Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει επιφέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα», έστω κι αν οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την ένταση των καιρικών φαινομένων. Αυτή την ώρα συνεχίζει να χιονίζει ακατάπαυστα και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους χωρίς να τα καταφέρνουν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης

Μόσχα θυμίζει το κέντρο της Αθήνας με τις εικόνες από την Πανεπιστημίου και την Αλεξάνδρας να υπογραμμίζουν την ένταση της «Ελπίδας» με το χιόνι να πέφτει πυκνό και να δυσκολεύει αφάνταστα τους οδηγούς.

 
Θυμίζουμε ότι από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, το Δημόσιο έριξε ρολά, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.

Εικόνες από την Εθνική από τη γέφυρα Καλυφτάκη

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Αποσύρθηκαν λεωφορεία και τρόλεϊ

Η κακοκαιρία έχει οδηγήσει στην απόσυρση των λεωφορείων και την τρόλεϊ με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να μην μπορούν να φτάσουν στις οικίες τους, παρά μόνο αν έχουν αυτοκίνητο ή αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέσα σταθερής τροχιάς, αν και αυτά έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με την «Ελπίδα».

Να θυμίσουμε ότι διακόπηκε το πρωί της Δευτέρας η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), λόγω της έντονης χιονόπτωσης. 

Η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του Τραμ σε όλο το δίκτυο του, με τερματικό σταθμό τη στάση « ΣΥΝΤΑΓΜΑ», σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

«Είμαι εγκλωβισμένος με την έγκυο γυναίκα μου»

Ζευγάρι, με τη γυναίκα να είναι έγκυος, βρισκόταν σε δυσχερή θέση αφού το κυκλοφοριακό κομφούζιο δεν τους επέτρεπε να φτάσουν στο σπίτι τους.

Ποιοι μπορούν να μείνουν σε ξενοδοχεία

Με έκτακτη ανακοίνωση, οι πολίτες που έχουν μόνιμη κατοικία εκτός Αττικής και δεν μπορούν λόγω της «Ελπίδας» να επιστρέψουν στο σπίτι τους μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας 2131331038, 2131331210, 2131331216, καθώς έχουν διασφαλιστεί ξενοδοχεία για τη διαμονή τους.

Έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία στις 16:30

Νέα σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Ελπίδα» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Η έκτακτη ενημέρωση θα γίνει στις 16:30 από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θ. Κολυδά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΕΗ Α. Μάνο.