Μετά από μια σκληρή προπόνηση είναι φυσιολογικό τα ρούχα γυμναστικής να «στάζουν» από τον ιδρώτα. Ακόμη κι αν πριν από την προπόνηση είχατε κάνει ντους ή είχατε βάλει ένα δυνατό αποσμητικό, μετά από τόσο ιδρώτα τα ρούχα σας θα μυρίζουν δυσάρεστα.

Οι οσμές αυτές δυστυχώς ποτίζουν το ύφασμα, με αποτέλεσμα ακόμη και μετά από τρεις γύρους πλύσης με απορρυπαντικό, να μην λένε τα ρούχα σας να ξεμυρίσουν. Αν, μάλιστα, κάνετε το λάθος να τοποθετήσετε τα ιδρωμένα ρούχα γυμναστικής στο καλάθι για τα άπλυτα, τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν δημιουργώντας ακόμη πιο δυσάρεστες οσμές.

Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα πλύνετε απευθείας. Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, κρεμάστε τα κάπου για να στεγνώσουν στον αέρα και πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, γυρίστε το μέσα έξω κι αφήστε τα να μουλιάσουν.

Πώς να καθαρίσετε τα ρούχα γυμναστικής, σύμφωνα με έναν επαγγελματία

*Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Η προσθήκη μαγειρικής σόδας στα ρούχα σας θα κάνει θαύματα στον καθαρισμό και την απόσμηση των ρούχων γυμναστικής. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μισό φλιτζάνι ανά πλύση και τα ρούχα σας θα βγουν πιο φρέσκα από ποτέ.

*Προσθέστε λευκό ξύδι

Όπως η μαγειρική σόδα, το λευκό ξύδι μπορεί επίσης να κάνει τα ρούχα του γυμναστηρίου σας φρέσκα και καθαρά. Προσθέστε 170-230 γραμμάρια στο πλυντήριό σας. Είναι τόσο ισχυρό που μπορεί εύκολα να σας απαλλαγεί από μερικές από τις πιο έντονες μυρωδιές που παράγει το σώμα σας.

*Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Για να κάνετε τα ρούχα σας να μυρίζουν φρεσκάδα, προσθέστε μερικά αιθέρια έλαια κατά τη διάρκεια της πλύσης. Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι μια εξαιρετική συνταγή για ρούχα που μυρίζουν. Μερικές σταγόνες σε νερό με μισό φλιτζάνι ξύδι είναι ένα εκπληκτικό καθαριστικό μείγμα. Άλλα αιθέρια έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η λεβάντα, το πορτοκάλι, το πεύκο και ο ευκάλυπτος.

Tip: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό στα ρούχα γυμναστικής, καθώς οι ουσίες που περιέχει είναι ικανές να χαλάσουν την ελαστικότητά τους.