Η επιτυχία της φέτος στο «MEGA Καλημέρα» αδιαμφισβήτητη. Εχει αναγάγει τη χαρά σε φιλοσοφία ζωής. Γνωρίζοντας τη Φλορίντα από κοντά, αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια εκρηκτική μείξη του ελληνικού και του ιταλικού ταμπεραμέντου. Αμεση, ευγενική, ζεστή, με χαρακτηριστική ζωντάνια και μια αφοπλιστική ευθύτητα, μας ανοίγει την καρδιά της και μας μιλάει για τα γεγονότα, τα δυσάρεστα και τα ευχάριστα, που καθόρισαν τη ζωή της.

Φλορίντα, είσαι καρπός ενός ελληνοϊταλικού έρωτα…

«Ναι, έτσι είναι. Ο μπαμπάς μου ήταν Ιταλός και η μαμά μου Ελληνίδα. Πήγε η μαμά μου στην Ιταλία να σπουδάσει και στο πανεπιστήμιο στη Φλωρεντία γνώρισε τον πατέρα μου, τον ερωτεύτηκε και δεν ξαναγύρισε ποτέ στην Ελλάδα».

Εσύ πού γεννήθηκες;

«Εγώ γεννήθηκα εδώ, γιατί ήθελε η μαμά μου να γεννηθώ στην Ελλάδα. Γεννήθηκα λοιπόν στην Αθήνα και αμέσως μετά επιστρέψαμε στην Ιταλία. Εζησα, μεγάλωσα και πήγα σχολείο στην Ιταλία, σε μια όμορφη πόλη, τη Foggia. Εδώ ήρθα όταν ήμουν περίπου 22 χρόνων».

Και γιατί αφού έζησες και μεγάλωσες στην Ιταλία ήρθες στην Ελλάδα;

«Τη λάτρευα την Ελλάδα. Ερχόμασταν τα καλοκαίρια εδώ ενάμιση μήνα, αλλά και τα Χριστούγεννα εδώ τα περνάγαμε. Κάποια στιγμή λοιπόν ένα καλοκαίρι που ήρθαμε και ήμουν 22 ετών αποφάσισα να μη φύγω αμέσως, να μείνω λίγο παραπάνω, στο μεταξύ προέκυψε δουλειά. Ξεκίνησα λοιπόν να δουλεύω σε κάποια περιοδικά μόδας, μετά δούλεψα και στην τηλεόραση ως ρεπόρτερ σε δελτίο ειδήσεων όπου έκανα τα εξωτερικά θέματα της μόδας και έτσι τελικά έμεινα».

Στο MEGA φέτος πώς ήρθες;

«Με πήρε τηλέφωνο η κουμπάρα μου, η Ελεονώρα, ένα βράδυ που ήμουν στο σπίτι πολύ χαλαρή και έβλεπα τηλεόραση. Μου λέει: “Θέλω να σου πω κάτι και ελπίζω να είσαι θετική σε αυτό που θα ακούσεις”. Μου είπε λοιπόν ότι υπέγραψε με το MEGA και ότι ήθελε πολύ να είμαι μαζί της. Κι εγώ δεν το σκέφτηκα καν. Είχαμε δουλέψει μαζί παλιότερα, 7 χρόνια πριν, οπότε την ξέρω επαγγελματικά.

Και φυσικά μεγάλη πρόκληση ήταν και το γεγονός ότι θα ήμουν στο MEGA, ένα μεγάλο κανάλι με τέτοια ιστορία. Ηταν λοιπόν κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο, ένα πολύ ωραίο ξεκίνημα. Και παραμένει. Περνάω τέλεια. Σπάνια έχεις αυτή την ευλογία να λες ότι δουλεύω κάπου και περνάω τόσο καλά, και αυτό το λέω με το χέρι στην καρδιά. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα σε αυτό το κανάλι και σε αυτή την παρέα αισθάνθηκα τέλεια.

Φέτος είναι η πιο χαρούμενη, η καλύτερή μου τηλεοπτική χρονιά. Νιώθω κι εγώ καλύτερη γιατί έχω ανοιχθεί, έχω χαλαρώσει, είμαι ο εαυτός μου και γενικά νιώθω ότι είμαστε μια πραγματικά καλή παρέα, υπάρχει δυνατή χημεία».

Πρωινό ξύπνημα;

«Πολύ πρωινό ξύπνημα. Ξυπνάω στις 5 το πρωί και είναι δύσκολο αυτό, ειδικά όταν έχεις οικογένεια. Εχοντας λοιπόν έναν σύντροφο και δύο μικρά παιδιά που πρέπει όταν γυρίσω να πάω να τα πάρω από το σχολείο, να τα ταΐσω, να τα πάω στο πάρκο να παίξουν, στο μπαλέτο, στις διάφορες δραστηριότητες, να τα φροντίσω και να μπορέσω και να κοιμηθώ νωρίς, ε, δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, προσπαθώ να κάνω το καλύτερο ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Και δεν είμαι βέβαια ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία γυναίκα που το κάνει αυτό».

