Όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στο φως για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην  Πάτρα.

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της Τζωρτζίνας, η έρευνα συνεχίζεται καθώς προς το παρόν παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανοίγει ξανά τους φακέλους των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης, αναζητώντας κοινά στοιχεία με την υπόθεση που εξιχνιάστηκε.

Και οι δύο θάνατοι έχουν κοινά γνωρίσματα με το θάνατο της Τζωρτζίνας, όπως ότι επήλθαν μυστηριωδώς από ανακοπή καρδιάς,  κι ενώ δεν είχαν διαγνωστεί παθολογικά προβλήματα καθώς και ότι και τα δύο παιδιά κατέληξαν ενώ δεν υπήρχαν άλλοι μάρτυρες μπροστά.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, 3,5 ετών, που έγιναν στο ίδιο εργαστήριο με αυτές της Τζωρτζίνας, βγήκαν καθαρές, ενώ οι ιστολογικές καταλήγουν στο συμπέρασμα εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που είναι συμβατό με θάνατο από ασφυξία. Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και σε ό,τι αφορά το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές ενώ από τις ιστολογικές διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα που απαντώνται σε περιπτώσεις ασφυξίας.

Πιθανόν να συνενωθούν οι δικογραφίες

Μάλιστα είναι πιθανόν να συνδυαστούν οι δικογραφίες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε  μία μεθοδευμένη δουλειά, και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ψεγάδι στην διαχείριση της κατάστασης. Η ανάκριση θα φωτίσει την υπόθεση, η μη ομολογία της κατηγορουμένης θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολήσει πάρα πολύ καιρό, το θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα παραδεχθεί τίποτα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα, ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα θα έρχονται και άλλα στοιχεία και πιθανώς να συνδυαστούν οι δικογραφίες και των άλλων παιδιών»,  είπε.

Παράλληλα απέκλεισε το γεγονός να θεωρηθεί ελαφρυντικό το σύνδρομο Μινχάουζεν. «Το σύνδρομο Μινχάουζεν δεν αποτελεί διέξοδο νομική, δεν είναι ψυχική διαταραχή, ξέρει ακριβώς τι κάνει. Πιστεύω πως δεν θα θεωρηθεί ελαφρυντικό το να έχει αυτό το σύνδρομο κάποιος», υπογράμμισε.

Αλληλοκατηγορίες και υπονοούμενα μεταξύ Μάνου -Ρούλας

Την ίδια ώρα, αξιοσημείωτη είναι η «κόντρα» του Μάνου Δασκαλάκη με την Ρούλα Πισπιργίκου. Οι  γονείς των τριών άτυχων κοριτσιών, όπως όλα δείχνουν, αποτελούν πλέον δύο διαφορετικά «στρατόπεδα».

Στο ένα «στρατόπεδο» βρίσκεται η «κατηγορούμενη», όπως την αποκάλεσε ξαφνικά ο εν διαστάσει σύζυγός της, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την σύλληψη της μητέρας των παιδιών του, αλλά και η οικογένειά της, που άρχισε να αφήνει αιχμές για τον Μάνο Δασκαλάκη και τον ρόλο του στην υπόθεση.

Και στο άλλο «στρατόπεδο» είναι ο πατέρας των παιδιών, αλλά και η δική του οικογένεια, που παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και, αναμφίβολα, δεν πρέπει να αισθάνονται και πολύ… άνετα με τις δηλώσεις μελών του οικογενειακού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που βάζουν στο «κάδρο» τον Μάνο Δασκαλάκη και εξανίστανται για την «ασυλία» που θεωρούν ότι του δίδεται για την τραγική υπόθεση της Πάτρας.

«Σφίγγα» η 33χρονη – Βρήκε δικηγόρους

Η 33χρονη, πάντως, που μέχρι στιγμής μένει σιωπηλή στις ερωτήσεις των αστυνομικών, εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή της στη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας και επιμένει ότι δεν έχει ιδέα τι είναι η ουσία κεταμίνη που σκότωσε το παιδί της, πήρε την Παρασκευή μια ανάσα ανακούφισης, αφού επιτέλους βρήκε δικηγόρο να την εκπροσωπήσει. Και μάλιστα, όχι μόνο έναν.

