Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός καθώς αναμένονται σε αρκετές περιοχές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη δυτική και νότια χώρα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία έως 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στη νησιωτική χώρα θα φτάσει έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά ο οποίος τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο ορεινά ημιορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (300 μέτρα) τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη νότια Πελοπόννησο και το πρωί στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 7 με 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 και στην Κρήτη έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια έως 7 με 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 7 με 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και χιονοτπώσεις στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου.