Είναι ευεργετικό για την επιδερμίδα, αρκεί να επιλέξουμε το κατάλληλο για την περίπτωσή μας.  Κι αυτό γιατί τα έλαια για την περιποίηση του προσώπου δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους. Για παράδειγμα, το χοχόμπα είναι ιδανικό για τον ξηρό και αφυδατωμένο τύπο. Ωστόσο το φιλμ που δημιουργεί στον επιδερμιδικό φραγμό ώστε να συγκρατήσει την πολύτιμη υγρασία επιβαρύνει τον μεικτό ή λιπαρό τύπο. Στο πλαίσιο της εξατομικευμένης περιποίησης αποφεύγουμε τις «παγίδες» και ανακαλύπτουμε το ιδανικό έλαιο για μας.

Για τον λιπαρό τύπο

Τα αιθέρια έλαια από δεντρολίβανο και γεράνι είναι ιδανικά για την εξισορρόπηση και τον καθαρισμό του λιπαρού δέρματος. Επιπλέον παρέχουν απαλές, αναζωογονητικές αρωματικές νότες για να δώσουν μια αίσθηση καθαρότητας.

Για τον ευαίσθητο τύπο

Τα καταπραϋντικά έλαια ευεξίας όπως το χαμομήλι και η καλέντουλα είναι ιδανικά γιατί ανακουφίζουν αλλά ταυτόχρονα θρέφουν το δέρμα με τάση για κοκκινίλες και ερεθισμούς. Παράλληλα βελτιώνουν τη φυσική λάμψη και προστατεύουν το δέρμα από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Αλλο ωφέλιμο έλαιο είναι το φασκόμηλο.

Για τη θαμπάδα

Χρησιμοποιούμε αντιοξειδωτικά έλαια που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τις επιπτώσεις της μόλυνσης. Τα αιθέρια έλαια από κουκούτσι σταφυλιών και το νέρολι δυναμώνουν και αναζωογονούν τη θαμπή επιδερμίδα, λειαίνοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Για αντιγήρανση

Ένα από τα πιο διάσημα έλαια που καταπολεμούν τις ρυτίδες, ατέλειες και άλλα σημάδια γήρανσης είναι του άγριου τριαντάφυλλου. Τα λιπαρά οξέα και οι πλούσιες ποσότητες βιταμίνης C, και άλλοι ενεργοί παράγοντες με ενυδατικές και απαλυντικές ιδιότητες, βελτιώνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και χρωματικών αλλοιώσεων της επιδερμίδας και προσδίδουν λάμψη και φωτεινότητα.

Για τον ξηρό τύπο

Διαλέγουμε ένα ελαφρύ έλαιο εντατικής αναζωογόνησης εμπλουτισμένο με έλαια σπόρων, γνωστά για τις αναζωογονητικές, επανορθωτικές και αναπλαστικές τους ιδιότητες. Επενδύστε στο έλαιο σπόρων μαύρου κύμινου και το έλαιο σπόρων καμέλιας. Τα σημάδια γήρανσης μειώνονται ορατά και η επιδερμίδα αποκτάει ελαστικότητα.

Για την εμμηνόπαυση

Ενα ξηρό λάδι με πρωταγωνιστικά στοιχεία τα Ωμέγα λιπαρά οξέα (Ω 6-9) αναπληρώνει τα λιπίδια της επιδερμίδας, λειαίνουν και  επαναφέρουν τη λάμψη της ενώ χαρίζουν άνεση.