πράγματα που μου φτιάχνουν τη διάθεση και συμβάλλουν στην ηρεμία μου».

Για το 2022 τι θα κυνηγήσεις περισσότερο;

«Τα επαγγελματικά μου».

Τι κρατάς και τι πετάς από την επαγγελματική σου πορεία;

«Τίποτα δεν πετάω, όλα τα κρατάω. Ο,τι έχω κάνει, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα το 1992 που ήμουν στο Telecity, μέχρι σήμερα, ήταν προτάσεις και επιλογές που αποδέχθηκα με πολύ μεγάλη αγάπη. Και οι άνθρωποι που ήταν στο τιμόνι των καναλιών με τα οποία συνεργάστηκα ήθελαν να αξιοποιήσουν σωστά τις ικανότητές μου».

Πώς ονειρεύεσαι την εξέλιξή σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

«Θέλω να ζω σε μια χαλαρή και ήρεμη κατάσταση. Θέλω η ψυχή μου να είναι γεμάτη χαρά και να μη συμβεί κάτι σοβαρό που θα αλλάξει την ισορροπία μου. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά μου θέλω να είμαι στην τηλεόραση γιατί την αγαπάω, γιατί έχω πράγματα να δώσω και δόξα τω Θεώ μου δίνονται ευκαιρίες να γνωρίσω νέα πράγματα, νέες συνθήκες εργασίας, νέα πρότζεκτ και αυτό με γεμίζει δύναμη και με ανανεώνει».

Τι θέλεις να σου φέρει η νέα χρονιά;

«Επειδή έχουμε μπει πια σε μια νέα συνθήκη ζωής και τίποτα δεν είναι δεδομένο, θέλω να μου φέρει υγεία και προσωπική ισορροπία και χαρά».

Επιβράβευση;

«Τη θέλω. Η αλήθεια είναι ότι και φέτος έχω δουλέψει πάρα πολύ και εγώ και η ομάδα μου. Το να δει λοιπόν ο κόσμος αυτό που έχουμε ετοιμάσει και να είναι σταθερός, να καταφέρουμε δηλαδή να κάνουμε τηλεοπτικό reboot στις 6.30 το απόγευμα, αυτό για μένα θα είναι το μεγαλύτερο δώρο».

Και από πού παίρνεις επιβράβευση;

«Από τη δουλειά μου συνήθως την επιβράβευση την παίρνω από τον κόσμο. Στην προσωπική μου ζωή, εκεί μάλλον επιβραβεύω μόνη μου τον εαυτό μου».

Πού μεγάλωσες;

«Εγώ μεγάλωσα στην Αθήνα. Οι γονείς μου και οι δύο είναι από την Κεφαλλονιά. Γνωρίστηκαν, παντρεύτηκαν και ήρθαν στην Αθήνα όπου το 1974 γεννήθηκα εγώ. Είμαι μοναχοπαίδι, μεγάλωσα στον Χολαργό όπου εξακολουθώ και μένω όχι σε μονοκατοικία πια, σε πολυκατοικία. Πήγα στις Ουρσουλίνες, τελείωσα το γαλλικό σχολείο με άπταιστα γαλλικά και μετά μπήκα στον χώρο της δημοσιογραφίας. Επαιξα πολύ στον κήπο μας σχοινάκι, λάστιχο, στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα, κρυφτό και κυνηγητό».

Τι αγαπάς στη Μαρία και τι θα άλλαζες;

«Αγαπάω το πείσμα μου να τα καταφέρω. Επιμένω πολύ και δουλεύω επίσης πάρα πολύ, θέλω να είμαι 100% σίγουρη για το αποτέλεσμα. Εχω συνέπεια και ως άνθρωπος είμαι σταθερός. Αυτό τώρα που θέλω να αλλάξω είναι τον παρορμητισμό μου. Δεν μου αρέσει που πολλές φορές λειτουργώ παρορμητικά. Προσπαθώ ωστόσο να το διορθώσω και η αλήθεια είναι ότι κάνω προόδους προς αυτή την κατεύθυνση. Οταν, για παράδειγμα, κάτι με έχει ενοχλήσει και με έχει πειράξει το αφήνω πια να κατασταλάξει και λέω θα αντιδράσω αργότερα ή θα το λύσω μετά».

Στα δύσκολα πώς αντιδράς;

«Εξαρτάται από το πόσο δύσκολα είναι. Γενικά είμαι ψύχραιμη. Στην αρχή βέβαια θέλω τη δυσκολία να τη μοιράζομαι, να τη συζητάω όποια και αν είναι αυτή».

