Νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες αρκετές περιοχές της χώρας ενώ σε ορισμένες από αυτές θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Και περιοχές της Αττικής αναμένεται να επηρεαστούν τόσο σήμερα Τρίτη όσο και αύριο, καθώς αναμένονται βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές αναμένονται στα δυτικά, οι οποίες έως το πρωί θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα ορεινά της Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, αρχικά του Ιονίου και από το μεσημέρι της υπόλοιπης χώρας. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 6, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -1 έως 10, στη Θεσσαλία από 1 έως 12, στην Ήπειρο από 2 έως 12, στην Στερεά από 4 έως 12, στην Πελοπόννησο από 5 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 και στην Κρήτη από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το πρωί 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι, αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στα υπόλοιπα, από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και στο νότιο Ιόνιο πιθανώς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 Μποφόρ. Στη Μακεδονία γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και το βράδυ έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και το βράδυ 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 που από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καταιγίδες και την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα, την

ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και το βράδυ στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένεται να εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 6 με 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.