Ως Ιταλίδα τι λατρεύεις;

«Τα μακαρόνια, τρώω κάθε μέρα μακαρόνια. Είναι το πιο αγαπημένο μου φαγητό. Λατρεύω την ιταλική μουσική, λατρεύω τη μυρωδιά του καφέ το πρωί, ειδικά τα Σαββατοκύριακα όταν δεν σηκώνομαι στις 5 και μυρίζει όλη η κουζίνα. Λατρεύω τη Νάπολι, το ποδόσφαιρο, την ιταλική τηλεόραση, τα πάντα».

Απ’ ό,τι βλέπουμε στο MEGA, είσαι και πολύ καλή μαγείρισσα…

«Το μαγείρεμα είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ και το κάνω από μικρή. Με ξεκουράζει, με χαλαρώνει, μου δημιουργεί ωραία συναισθήματα. Και βέβαια, ειδικά τώρα που έχω οικογένεια και παιδιά, είναι κάτι που βοηθάει αρκετά. Γιατί δεν εξαρτάσαι από κανέναν».

Και η σπεσιαλιτέ σου;

«Η σπεσιαλιτέ μου είναι τα ζυμαρικά».

Δηλαδή μπορούμε να δοκιμάσουμε μακαρονάδες σε διάφορες… εκδοχές από εσένα;

«Σε πάρα πολλές. Δεν ξέρω καν πόσες διαφορετικές μακαρονάδες κάνω».

Με το που είδες τον Αρη, τον σύζυγό σου, τι σκέφτηκες;

«Με τον Αρη ήταν ένας μεγάλος, έντονος, κεραυνοβόλος έρωτας. Και τι δεν θα έδινα για να ξαναζήσω τη στιγμή αυτή που γνωριστήκαμε, που δυστυχώς δεν μπορώ να την ξαναζήσω, αλλά μετά από 4 χρόνια παραμένω πολύ χαρούμενη δίπλα του. Και χαίρομαι πολύ γιατί γνωριστήκαμε πολύ γρήγορα, γίναμε γονείς επίσης πολύ γρήγορα και τελικά το ένστικτό μου εκείνο το βράδυ ήταν σωστό. Είμαι πολύ τυχερή που έχω έναν σύντροφο που με στηρίζει, που με καταλαβαίνει και που με ακούει. Είναι πολύ σημαντικό που τα έχω όλα αυτά».

Τι άλλαξες για αυτόν τον έρωτα;

«Θα σου είμαι ειλικρινής, άλλαξα τον τρόπο που σκεφτόμουν κάποια πράγματα. Αδιαφορούσα για κάποιες καταστάσεις, είτε οικογενειακές είτε κοινωνικές… Ο Αρης όμως με έμαθε να είμαι καλύτερος άνθρωπος, να σκέφτομαι πιο πολύ με την καρδιά μου και όχι τόσο με τη λογική μου».

Ζηλεύεις;

«Ως κλασική Ιταλίδα, αλίμονο αν δεν ζήλευα. Ζηλεύω τα πάντα. Ζηλεύω τις φίλες μου, ζηλεύω τον άνδρα μου, μέχρι που θα με παρατήσουν όλοι στο τέλος. Ευτυχώς σιγά-σιγά, όσο μεγαλώνω, αυτό σβήνει. Εχω ηρεμήσει».

Εκείνον αυτό τον κολακεύει ή τον ταλαιπωρεί;

«Καθόλου δεν του αρέσει. Τώρα βέβαια δεν ζηλεύω το ίδιο γιατί είμαστε πολλά χρόνια μαζί, αλλά στις αρχές όταν τον είχα γνωρίσει δεν του άρεσε αυτό καθόλου, καθώς είναι ένας σοβαρός και λογικός άνθρωπος».

Είσαι υπομονετική;

«Είμαι τόσο υπομονετική που οι γύρω μου μερικές φορές αναρωτιούνται πώς γίνεται. Είμαι πάρα πολύ ήρεμος άνθρωπος. Για να εκνευριστώ πρέπει να έχει γίνει κάτι πολύ έντονο, πολύ σημαντικό».

Τι σου δίνει χαρά;

«Μου δίνει χαρά να γελάω με την καρδιά μου, το έχω πολύ εύκολο το γέλιο και προσπαθώ να κάνω και τους άλλους να γελάνε. Είμαι πολύ χαρούμενη επίσης κάθε βράδυ, όταν βάζω για ύπνο τα παιδιά μου και νιώθω αυτή τη ζεστασιά και την αγάπη την απίστευτη που με πλημμυρίζει. Και βέβαια δεν σου κρύβω ότι είναι και μια ευχάριστη στιγμή η ώρα που έχουν κοιμηθεί τα παιδιά και επικρατεί ησυχία στο σπίτι όπου θα κάτσω με τον άνδρα μου να μιλήσουμε και να χαλαρώσουμε.