Αφού ο Απόστολος Λύτρας, που παρείχε τις νομικές του συμβουλές και στους δύο γονείς, μετά τις αποκαλύψεις για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας και την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, αρνήθηκε να την αναλάβει, το ίδιο έκανε και ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου, τον οποίο εξουσιοδότησε η οικογένειά της, αλλά ύστερα από συνάντηση που είχε με την κατηγορούμενη στη ΓΑΔΑ, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπεράσπισή της.

Μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις των δύο ποινικολόγων, η ανακρίτρια διόρισε αυτεπάγγελτα ως νέο συνήγορο της κατηγορούμενης, τον Κωνσταντίνο Ζάρδα, ο οποίος πήρε διαβιβαστικό και πήγε στη ΓΑΔΑ την Παρασκευή, όπου επισκέφτηκε την 33χρονη, με την οποία συνομίλησε επί 40 λεπτά.

Ο κ. Ζάρδας, μιλώντας στον Alpha, μετά την συνάντησή του με την 33χρονη, δήλωσε: «Την είδα ιδιαίτερα καταβεβλημένη. Δεν έχει κανένα ποινικό παρελθόν, δεν έχει καμία σχέση γενικά ακόμη και με τα ελαφρύτερα αδικήματα, δεν έχει διαπράξει ποτέ κάποιο αδίκημα, είναι η πρώτη φορά που αναμειγνύεται και έχει πέσει κυριολεκτικά στα βαθιά, στα βαθύτατα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως «αυτό την έχει καταβάλει, την έχει τρομάξει. Την τρομάζει ιδιαίτερα η πιθανότητα να οδηγηθεί στις φυλακές – έστω ως προσωρινά κρατούμενη για οποιοδήποτε διάστημα – ανθρώπινα. Είναι σαν ξένο σώμα, αισθάνεται δηλαδή σαν ξένο σώμα τώρα που είναι στο κρατητήριο».

Συνεργάσιμη – Δεν ζητά τίποτα

Στα κρατητήρια της Ασφάλειας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, τις περισσότερες ώρες, είναι ξαπλωμένη και απομονωμένη. Είναι γενικά συνεργάσιμη, δεν ζητά τίποτα, αλλά είναι «ψυχρή και κυνική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις πρώτες κουβέντες που είπε όταν έφτασε στην Ασφάλεια ήταν «και τώρα τι θα γίνει με εμένα». Μιλάει στο τηλέφωνο μόνο με τη μητέρα και την αδερφή της, οι οποίες την επισκέφτηκαν την Πέμπτη στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Η 33χρονη δεν έχει «σπάσει», παρόλο που οι Αρχές θεωρούν την ενοχή της δεδομένη και, όπως αναφέρουν, έχουν «δεμένη» την υπόθεση εναντίον της.

Επιμένει ότι δεν ευθύνεται για το θάνατο της Τζωρτζίνας και ότι δεν ήταν εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί.

Μυστήριο παραμένει ακόμη το πώς χορηγήθηκε η ουσία στο παιδί, με τις εκτιμήσεις να είναι πως αυτό έγινε με ένεση, όπως κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Ένα άλλο αναπάντητο ερώτημα είναι από πού προμηθεύτηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως την αγόρασε online, γι’ αυτό και εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό και ο υπολογιστής της στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Έρευνες στο σπίτι της Πάτρας, παρουσία εισαγγελέα – Τι βρήκαν

Στο πλαίσιο αυτό, άνδρες της Ασφάλειας Πατρών διεξήγαγαν το απόγευμα της Παρασκευής έρευνες στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ύστερα από παραγγελία του ανακριτή Αθηνών, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών πήγαν – παρουσία εισαγγελέα – αιφνιδιαστικά στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην οδό Μπιζανίου και το έκαναν φύλλο και φτερό.

Επί 2,5 ώρες «σάρωναν» το σπίτι, για να εντοπίσουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου, κατ’ αρχήν, της Τζωρτζίνας, ίσως όμως και των άλλων δύο παιδιών.

Όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα σε όσα κατασχέθηκαν, ήταν μια τηλεόραση, δύο γεμάτες μεγάλες κούτες, τσάντες με άγνωστο περιεχόμενο, μια μεγάλη σακούλα με ένα χαλί και ένα κλουβί πουλιών. 

