Πολλές γυναίκες δεν δίνουν σημασία στα εσώρουχα που χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης και ορισμένες γυναίκες, ειδικά όσες έχουν μικρό στήθος, δεν φορούν αθλητικό σουτιέν ενώ ασκούνται.

Για ορισμένες γυναίκες, το να φορούν αθλητικό σουτιέν είναι άβολο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο ακόμα κι αν έχετε μικρό στήθος, καθώς θα προσφέρει υποστήριξη στον αδενικό ιστό και θα αποτρέψει τυχόν τραυματισμό.

Δείτε τι θα συμβεί αν παραλείψετε να φοράτε αθλητικό σουτιέν ενώ ασκείστε:

Η άσκηση μπορεί να είναι επώδυνη

Εάν δεν φοράτε αθλητικό σουτιέν κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, το βάρος του στήθους μπορεί να τραβήξει το κεφάλι σας προς τα εμπρός και να σας κάνει να καμπουριάσετε, προκαλώντας πόνο και δυσφορία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πονοκεφάλους. Ένα αθλητικό σουτιέν θα κρατήσει το βάρος σας καλά κατανεμημένο, ενώ προπονείστε.

Μπορεί να εμφανίσετε ραγάδες

Η προπόνηση χωρίς αθλητικό σουτιέν μπορεί να οδηγήσει μετά από λίγο σε χαλάρωση του στήθους και σε ραγάδες. Ένα αθλητικό σουτιέν θα δώσει στο στήθος σας την απαραίτητη υποστήριξη και θα αποτρέψει οποιαδήποτε βλάβη των ιστών.

Δεν υποστηρίζονται οι σύνδεσμοι Cooper

Οι σύνδεσμοι Cooper εκτείνονται από το δέρμα του μαστού έως τον ιστό που καλύπτει τους υποκείμενους μύες του θωρακικού τοιχώματος – δίνουν στο μαστό το σχήμα του και παρέχουν στήριξη στους ιστούς του. Αυτοί οι σύνδεσμοι δεν είναι τεντωμένοι και ως εκ τούτου είναι ευαίσθητοι στην κίνηση, όπως στο τρέξιμο και τις αναπηδήσεις. Ένα αθλητικό σουτιέν θα παράσχει στήριξη στους συνδέσμους Coope και το δέρμα στο στήθος σας.

Πόνοι στην πλάτη και τον αυχένα

Κατά το τρέξιμο, το στήθος ανεβοκατεβαίνει κατά 8,5 εκατοστά κατά μέσο όρο. Αυτό όχι μόνο προκαλεί δυσφορία αλλά και προβλήματα στον αυχένα και την πλάτη. Ένα αθλητικό σουτιέν κατάλληλο για προπόνηση υψηλής έντασης, θα κρατήσει το στήθος σας στη θέση του.

Το στήθος θα χαλαρώσει

Οι σύνδεσμοι και το δέρμα του μαστού είναι ευαίσθητα και οι επαναλαμβανόμενες διατάσεις κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης υψηλής έντασης μπορεί να «σκίσουν» το δέρμα και τους συνδέσμους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση του στήθους.