Το παρών στην επόμενη συνεδρίαση, στις 28 Μαρτίου, ακόμα και με καροτσάκι εάν χρειαστεί θα δώσει ο Πέτρος Φιλιππίδης, προκειμένου να αποδειχτεί η αθωότητά του, όπως διαβεβαίωσε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν ήταν παρευρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο διότι δεν του το επέτρεψε η υγεία του.

«Η παρούσα διαδικασία δεν είναι θεατρική παράσταση. Ο κ. Φιλιππίδης δεν υποδύεται κάποιον ρόλο. Το ακροατήριο και οι φυλακές δεν είναι θεατρικό σκηνικό είναι πραγματικότητα.

Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα είναι αποφασισμένος να καταρρίψει όλες τις έωλες κατηγορίες», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Επεσήμανε δε πως υπάρχουν οι καταγγελίες τριών γυναικών, αλλά δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και όσοι έχουν κληθεί στη δίκη θα μεταφέρουν όσα έμαθαν από τις καταγγέλλουσες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Πέτρος Φιλιππίδης, αντιμετωπίζει δύο απόπειρες βιασμού και δυο τετελεσμένους βιασμούς. Για τους τετελεσμένους βιασμούς βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος.

Μάλιστα ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι η μια κατηγορία βασίζεται στην τρίτη κατάθεση καταγγέλλουσας η οποία αναφέρει ότι το φοβερό βίωμα του βιασμού της, της το θύμισε ένας φίλος της.

«Οταν μια γυναίκα βιάζεται δεν έχει ανάγκη να της το θυμίσει κανένας», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας ότι μετά από δυο μήνες η καταγγελλούσα επισκέφθηκε το Πέτρο Φιλιππίδη και είπε ότι βιάστηκε ξανά.

Τέλος τόνισε ότι ο ηθοποιός έχει στο πλευρό του την οικογένειά του όχι όμως και τους συναδέλφους τους που δεν έρχονται να καταθέσουν για τη συνεργασία που είχαν, επειδή φοβούνται μην υπάρξει δημόσια διαπόμπευση.