Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από την ημέρα που η Μαρία Δεληθανάση κατήγγειλε για ξυλοδαρμό τον πρώην σύζυγό της, Κώστα Δόξα.

Στις 5 Μαρτίου 2021 η Μαρία Δεληθανάση είχε δημοσιεύσει σοκαριστική φωτογραφία, όπου ήταν εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπό της.

Έναν χρόνο μετά και ενώ η δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε εκείνη και τον πρώην σύζυγό της συνεχίζεται η Μαρία Δεληθανάση θέλησε να αναδημοσιεύσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία συνοδεύοντάς την από μια μακροσκελή ανάρτηση.

Διαβάστε τι έγραψε η Μαρία Δεληθανάση

«Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν, πήρα την απόφαση να καταθέσω δημόσια την προσωπική μου ιστορία και να μοιραστώ είναι αρκετά επώδυνο βίωμα μου. Αυτό που με ώθησε να το κάνω ήταν η εσωτερική μου ανάγκη να αποτινάξω από πάνω μου κάθε είδος ενοχής, να είμαι πάλι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στον καθένα. Αφού το εξωτερίκευσα και το πραγμάτωσα σε λέξεις, διαπίστωσα πως πέρα από σκληρό, δυστυχώς είναι και αρκετά κοινό.

Λαμβάνω καθημερινά μηνύματα με τις ιστορίες ανθρώπων, γυναικών κυρίως, που υφίστανται βία από κακοποιητικούς συντρόφους και συζύγους. Έχουμε ανοίξει, λοιπόν, έναν διάλογο που πάντα με βρίσκει να εξηγώ πόσο σημαντικό είναι πρωτίστως να αναγνωρίζουμε εγκαίρως τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης.

Γιατί δυστυχώς έρχονται πάντα με ωραίο περιτύλιγμα και σε μπερδεύουν. Ένα δεύτερο σημείο είναι τι οφείλει μια γυναίκα να κάνει και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει από τη στιγμή που θα το αποφασίσει.

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να κάνεις το μεγάλο βήμα και να σπάσει τα δεσμά, πόσες φορές πιστεύεις ή πείθεσαι και ξανά δοκιμάζεις και πάντα απογοητεύεσαι όλο και περισσότερο. Σε πιστεύω όταν μου εξηγείς πόσο δειλιάζεις να αλλάξεις ζωή. Πώς θα βγεις να δουλέψεις; Πώς να βιοποριστείς; Δεν αμφισβητώ το φόβο σου και για αυτά. Αντιθέτως τον σέβομαι. Όμως αν τα ζυγίζεις ο… άλλος φόβος είναι μεγαλύτερος. Και ξέρεις γιατί δεν έχεις τον έλεγχο. Όταν όμως πάρεις την απόφαση θα ανάκτησης και πάλι τον έλεγχο του εαυτού σου. Και θα σου αρέσει που θα σε ξανά γνωρίσεις, γιατί ξέρω πολύ καλά πόσους έχεις χάσει. Και αρχίζεις έτσι να σε αγαπάς είτε ξανα, είτε πρώτη φορά!

Γνωρίζω επίσης πολύ καλά πως ό,τι κι αν σου υποσχεθεί ή ορκιστεί δεν θα αλλάξει. παρατείνεις τον χρόνο και όταν τελικά το αποφασίσεις έρχονται και σε ρωτούν. “Γιατί τώρα;”. Δηλαδή πότε;

Το κάθε τώρα είναι η στιγμή του καθενός. Η στιγμή που νιώθει έτοιμος και δυνατός να το κάνει. Ας μην μετατοπίζουμε το ενδιαφέρον από το γεγονός ότι κάποιος αποφασίζει να αναλάβει τα ηνία της ζωής του και να θωρακίσει το αυτεξούσιο στο πότε το αποφασίζει. Ας εστιάσουμε σε όλα τα ωραία που μπορούν να συμβούν από τώρα και στο εξής. Αντί λοιπόν να ρωτάμε γιατί τώρα ας πούμε: Μπράβο που το κάνεις τώρα»