ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ παρουσιάζει: Oυίνστον Τσώρτσιλ

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Η «Βίβλος» της πιο φοβερής σύρραξης στην Ιστορία.

Ο δεύτερος τόμος του μεγαλειώδους έργου που τιμήθηκε με το Βραβείο Νομπέλ.

Ο «πατέρας της νίκης» με εκπληκτική δεξιοτεχνία, αναβιώνει την ιστορία του πολέμου.

Η άνοδος του Χίτλερ, τα αίτια και οι αφορμές που οδήγησαν στη σύγκρουση, οι κρίσιμες αποφάσεις, οι κίνδυνοι και οι θυσίες, και όλα τα καθοριστικά γεγονότα, από το 1939 μέχρι το 1945.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος με τα μάτια του Τσώρτσιλ.

«Ισως να είμαι ο μόνος που έζησε και τα δύο κατακλυσμιαία γεγονότα της καταγεγραμμένης ιστορίας έχοντας υπηρετήσει σε υψηλά αξιώματα. Ενώ όμως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατείχα υπεύθυνα αλλά δευτερευούσης σημασίας αξιώματα, στον δεύτερο πόλεμο με τη Γερμανία, για περισσότερο από πέντε χρόνια, υπηρέτησα ως επικεφαλής της κυβέρνησης της αυτού Μεγαλειότητας.

Ως εκ τούτου, γράφω από διαφορετική σκοπιά και με μεγαλύτερη εγκυρότητα από όση ήταν εφικτή στα πρώτα μου βιβλία. Ετσι αποφεύγω να χαρακτηρίσω το βιβλίο αυτό ως ιστορικό, καθώς αυτό είναι καθήκον μιας άλλης γενιάς. Aλλά μπορώ να βεβαιώσω υπεύθυνα ότι αποτελεί μια συμβολή στην καταγραφή της ιστορίας που θα είναι χρήσιμη για το μέλλον». Αυτά γράφει στον πρόλογο του έργου του που ξεπερνά κατά πολύ τις χίλιες σελίδες.

Ο Σερ Ουίνστον Λέοναρντ Σπένσερ Τσώρτσιλ δεν ήταν φυσικά ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ο «πατέρας της νίκης» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο μοιραίος άνθρωπος για τον Χίτλερ, που μόνος και εναντίον όλων κινητοποίησε τελικά την Αγγλία και την Αμερική στη φοβερότερη σύρραξη της ιστορίας. Ωστόσο υπήρξε, μεταξύ πολλών άλλων, σπουδαίος ιστοριογράφος. Και ασφαλώς ο μοναδικός που η ιδιότητα του κατόχου του Βραβείου Νομπέλ υπήρξε δευτερεύουσα σε σημασία στο βιογραφικό του.

Ομως το βιβλίο για το οποία έλαβε το Βραβείο Νομπέλ το 1953 δεν είναι. Πρόκειται για το κορυφαίο απόλυτο έργο αναφοράς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βιβλίο που αντίστοιχό του ούτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Το βιβλίο πάνω στο οποίο «πάτησε» έκτοτε η παγκόσμια ιστοριογραφία του Πολέμου και η ενδελεχής κατανόηση των μεγάλων και μικρών στιγμών του, των κινδύνων και των θυσιών, των όσων παίχτηκαν για το μέλλον του κόσμου στην πιο φοβερή εποχή, από το 1939 μέχρι το 1945.

Χωρίς τον Τσώρτσιλ, ούτε το τέλος της θα ήταν ίδιο, αλλά ούτε και η γνώση μας γι’ αυτήν. Αυτό το μνημειώδες έργο, τον «Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» του Τσώρτσιλ προσφέρει στους αναγνώστες του Το Βήμα από την Κυριακή σε μία μοναδική τετράτομη έκδοση αναφοράς.

Η καταγραφή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Τσώρτσιλ είναι -και θα παραμείνει- ένα καθοριστικό έργο. Σαφές και δραματικό, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μια μεγαλειώδης ιστορική ανασύνθεση και ένα διαχρονικό έργο.

Daily Telegraph

Ο Τσώρτσιλ, με εκπληκτική δεξιοτεχνία, παρουσιάζει το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των υψηλά ιστάμενων της εποχής κάνοντας τον αναγνώστη να νιώθει ότι στέκεται πίσω του και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα πάνω από τον ώμο του.

Listener

Δεν είναι απλώς μια ιστορική καταγραφή είναι πολύ περισσότερο η αναβίωση της ιστορίας. Μια ιστορία που γράφεται ενώ ο αφηγητής βρίσκεται ακόμη υπό την επίδραση της αγωνίας και του σοκ της φονικής σύρραξης.

