Είστε όπως οι περισσότερες γυναίκες και πραγματικά μισείτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο; Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε γιατί είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Αφαιρώντας το μακιγιάζ πριν πέσετε στα σεντόνια, επιτρέπετε στο δέρμα σας να ξεκουραστεί και του δίνετε μια ευκαιρία να αναρρώσει και να ανανεωθεί.

Δείτε τα βήματα για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά το μακιγιάζ:

*Να είστε επιμελείς

Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε ώρες στο ντεμακιγιάζ, αλλά για να το κάνετε σωστά χρειάζεται λίγος χρόνος. Τα καλά νέα είναι ότι η αφαίρεση θα σας πάρει λιγότερο χρόνο από το μακιγιάζ.

*Τραβήξτε τα μαλλιά σας πίσω

Αν πιάσετε τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά, αποκαλύπτεται ολόκληρο το πρόσωπο και η γραμμή των μαλλιών σας, όπου συσσωρεύεται πολύ μακιγιάζ. Με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να προκαλέσει αντιαισθητικές κηλίδες. Τώρα μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε όλο το μακιγιάζ από όλο το πρόσωπό σας.

*Η προετοιμασία είναι το «κλειδί»

Το πρώτο βήμα για την αφαίρεση του μακιγιάζ είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό μαντηλάκι ή λίγο λάδι ή γαλάκτωμα καθαρισμού. Στη συνέχεια εφαρμόζετε ένα προϊόν χωρίς σαπούνι για τον καθαρισμό του προσώπου, για να διασφαλίσετε ότι δεν αναμιγνύετε το μακιγιάζ της ημέρας με τους ρύπους κι ότι δεν το απλώνετε σε ανοιχτούς πόρους.

*Απαλά με τα μάτια

Το eyeliner και η μάσκαρα μπορεί να σας δυσκολεύουν στο ντεμακιγιάζ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρίβετε τα μάτια σας για να τα αφαιρέσετε. Το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται φροντίδα. Εμποτίστε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ (και όχι βαμβάκι που αφήνει ίνες) με το κατάλληλο αφαιρετικό (ελαιώδες για τα αδιάβροχα προϊόντα, διφασικό για όλους τους άλλους τύπους) και κρατήστε το υγρό επίθεμα πάνω από το κλειστό σας μάτι για περίπου 8-12 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σκουπίστε απαλά.

*Χρησιμοποιήστε περιστασιακά τη δύναμη του ατμού

Ο ατμός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος εάν θέλετε να αφαιρέσετε ένα πολύ επίμονο μακιγιάζ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουλιάσετε μια πετσέτα σε πολύ ζεστό νερό (προσοχή όχι καυτό). Έπειτα, αφήστε το να κρυώσει για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τοποθετήστε το στο πρόσωπό σας. Ο ατμός θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας και θα ανοίξει τους πόρους σας αφαιρώντας επίσης όλη τη βρωμιά (ρύπους, σμήγμα) που έχει συσσωρευτεί. Άτομα με ξηρή ή πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να παραλείψουν αυτό το βήμα.