Υλικά

1 κιλό στήθος κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μέτριου μεγέθους κομμάτια

2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα

1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

3 κ.γ. αλεύρι

1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Λιώστε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και ρίξτε το αλεύρι. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το κρεμμύδι μετά από 3 λεπτά και αυξήστε τη θερμοκρασία για να βράσει 3-4 λεπτά το μίγμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές (10′ περίπου). Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.

2. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το ένα φλιτζάνι παρμεζάνα. Απλώστε το κοτόπουλο στο πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε τη μπεσαμέλ. Προσθέστε τη τριμμένη φρυγανιά και το δεύτερο φλιτζάνι παρμεζάνα.

3. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο για 20-25 λεπτά και όταν ετοιμαστεί αφήστε το για 1-2 λεπτά στο φούρνο με αέρα για να πάρει χρώμα η φρυγανιά.