Βρέθηκαν ηρεμιστικά χάπια

Όπως αναφέρει το thebest.gr, μάλιστα, στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 50 ηρεμιστικά χάπια
  • Μία smart τηλεόραση
  • Συσκευές κινητών τηλεφώνων
  • Ένα laptop
  • Ένα tablet
  • Βιβλία και ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Τα αντικείμενα θα παραδοθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας. Στις ηλεκτρονικές συσκευές θα πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος.

Τηλεφώνησε σε ιατροδικαστή

Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερες συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως, ειδικά για την περίεργη συμπεριφορά της 33χρονης κατηγορούμενης.

Συγκεκριμένα, μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου τηλεφώνησε σε ιατροδικαστή, ενώ μετά το θάνατο της μικρούλας, Ίριδας, έψαχνε… ποινικολόγο!

Γιατρός από το Νοσοκομείο Παίδων, όπου η 9χρονη Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή τον Ιανουάριο του 2022, έκανε μια σοκαριστική κατάθεση για την 33χρονη.

Ο γιατρός κατέθεσε ότι το μοιραίο μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, όταν η μητέρα πληροφορήθηκε τον θάνατο της μεγαλύτερης από τις τρεις κόρες της, βγήκε από το δωμάτιο του εντατικολόγου και μετέβη στο γραφείο των γιατρών, οι οποίοι της ανέλυσαν τι ακριβώς συνέβη και πώς το παιδί έχασε τη ζωή του.

Τηλεφώνησε σε ιατροδικαστή

Ο γιατρός του Νοσοκομείου «Παίδων» περιέγραψε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το Open, την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα, για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της, για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα, προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Ήθελε ποινικολόγο μετά τον θάνατο της Ίριδας

Ένα παρόμοιο, περίεργο περιστατικό περιέγραψε στο Live News η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου.

Όπως είπε στην εκpομπή του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε ποινικολόγο μετά το θάνατο της Ίριδας.

Συγκεκριμένα, με την ποινικολόγο, Γιάννα Παναγοπούλου, είχε επικοινωνήσει η 33χρονη μητέρα, ζητώντας τη νομική της υποστήριξη όταν είχαν πεθάνει τα δύο πρώτα κορίτσια, η Μαλένα και η Ίριδα.

«Η κυρία Πισπιρίγκου είχε επιδιώξει να με συναντήσει σε προγενέστερο χρόνο, όταν είχαν ήδη πεθάνει τα δύο πρώτα παιδιά και πριν τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Είχε παρακολουθήσει τη δίκη της μικρής Άννυ και με είχε παρακολουθήσει ως συνήγορο. Μου έδινε την εντύπωση ότι ήταν ένα άτομο που παρακολουθούσε τηλεόραση, υποθέσεις και εγκλήματα, και ζητούσε τότε τη νομική μου υποστήριξη», δήλωσε.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Μου είχε προκαλέσει ενδιαφέρον γιατί δεν μου είχε φέρει ποινική δικογραφία να μελετήσω. Δεν συνέτρεχε κανένας λόγος τότε, δεν ήταν ούτε κατηγορουμένη ούτε ύποπτη, συνεπώς αυτό που της είπα και της ίδιας είναι ότι δεν χρειάζεται τη δική μου υποστήριξη και των συνεργατών μου».

«Το ένστικτο, η πείρα μου, δεν μου έδινε την αίσθηση… Είχε χάσει δύο παιδιά και αυτό με συγκλόνισε. Όταν ακούω στην άλλη γραμμή μία χαροκαμένη μάνα, συνήθως δεν με καλούν οι ίδιες, αλλά κάποιος συγγενής. Η κυρία Πισπιρίγκου δεν έβαζε τελεία. Ήταν ένα άτομο που ήθελε να είναι ένα βήμα μπροστά. Της είχα πει χαρακτηριστικά ότι αγορεύει μόνη της», σημείωσε η κυρία Παναγοπούλου.

Η ποινικολόγος περιέγραψε ένα άτομο που ήθελε να ελέγχει καταστάσεις, ενώ τόνισε πως η 33χρονη είχε νομικές και τοξικολογικές γνώσεις.