Πράσινο φως για την διενέργεια της τέταρτης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα το πρωί.

Η τέταρτη δόση στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορεί να γίνει 3-6 μήνες μετά την τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα ισχύσει τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα μπορεί ακόμη να μην έχει ανοίξει επίσημα η συζήτηση για τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό στη χώρα μας, ωστόσο ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε μιλήσει πριν λίγες ημέρες για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

«Τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ. Το γνωρίζουμε αυτό με όλες τις παραλλαγές μέχρι στιγμής και πρόκειται να το μάθουμε και με την Όμικρον: η ανοσολογική απόκριση διαρκεί μερικούς μήνες. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό, για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας. Φαίνεται όμως ότι είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης, πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό», είχε αναφέρει ο Μπουρλά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου με τον αναλυτή της Goldman Sachs Κρις Σιμπουτάνι.