Από αυτό το Σάββατο ΤΑ ΝΕΑ ξυπνούν τις πιο γλυκιές αναμνήσεις!

«Η Διάπλασις των παίδων»

Το θρυλικό περιοδικό που μεγάλωσε γενιές Ελλήνων.   

Το μακροβιότερο, παιδικό περιοδικό με την υπογραφή του Γρηγόριου Ξενόπουλου και κορυφαίων διανοούμενων του 20ού αιώνα.

Πάνω από 70 χρόνια αποτέλεσε την καλύτερη συντροφιά των παιδιών και τους άνοιξε τον δρόμο στη λογοτεχνία και τη διανόηση.

Μία συλλεκτική έκδοση:

Eνα ταξίδι στη μεταπολεμική Ελλάδα μέσα από άρθρα, λογοτεχνικά κείμενα αλλά και τις περίφημες επιστολές του Ξενόπουλου με τη διάσημη υπογραφή «Σας ασπάζομαι Φαίδων».

Eνα ανεκτίμητο έργο της πνευματικής μας κληρονομιάς.

Eνα περιοδικό-θρύλος, δυσεύρετο έως σήμερα, ξανακυκλοφορεί! Με τη «Διάπλαση» μεγάλωσαν τέσσερις γενιές Ελληνόπουλα, τα γνωστά «Διαπλασόπουλα». Από τις σελίδες του αναδείχθηκαν σημαντικοί λογοτέχνες και ζωγράφοι στους οποίους η ψυχή του περιοδικού και αρχισυντάκτης του περιοδικού Γρ. Ξενόπουλος πρόσφερε την ευκαιρία της γραπτής και καλλιτεχνικής τους έκφρασης αναδεικνύοντας το περιοδικό σε πνευματικό φυτώριο. Η «Διάπλαση» πιστή στο μότο της «Τέρπειν άμα και διδάσκειν» είναι το περιοδικό, το οποίο διέπλασε πνευματικά, ηθικά και λογοτεχνικά τις ελληνικές οικογένειες λειτουργώντας ως ζωντανό πολιτιστικό και ταυτόχρονα ειδησεογραφικό κύτταρο της εγχώριας και ξένης επικαιρότητας. Ο απόηχος της είναι δυνατός ακόμη και σήμερα ξυπνώντας μνήμες σε όσους ακόμη αναγνώστες της ζουν και εγείροντας την περιέργεια στους νεότερους με τη διάθεση ανακάλυψης και γνωριμίας με ένα περιοδικό-μύθο δυσεύρετο πια.

Η «Διάπλασις των Παίδων»

Αποτελεί συλλεκτικό έργο ανυπολόγιστης αξίας και ωφέλειας για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές καθώς ξετυλίγει την ιστορική διαδρομή της γλώσσας, της λογοτεχνίας, της εικονογράφησης, της τεχνικής της εκτύπωσης και των γεγονότων της εποχής. Η σημερινή ανάγνωση και το ξεφύλλισμα αυτού του περιοδικού-ορόσημου ικανοποιεί ταυτόχρονα αναγνώστες διαφορετικών ηλικιών, ενδιαφερόντων και εποχών μιας και η αξία του περιεχομένου της «Διάπλασης» χάρη στην υψηλή ποιότητα και αυθεντικότητά της είναι διαχρονική και πολυποίκιλη.

Ξεφυλλίζοντας κανείς τον τόμο του έτους 1947 – τελευταία χρονιά κυκλοφορίας του περιοδικού με αρχισυνταξία του Γρ. Ξενόπουλου- ταξιδεύει στην Ελλάδα του χθες με τα χρώματα της τότε ελληνικής τυπογραφίας και ζεσταίνεται η ψυχή του. Διαβάζει διηγήματα και μυθιστορήματα ελλήνων και ξένων κλασικών συγγραφέων, κοντοστέκει σε ποιήματα υπογεγραμμένα από τον Κ. Παλαμά και άλλους ποιητές, περιηγείται στην Αμερική, στη Βαβυλωνία με πυξίδα τις περίφημες Αθηναϊκές επιστολές του Γρ. Ξενόπουλου και τη διάσημη πια υπογραφή «Σας ασπάζομαι Φαίδων». Γελάει με τις σπαρταριστές ιστορίες «Χίλια Μύρια» και τα κόμικς –ιστορίες σε τρεις εικόνες- που στολίζουν το τέλος κάθε τεύχους με την υπογραφή του εικονογράφου Παύλου Βαλασάκη. Ξαναπροσεγγίζει του μύθους του Αισώπου, παίρνει μία γεύση από ινδιάνικους θρύλους, ενημερώνεται για τα «Νέα και Περίεργα» της εποχής, ξετρυπώνει «κομματάκια σοφίας» και ακονίζει το πνεύμα του μέσα από τα σταυρόλεξα, τις μαγικές εικόνες, τους φωνηεντογρίφους, τους μεταγραμματισμούς και τα αινίγματα της στήλης «Πνευματικές Ασκήσεις».

Η έκδοση του τόμου συνοδεύεται από την Ιστορική Διαδρομή του περιοδικού της «Διάπλασης» γραμμένη από την Βίκυ Πάτσιου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μαζί

National Geographic Traveller

Ταξιδεύοντας μέσα από τις σελίδες του εμβληματικού περιοδικού σε:

Ιαπωνία: Τα θαύματα της φύσης στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Βόρεια Ιρλανδία: Τα αστέρια του Βορρά

Νέο Μεξικό, Γιούτα: Ο δρόμος προς την Αγρια Δύση

Τανζανία: Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων

Στις όχθες του Νόρφολκ

Λυόν: Από άκρη σε άκρη

Στουτγάρδη: Προσωπικός ξεναγός

Σαββατοκύριακο στη… Λετονία

Βέροια: Μένουμε Ελλάδα

Φαγητό στο… Κεντ

Γιοχάνεσμπουργκ: Οδηγός πόλης

Και μαζί όπως πάντα το

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

Eλενα Χριστοπούλου

Οσα αποκαλύπτει για τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της.

«Είναι χυδαίο και λυπηρό αυτό που περνάω».

«Αντιμετώπισα έναν χειριστικό πόλεμο».

«Η άλλη πλευρά προσπαθεί να διαβάλει αυτό που είμαι».

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΚ!

Νίκος Κοκλώνης – Κατερίνα Καινούργιου

Βραδινή έξοδος

Ανθή Βούλγαρη

Βίωσα ανταγωνισμό και αμφισβήτηση.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αμαρυλλίς και Κώστας Μάτσικας

Η πρώτη εμφάνιση με τον γιο τους.

Αμάντα Γεωργιάδη

Στη Σύμη με την εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision.

 

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια, κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Η διάπλασις των παίδων»: €1,10)

Ακολουθήστε το στο Google News