♦  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ

   Το πυρίτιο είναι ένα μέταλλο ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία και την ομορφιά του σώματος μας εσωτερικά και εξωτερικά, παρά την μέτρια δημοφιλία που ίσως έχει. Είναι το δεύτερο πιο άφθονο στοιχείο στον πλανήτη (27% κατά βάρος), αμέσως μετά το οξυγόνο και πριν το αλουμίνιο. Είναι ένα από τα 12 κύρια στοιχεία της στοιχειώδους σύνθεσης των οργανισμών. Βρίσκεται σε αφθονία στον ορυκτό κόσμο, στα φυτά και τα ζώα. Στη φύση, μάλιστα, το πυρίτιο υπάρχει μόνο υπό μορφή συνδυασμών, επειδή αντιδρά ταχύτατα με το οξυγόνο. Στον ανθρώπινο οργανισμό έχει κατασκευαστικό, αλλά και λειτουργικό ρόλο. Συγκεκριμένα είναι απαραίτητο δομικό στοιχείο του οργανισμού για τη σύνθεση των ινών κολλαγόνου, της ελαστίνης και των γλυκοζαμινογλυκανών της επιδερμίδας και των αρθρώσεων, και βρίσκεται κυρίως στους συνδετικούς ιστούς, όπως το δέρμα, αλλά και στα μαλλιά και τα νύχια , ενώ χρειάζεται για τη διατήρηση της υγείας των αρτηριών.

Στο δέρμα το οργανικό πυρίτιο χρησιμοποιείται ως βάση πολλών σκευασμάτων με πολλαπλή δράση και θεωρείται δραστικό όπλο για την Δερματοκοσμετολογία. Ως κύριο συστατικό σε κρέμες, έχει διαπιστωθεί ότι έχει προστατευτική/αντιοξειδωτική δράση χάρη στην ιδιότητα να παγιδεύει τις ελεύθερες ρίζες αλλά και αναγεννητική δράση καθώς αναδιοργανώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δερματικό ιστό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμβάλει στην ‘’αρχιτεκτονική’’ του ανθρώπινου οργανισμού μέσω της σταθερότητας, της αντοχής και της ελαστικότητας όλων των συνδετικών ιστών του σώματός μας. Επιδερμικά χαρίζει τόνωση, ενυδάτωση, απαλύνει τις ουλές, τις ραγάδες, προστατεύει και βοηθά την αναγέννηση της επιδερμίδας.

.

.

♦  Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

  Η πρόταση μας για το δέρμα βρίσκεται φυσικά στη κρέμα Simulcium g3 με οργανικό πυρίτιο που συμβάλλει στην αναγέννηση του ενδογενούς κολλαγόνου και με αυτόν τον τρόπο:

  • Προλαμβάνει τη δημιουργία ραγάδων/ ραβδώσεων από την εγκυμοσύνη, την εφηβεία και το αδυνάτισμα και τις αντιμετωπίζει σε αρχικό στάδιο (όταν είναι κόκκινες) επιτυγχάνοντας γρηγορότερη ανανέωση των κυττάρων και αυξάνοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
  • Η ενυδατική του δράση διατηρεί το δέρμα σε ιδανική κατάσταση και προλαμβάνει τη γήρανση του από αφυδάτωση.
  • Διαθέτει κλινικά αποδεδειγμένη λιπολυτική και συσφικτική δράση, μειώνοντας των όγκο των λιποκυττάρων χωρίς να παρεμβαίνει στη δράση των ορμονών.
  • Αποτρέπει τη δημιουργία κυτταρίτιδας με τη διάσπαση και τον περιορισμό της συσσώρευσης του υποδόριου λίπους συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία νέου συνδετικού ιστού από ελαστίνη και κολλαγόνο, προσδίδοντας στο δέρμα σφριγηλότητα και αντοχή.
  • Βελτιώνει τη υφή του δέρματος

Τρόπος χρήσης

 Η εφαρμογή γίνεται στην κοιλιά, στο στήθος, στους γλουτούς, στους μηρούς, στη μέση και στα μπράτσα. 

  • Εγκυμοσύνη: Δύο εφαρμογές την ημέρα από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης έως τον τοκετό. Μετά την εγκυμοσύνη μία φορά την ημέρα για την αποτροπή της χαλάρωσης. 
  • Εφηβεία: Μία εφαρμογή την ημέρα από το 13ο έως το 16ο έτος της ηλικίας.
  • Αδυνάτισμα: Δύο εφαρμογές την ημέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίαιτας.

Ανακάλυψε περισσότερα και ενημερώσου για τα τελευταία νέα στο facebook  στο Instagram και στο site της εταιρείας!