Την παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που κανονικά λήγουν την 1η Φλεβάρη για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα αρκετοί πολίτες είχαν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ανανεώσουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους και να μην θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την αρχή του νέου μήνα εφόσον είχαν περάσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση.

Επειδή όμως η κακοκαιρία «Ελπίδα» προκάλεσε την ακύρωση όλων των ραντεβού για εμβολιασμό την Τρίτη και τη Τετάρτη σε συνδυασμό με το γεγονός πως αρκετοί πολίτες ανέβαλαν το ραντεβού τους επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται τώρα μία μικρή παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, το πιθανότερο είναι να δοθεί παράταση περίπου 5 ημερών στους πολίτες προκειμένου να κάνουν την τρίτη δόση και να ανανεώσουν το πιστοποιητικό τους.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Οι επιστήμονες της Επιτροπής αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για τους ευνόητους λόγους, ενώ θα «κλειδώσουν» και οι ημέρες της παράτασης.

Κανονικά οι εμβολιασμοί από σήμερα – Τι ισχύει για τα παιδιά

Υπενθυμίζεται πως κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, οι εμβολιασμοί των ενηλίκων και των παιδιών άνω των 12.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, όσοι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών, οι οποίοι θα πραγματοποιούνταν την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και την Πέμπτη στον mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», αναστέλλονται. Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα», ΠΓΝ «Αττικόν», Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όσοι γονείς με τα παιδιά τους δεν μπορέσουν να προσέλθουν αύριο στα παραπάνω εμβολιαστικά κέντρα, τα στοιχεία τους θα αντληθούν από το σύστημα ώστε να κλειστούν από την Επιχείρηση «Ελευθερία» νέα ραντεβού τα οποία θα αποσταλούν στους πολίτες με SMS.