ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν το έργο «Εμφύλιος Πόλεμος», μία νέα πολιτικο-ιστορική προσέγγιση στον Εμφύλιο Πόλεμο.  

Οι αιτίες που τον προκάλεσαν, οι εμφανείς κι αφανείς πρωταγωνιστές του, τα γεγονότα και οι πληγές που προκάλεσε στην συλλογική μνήμη της ελληνικής κοινωνίας.

Kορυφαίοι πανεπιστημιακοί ρίχνουν φως στην τραγική στιγμή που δίχασε την χώρα. Μακριά και πέρα από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Με άγνωστες φωτογραφίες και μοναδικά ντοκουμέντα.

Μία προσφορά ουσίας από τα ΝΕΑ.

Ο Εμφύλιος Πόλεμος υπήρξε μία εξαιρετικά τραυματική στιγμή της ελληνικής ιστορίας του 20ού αιώνα.  Οδυνηρός επίλογος σφράγισε την κοινωνική ανάταση, την οποία είχε εκφράσει το πολύμορφο αντιστασιακό κίνημα την περίοδο της Κατοχής. Ηταν ένας ολοκληρωτικός πόλεμος, «ένα δόκανο από το οποίο κανένας δεν μπορούσε να ξεφύγει», παρότι που όλοι σχεδόν δήλωναν ότι θα επιθυμούσαν την απεμπλοκή.

Η δημοκρατική ρήξη της Μεταπολίτευσης το 1974 σηματοδότησε το θεσμικό τέλος του Εμφυλίου, το οποίο όμως, για να κατοχυρωθεί και συμβολικά, χρειάστηκε να περάσουν άλλα 15 χρόνια, έως τον νόμο για την άρση των συνέπειών του, το 1989, και αφού προηγουμένως είχε μεσολαβήσει, το 1982, η αναγνώριση της ΕΑΜ­ικής αντίστασης. Δεν είναι επομένως ανεξήγητη η σιωπή που για αρκετές δεκαετίες κάλυπτε τη σημαντική αυτή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας, παρά τα έντονα ίχνη της στη συλλογική μνήμη.

Το ερμηνευτικό σχήμα που διατρέχει την έκδοση αυτή θεωρεί ότι, όπως όλα τα μείζονα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα, ο Εμφύλιος Πόλεμος δεν επιδέχεται μονοδιάστατες απαντήσεις, ούτε αποτέλεσε την αναπόδραστη κορύφωση μιας ενιαίας διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε με τις πρώτες εμφύλιες συγκρούσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Αντίθετα, η διολίσθηση προς τον Εμφύλιο Πόλεμο, η σφοδρότητα της σύγκρουσης αλλά και η τρίχρονη διάρκειά της αποτέλεσαν τη συνισταμένη πολλών και διαφορετικών διαδικασιών – κοινωνικών, πολιτικών αλλά και διεθνών.

Μαζί

«Αλησμόνητες πατρίδες»

Παράλια της Μικράς Ασίας

Σπουδαία μνημεία, ναοί και κρυμμένες πολιτείες, έρχονται ξανά στο φως.

100 χρόνια από την Καταστροφή, ένα ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό του ελληνισμού των μικρασιατικών παραλίων.

Ενα άλμπουμ με σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό.

Με τη σφραγίδα των εκδόσεων Μίλητος.

Ακόμη

ECONOMIST

Ο κόσμος το 2022.

Αποκλειστική έκδοση για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι προβλέψεις του κορυφαίου περιοδικού στον κόσμο για τη νέα χρονιά.

Γράφουν: Φράνσις Φουκουγιάμα, Zanny Minton Beddoes, Tom Standage και άλλοι ξένοι αναλυτές.

Και μαζί όπως πάντα το

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

Eύα Καϊλή

Η πρώτη της συνέντευξη ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  

«Moυ λείπει η κόρη μου πριν ακόμα βγω από τo σπίτι.»

«Ο σύντροφός μου σέβεται την οικογένεια.».

«Για να ηγηθεί μία γυναίκα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου.»

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Διάσημοι Ελληνες στα χιόνια.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μιχάλης Συριόπουλος – Χαρά Μάτα Γιαννάτου:

Οι πρωταγωνιστές της «Σκοτεινής Θάλασσας» του MEGA μιλάνε για όλα.

 

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΚ!

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Σε εθελοντική δράση με την αδερφή του.

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια, κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Εμφύλιος Πόλεμος»: €1,00 και «Παράλια Μ. Ασίας»: €0,90)

Ακολουθήστε το στο Google News