Τέλος, χαρά μου δίνει το να ταξιδεύω, να βλέπω, να μαθαίνω πράγματα και να αποκτώ εμπειρίες μέσα από ωραία ταξίδια».

Φλορίντα, σίγουρα οι αναγνώστριες του «Vita» θα θέλουν να μάθουν πώς έχεις αυτούς τους κοιλιακούς.

«Επειδή γενικά θέλω να μπορώ να ντύνομαι και να φοράω αυτά που μου αρέσουν, προσπαθώ να κάνω πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Οταν γέννησα η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πάρει πολλά κιλά, περίπου 7, μετά όμως τον θηλασμό έγιναν 10 και δεν τα έχασα. Γι’ αυτό αποφάσισα ότι θα τα χάσω, αλλά με τον δικό μου τρόπο. Επειδή μου αρέσει πολύ το φαγητό και δεν μπορώ να το στερηθώ κάνοντας κάποια δίαιτα, το πρόγραμμα που εφαρμόζω έχει ως εξής: Τις καθημερινές τρώω υγιεινά, όσο καλύτερα μπορώ και φροντίζω να γυμνάζομαι.

Τα Σαββατοκύριακα όμως που είτε βγαίνω είτε μένω σπίτι και καλώ φίλους, χαλαρώνω και θα φάω ό,τι έχω όρεξη. Δηλαδή, και μακαρόνια και πατάτες και γλυκό και ό,τι θες. Με άλλα λόγια, δεν θέλω να κάνω δίαιτα, αλλά φροντίζω να έχω έναν υγιεινό, ισορροπημένο τρόπο διατροφής και ζωής».

Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο;

«Το χιούμορ μου».

Η ρουτίνα περιποίησής σου;

«Επειδή σε αυτή τη δουλειά βαφόμαστε με… τηλεοπτικούς όρους, που αυτό σημαίνει ότι το μέικ απ είναι έντονο και αρκετά βαρύ για το δέρμα, φροντίζω να ξεβάφομαι πάρα πολύ καλά. Φοράω ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ και δύο φορές την εβδομάδα κάνω σκραμπ και ενυδατική μάσκα. Προσέχω τον ήλιο φυσικά το καλοκαίρι και δεν ξεχνώ να βάζω αντηλιακή κρέμα και καπέλο».

Μέχρι εδώ, Φλορίντα, έχεις ζοριστεί ή είχες easy going δρομολόγιο ζωής;

«Η ζωή μου τώρα είναι εύκολη και νιώθω πολύ τυχερή γιατί έχω μια καλή οικογένεια, έχουμε την υγεία μας, δεν μας λείπει τίποτα. Αλλά έχω περάσει δυσκολίες, έχω χάσει τον μπαμπά μου, όταν ήμουν 9 ετών. Δεν είναι και το πιο εύκολο να χάνεις τον μπαμπά σου σε αυτή την ηλικία, να νιώθεις ότι η μαμά σου είναι μόνη της και ότι πρέπει να τα καταφέρει σε μια ξένη χώρα. Είχε να μεγαλώσει 3 παιδιά που ήταν μικρά.

Εχω έναν αδελφό 2 χρόνια μεγαλύτερό μου και μια αδελφή 7 χρόνια μικρότερη. Δεν ήταν λοιπόν εύκολο όλο αυτό. Επρεπε κι εμείς να προσπαθήσουμε, έπρεπε να είμαστε ήσυχα παιδιά, να μην της δημιουργούμε προβλήματα γιατί δεν υπήρχε άνεση ούτε οικονομική αλλά ούτε και πρακτική καθώς δεν είχαμε δύο γονείς, είχαμε έναν. Και βέβαια, δεν ξεχνάω ότι κάποιοι έχουν αντιμετωπίσει και ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις. Ωστόσο, έχω καταλήξει ότι όλα αυτά σε κάνουν και καλύτερο άνθρωπο, γίνεσαι πιο οικείος, πιο ανθρώπινος, πιο γενναιόδωρος».

Μια σκέψη που σε κάνει να κοιμάσαι καλά;

«Οτι θα ξυπνήσω το πρωί και θα είναι πάλι όλα όπως είναι».

Νιώθω πολύ τυχερή γιατί έχω μια καλή οικογένεια, έχουμε την υγεία μας, δεν μας λείπει τίποτα

Φέτος είναι η πιο χαρούμενη, η καλύτερή μου τηλεοπτική χρονιά. Στο “MEGA Καλημέρα” είμαστε μια πραγματικά καλή παρέα. Σπάνια έχεις αυτή την ευλογία να λες ότι δουλεύω κάπου και περνάω τόσο καλά, και αυτό το λέω με το χέρι στην καρδιά.

Φωτογραφίες: Studio Vrettos
Styling: Πάνος Αλμπάνης
Μακιγιάζ: Παγώνα Κοφίτσα