Bio

Η Kristin Landen Davis, επίσης γνωστή και ως Kristin Lee Davis, γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1965 στο Μπόλντερ του Κολοράντο. Οι γονείς της χώρισαν όσο εκείνη ήταν μωρό και η μητέρα της, Ντόροθι, αναλύτρια δεδομένων, παντρεύτηκε τον πατριό της, Κιθ Ντέιβις, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Μπόλντερ.

Εχει τρεις θετές αδελφές από τον πρώτο γάμο του πατέρα της. Νωρίς στην παιδική της ηλικία, αυτή και οι γονείς της μετακόμισαν στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, από όπου αποφοίτησε από το Λύκειο. Στη συνέχεια μετακόμισε στο New Jersey, όπου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Rutgers και αποφοίτησε με πτυχίο BFA στην υποκριτική από το Mason Gross School of the Arts.

Πρώτα βήματα

Το όνειρο της ηθοποιίας προέκυψε στα εννέα της μόλις χρόνια, όταν συμμετείχε για την παραγωγή του Workshop Theatre στο «Snow White and the Seven Dwarfs».

Αφού αποφοίτησε το 1983, η Kristin Davis μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε για λίγο ως σερβιτόρα προτού ανοίξει μαζί με φίλη της ένα στούντιο yoga. Το 1991 έπαιξε σε μερικά επεισόδια στη γνωστή σαπουνόπερα «General Hospital», ενώ τέσσερα χρόνια μετά έρχεται το μεγάλο της breakthrough με τον ρόλο της κακιάς Brooke Armstrong Campbell.

Γνωστότερη για τον ρόλο της στη σειρά «Sex and the City», έλαβε υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy και Golden Globes, ενώ τον επανέλαβε στις ταινίες «Sex and the City» (2008) και «Sex and the City 2» (2010).

Single mom μακριά από τα φώτα

«Ο χρόνος κυλούσε και δεν το σκεφτόμουν, δούλευα… Στα 38 μου, ένιωσα την έντονη επιθυμία να γίνω μητέρα» δήλωσε καθώς μιλούσε για την υιοθεσία της κόρης της, Gemma Rose, το 2011. Επτά χρόνια μετά υιοθέτησε τον γιο της, Wilson.