Ο Έντουαρντ Στεργίου, που γνωρίσαμε από τη συμμετοχή του στο GNTM, κατάγεται από την Ουκρανία και τις τελευταίες εβδομάδες ζει δύσκολες στιγμές, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του.

Το μοντέλο μίλησε στο περιοδικό Gala και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πώς αντιμετωπίζει όλο αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός.

«Πρόκειται για έγκλημα κατά παντός ανθρώπινου όντος που ελπίζει σε ένα μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό να κουβαλάς μέσα σου την ταυτότητα και τη γη σου, όμως αυτό που συμβαίνει αφορά όλους», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ας διευρύνουμε τις γνώσεις μας σε σχέση με αυτή τη χώρα που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστη ή νομίζαμε ότι είναι κομμάτι της Ρωσίας. Αυτός ο πόλεμος έχει στόχο να πλήξει την ελευθερία όπως την ξέραμε. Πλέον, η ανθρωπότητα νιώθει ανατριχιαστική προοπτική να επικρατήσουν οι κατσαρίδες μετά από έναν πυρηνικό όλεθρο και όλο αυτό μας γυρνά πολύ-πολύ πίσω».

«Φυσικά και θαυμάζω τους ανθρώπους που αντιστέκονται με πάθος στη βαρβαρότητα αψηφώντας τον θάνατο, εκείνους που λένε’ “εδώ είμαστε πιο χρήσιμοι, δεν είναι καιρός για να φύγει από την Ουκρανία” ενώ ο φόβος, ο κίνδυνος και ένας χάος κυριαρχεί σε πόλεις που θυμάμαι φιλήσυχες και όμορφες όταν η χώρα αναπτυσσόταν με γοργούς ρυθμούς», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης, πως από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος οι σκέψεις τους είναι συνεχώς στους δικούς τους ανθρώπους και συγκεκριμένα, στη γιαγιά του, με την οποία μιλούν καθημερινά μέσω Viber.