Σε απασχολεί η γνώμη των άλλων;

«Με απασχολεί αρκετά η γνώμη των άλλων. Παλιότερα ήμουν εξαρτημένη από τη γνώμη τους. Τώρα δεν είμαι. Με απασχολεί μόνο η γνώμη των ανθρώπων που με αγαπούν. Δεν με απασχολεί η γνώμη των ανθρώπων που μπορεί να έχουν εμπάθεια και ζήλια, αυτό δεν με αγγίζει. Εμένα με ενδιαφέρει το καθαρό, ειλικρινές, αντικειμενικό συναίσθημα, το οποίο το έχουν οι δικοί μου άνθρωποι. Και φυσικά με ενδιαφέρει και η γνώμη του κόσμου που με παρακολουθεί και με αγαπάει χρόνια και που ξέρω ότι θα μου πουν μόνο την αλήθεια. Και το εκτιμώ πολύ».

Ποιους εμπιστεύεσαι;

«Τον άνδρα μου και την κολλητή μου».

Είσαι λάτρης…

«Της μαγειρικής, των ταξιδιών, των ζώων, του καλού φαγητού, των ωραίων εστιατορίων».

Καταστάσεις που σε πηγαίνουν πίσω;

«Οταν δουλεύω, δεν υπάρχει τίποτα να με πάει πίσω. Αλλά και στη ζωή μου, δύσκολα κάτι θα με τραβήξει πίσω. Ευτυχώς, είμαι άνθρωπος που έχω γερά θεμέλια αισιοδοξίας. Για να μου χαλάσει κάτι τη διάθεση πρέπει να είναι πραγματικά δυσάρεστο. Και το πραγματικά δυσάρεστο για μένα είναι μόνο το θέμα της υγείας».

Σε προχωρούν…

«Οι φίλοι μου, οι βόλτες μας, το να περνάμε ωραία, οι στιγμές στο σπίτι δίπλα στο τζάκι, βλέποντας τηλεόραση, αλλά και μαγειρεύοντας».

Τι μαγειρεύεις;

«Κάνω ωραίες σούπες, τάρτες και νόστιμα ψητά. Μου αρέσει να μαγειρεύω».

Οταν κάτι που θέλεις πολύ δεν έρχεται όπως το έχεις υπολογίσει…

«Θα στενοχωρηθώ προς στιγμήν, θα το μοιραστώ με τους ανθρώπους μου, στους οποίους μπορεί να γκρινιάξω, και μετά θα πω πάμε για άλλα».

Οταν έχεις κέφια…

«Γενικά έχω συχνά κέφια και όταν έχω κέφια είναι όλα τέλεια, δεν με νοιάζει τίποτα, πετάω στον ουρανό. Δεν μπορώ να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που μου ρίχνουν τη διάθεση. Δεν μπορώ τη μιζέρια, την γκρίνια».

Μαρία, τι κοινό έχεις με το «Vita»;

«Πολλά. Σε όλα είμαι σωστή εκτός από την άσκηση. Φροντίζω τη διατροφή μου, το δέρμα μου, την ποιότητα της ζωής μου. Θέλω να τρέφομαι όπως πρέπει, μαγειρεύω πολύ υγιεινά. Εχω βγάλει από τη ζωή μου τα γαλακτοκομικά. Ψάχνω τις υπερτροφές. Ψωνίζω βιολογικά. Με την άσκηση όμως έχω ένα θέμα. Δεν γυμνάζομαι. Βέβαια περπατάω, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας».

Αδρεναλίνη;

«Μου αρέσει πολύ να ζω έτσι. Αλλά με δικούς μου τρόπους. Δεν μου αρέσει δηλαδή να μου ανεβαίνει η αδρεναλίνη επειδή τσακώνομαι, γενικά δεν είμαι άνθρωπος του καβγά. Δεν μου αρέσουν οι φασαρίες, ούτε να τις κάνω εγώ ούτε να μου τις κάνουν ούτε να γίνονται και γύρω μου. Δεν μου αρέσει να ακούω φωνές, δεν το αντέχω. Αντίθετα, μου αρέσει να έχω πολλά να διεκπεραιώσω, να τρέχω και τελικά να τα καταφέρνω».

Τι δεν «σηκώνεις»;

«Το ψέμα και την αχαριστία. Είναι δύο πράγματα που με κάνουν τρελή. Αν ανακαλύψω δηλαδή ότι κάποιος μου έχει πει ψέματα τρελαίνομαι».

Εχεις βιώσει ανταγωνιστικές συμπεριφορές στα τηλεοπτικά πλατό;

«Αν πούμε ότι όλα είναι ρόδινα και στρωμένα με ροδοπέταλα δεν θα πούμε αλήθεια. Υπάρχουν, αλλά εμένα δεν με αγγίζουν αυτά».

Ανοίγεις εύκολα την αγκαλιά σου;

«Ναι, πολύ. Στους ανθρώπους που με χρειάζονται είμαι πάντα εκεί. Και γενικά μου αρέσει να κάνω αγκαλιές, όχι τώρα, παλιά έκανα όμως».

Φωτογραφίες: Studio Vrettos