Εvening Standard

Σε αυτό το έργο, που οδηγεί τον αναγνώστη να ακροβατεί διαρκώς ανάμεσα σε χιλιάδες συναρπαστικά γεγονότα που θα ήταν πιθανότατα άγνωστα χωρίς αυτό το βιβλίο, ο Τσώρτσιλ δεν δίνει μόνον τη μεγάλη εικόνα.

Ο καμβάς του φτάνει παντού, με εξωπραγματικά συναρπαστική λεπτομέρεια. Μέχρι τα πέρατα του κόσμου. Η σημασία αλλά και η γοητεία αυτού του έργου είναι τέτοιες ώστε χωρίς αυτό ουσιαστική γνώση και κατανόηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι απλώς αδύνατο να υπάρξουν. Και αν ο Τσώρτσιλ είχε δώσει μόνον αυτό το βιβλίο στην ανθρωπότητα, μία πραγματική «βίβλο» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτε άλλο στη μακρά εντυπωσιακή ζωή του, η θέση του κορυφαίου ιστοριογράφου του 20ού αιώνα θα ήταν περίπου δικαιωματικά δική του.

Οι αναγνώστες θα καταλάβουν αμέσως το γιατί. Ενώ, παράλληλα, θα απολαύσουν μια γραφή πρωτόγνωρα ζωντανή. Ενός ανθρώπου που ήξερε να τη χειρίζεται εξίσου επάξια με την παγκόσμια πολιτική. Και με τον ολοκληρωτικό πόλεμο.

Μαζί

Σαν σήμερα στην Ιστορία

Στιγμές και γεγονότα που καθόρισαν τον κόσμο.

Ενα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο:

Μεγάλες προσωπικότητες, Επαναστάσεις και Πόλεμοι.

Ενα χρονολόγιο σημαντικών γεγονότων ανά ημέρα.

Ενα μαγευτικό ταξίδι στην Ιστορία. Αψιμαχίες, ανελέητες συγκρούσεις, στέψεις, δολοφονίες, βραβεύσεις, πρωτότυπες ανακαλύψεις και εφευρέσεις που βελτίωσαν τη ζωή μας. Πρόσωπα που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο, μέχρι και τους νεότερους χρόνους.

Ξεφυλλίζοντας το «Σαν σήμερα στην Ιστορία» θα ανακαλύψετε μέρες που αποκάλυψαν το ανθρώπινο μεγαλείο αλλά και το βαθύ σκοτάδι που κρύβει μερικές φορές η ανθρώπινη ύπαρξη.

Μέρες που ήρθαν στη ζωή ή έφυγαν από τον μάταιο τούτο κόσμο προσωπικότητες που άφησαν το σημάδι τους για πάντα. Μέρες που ξημέρωσαν τις πιο αιματηρές μάχες, τους μεγαλύτερους θριάμβους και τις πιο πικρές ήττες.

Αν λοιπόν θέλετε να ζήσετε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γυρίσετε σελίδα.

Aκόμη

Αρκάς

Η Κυριακή και οι εργάσιμες!

Εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί η συλλεκτική έκδοση με τα απολαυστικά σκίτσα του κορυφαίου έλληνα κομίστα για τις ημέρες της εβδομάδας.

Γέλιο και προβληματισμός γεννιούνται αδιαχώριστα και εκρηκτικά μέσα από το χιούμορ του Αρκά, αυτό το πολύτροπο, ανελέητο, δηκτικό και πνευματώδες χιούμορ.

Κανένας άλλος δεν μας επιτρέπει, όπως ο Αρκάς, να ξεκαρδιστούμε τόσο απελευθερωτικά με τα ανθρώπινα, από την ανοησία και την αυταρέσκεια μέχρι την απελπισία και τον θάνατο.

Το χιούμορ του Αρκά μπορεί να εκκινεί από το καθημερινό, το τετριμμένο και μπορεί να αγγίξει το υπαρξιακό, το μεταφυσικό. Ο Αρκάς είναι, αναμφίβολα, μια μοναδική περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα. Η διάρκειά του και η εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το (αφανές) πρόσωπό του διαφορετικές γενιές επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Ας θυμηθούμε, τέλος, τι έχει πει η ποιήτρια Κική Δημουλά για τον Αρκά, ότι «μάς βοηθάει να ανοίγουμε και να κλείνουμε το πικρό τετράδιο

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25 (Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Ουίνστον Τσώρτσιλ, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος #2»: €1,00 ,«ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ»: €0,55 και «Οι Κυριακές & οι εργάσιμες»: €0,70)