Πώς μπορεί τα δάχτυλά μας να σχετίζονται με τη βαρύτητα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό;

Κι όμως γίνεται σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Ο John Manning, καθηγητής της ερευνητικής ομάδας Applied Sports Technology, Exercise and Medicine (A-STEM), συνεργαζόμενος με συναδέλφους του από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Lodz στην Πολωνία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska της Σουηδίας προσπάθησε να ελέγξει από κοντά τις αναλογίες του δαχτύλων ως ένδειξη για σοβαρά συμπτώματα της COVID-19.

Συγκεκριμένα, μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports και που συμπεριλαμβάνει το πανεπιστήμιο Swansea, εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ των ορμονών των δύο φύλων στη μήτρα και στην εφηβεία καθώς και τις νοσηλείες λόγω COVID-19.

Κοντά μικρά δάχτυλα

Η αρχική παρατήρηση είναι πως οι ασθενείς με πιο κοντά μικρά δάχτυλα συγκριτικά με τα υπόλοιπα δάκτυλα, τείνουν να εκδηλώνουν πιο έντονα συμπτώματα από την COVID-19, που μπορεί εύκολα να οδηγηθούν σε νοσηλεία, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως οι ασθενείς με μεγάλες διαφορές στις αναλογίες του μήκους των δακτύλων ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό χέρι έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες νοσηλείας.

Ο καθηγητής τονίζει πως τα ευρήματα δείχνουν πως η σοβαρότητα της COVID-19 σχετίζεται με τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και πιθανά με υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και στα δύο φύλα.

Τα πιο θηλυκά χαρακτηριστικά στην αναλογία των δαχτύλων των νοσηλευόμενων ασθενών φανερώνουν πως τα άτομα με χαμηλή τεστοστερόνη και/η υψηλά οιστρογόνα είναι επιρρεπή στην εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων της COVID-19. Αυτό είναι ίσως που μπορεί να εξηγήσει και γιατί οι άνδρες μεγάλης ηλικίας βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: