O Δημήτρης Αρβανίτης προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τις υποθέσεις των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη.

Μιλώντας στο «Πρωινό», ο γνωστός σκηνοθέτης ανέφερε:

«Πέστε λοιπόν ότι δικάζεται για 10 χρόνια φυλάκιση, το πολύ στα δύο, στα τρία, στα τέσσερα χρόνια θα είναι έξω αυτός ο άνθρωπος. Όπως κάνουν όλοι οι εγκληματίες από ό,τι ξέρετε, ελάχιστοι είναι αυτοί που εντάσσονται ξανά στην κοινωνία. Και σας ρωτάω το εξής, τι τον πειράζει περισσότερο τον κύριο Λιγνάδη αυτή τη στιγμή; Σαν καλλιτέχνης που είναι να μην ξαναπαρουσιαστεί στη σκηνή. Το ελληνικό δικαστήριο δε μπορεί να το κάνει αυτό.

Δεν θα ήταν πιο σωστό ο δικαστής να έχει την ευχέρεια να απαγορεύσει στον κύριο Λιγνάδη για 20 χρόνια να ξαναπάει στον τόπο του εγκλήματος; Διότι τη δύναμή του την είχε ακριβώς επειδή ήταν σκηνοθέτης-ηθοποιός και αυτή τη δύναμη την εξασκούσε για προσωπικά μην πω τι… Νιώθω άσχημα γιατί έχω δύο παιδιά και ένα εγγόνι και με φορτίζει αυτή η κατάσταση. Χρειάζεται και μία απομάκρυνση γιατί στα πέντε χρόνια που θα βγει, θα πάει πρώτα σε ένα θεατράκι και μετά θα πάει σε ένα άλλο».

Ειδικότερα για τον Πέτρο Φιλιππίδη, τόνισε: «Έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που παραδόξως η γυναίκα του τον υποστηρίζει. Είναι ένα κουβάρι από πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργούν. Με ενδιαφέρει περισσότερο να δω τι τιμωρία θα έχει, έτσι ώστε αυτή η τιμωρία να είναι σε τέτοιο σημείο να μην τον ξαναδούμε να το κάνει. Αν αυτός ο άνθρωπος βγει αύριο από τη φυλακή, ξαναμπεί στο σύστημα και μου πει το κανάλι να συνεργαστούμε, δεν θα πω όχι, γιατί δεν μπορώ να πω όχι. Αν έκανα μία δική μου παραγωγή, δεν θα συνεργαζόμουν».

Θυμίζουμε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού και θα βρεθεί στις 18 Μαρτίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για να λογοδοτήσει.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι κατηγορούμενος για τέσσερις συνολικά βιασμούς, σε βάρος ανδρών εκ των οποίων οι τρεις ήταν ανήλικοι όταν φέρεται να έλαβαν χώρα οι συγκεκριμένες κακοποιητικές πράξεις. Η δίκη του ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου αλλά διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 25 Φεβρουαρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο