«Δεν διάβαζα ποτέ κόμικς όταν ήμουν παιδί. Μάλλον ήμουν αρκετά τεμπέλα και προτιμούσα τα καρτούνς στην τηλεόραση». Ποιος θα περίμενε να πει κάτι τέτοιο η «Marry Jane», η αγαπημένη του Spiderman, ενός από τους πιο δημοφιλείς ήρωες κόμικς όλων των εποχών; Πράγματι, η Κίρστεν Ντανστ μέσα από τις δουλειές και τις δηλώσεις της επιβεβαιώνει ότι μόνο προβλέψιμη δεν είναι.

Οι blockbuster ταινίες και οι μεγάλες αμοιβές ουδέποτε ήταν ο στόχος της και απόδειξη είναι οι μετέπειτα συνεργασίες που έκανε. Ενα από τα ορόσημα της καριέρας της ήταν το «Melancholia» σε σκηνοθεσία του Λαρς φον Τρίερ, όπου η ερμηνεία της ήταν συγκλονιστική, ωστόσο δεν διακρίθηκε από τους κριτικούς.

Λεπτομέρεια: Η Nτανστ έχει ήδη αποσπάσει ως τώρα 119 διακρίσεις και έχει κερδίσει 49 βραβεία, γεγονός που την τοποθετεί στο πάνθεον των πιο επιτυχημένων ηθοποιών της γενιάς της. «Θέλω να παίξω σε ένα ξενόγλωσσο έργο.

Ας πούμε, θα ήταν πολύ cool να παίξω σε μια γερμανόφωνη ταινία. Δεν μιλάω τόσο καλά, αλλά μπορώ να μάθω γρήγορα. Και η προφορά μου είναι αρκετά καλή» έχει δηλώσει η 40χρονη καλλιτέχνις που έχει αμερικανική και γερμανική υπηκοότητα λόγω του πατέρα της Κλάους.

Μαζί με τον σύντροφό της Τζέσι Πλέμονς, που γνώρισε στο πλατό της σειράς «Fargo», αποτελούν ένα από τα power couples του Χόλιγουντ, αφού αμφότεροι διεκδικούν το Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου και β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Η εξουσία του σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον. «Είναι τόσο τρελό να είμαστε σύντροφοι στη ζωή και να έχουμε τις πρώτες μας υποψηφιότητες μαζί στην ίδια ταινία» δήλωσε η ίδια ενθουσιασμένη. Μένει να δούμε αν στις 27 Μαρτίου θα καταφέρουν αυτό που κανένα άλλο ζευγάρι του Χόλιγουντ δεν έχει καταφέρει: Και τα δυο αγαλματίδια να πάνε στην οικογένεια.

Για την αυτοπεποίθησή της

«Καθώς μεγαλώνω νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου. Δεν ανησυχώ πλέον για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμένα γενικότερα. Η Σοφία Κόπολα ήταν εκείνη που με στήριξε πολύ και μου εμφύσησε αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα όσον αφορά την εμφάνισή μου. Για παράδειγμα, κάποιοι παραγωγοί του χώρου ήθελαν να ισιώσω τα δόντια μου. Η χειραγώγηση του Χόλιγουντ στις νεαρές ηθοποιούς ώστε να μοιάζουν όλες ίδιες είναι μάλλον ο κανόνας».

Τι πιστεύει για το κάπνισμα

«Ολοι καπνίζουν! Μοντέλα, ηθοποιοί, όλοι! Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι μια σιχαμένη συνήθεια; Αντιλαμβάνομαι ότι αποτελεί έναν εθισμό αλλά με στενοχωρεί όταν βλέπω τους φίλους μου με τσιγάρο».

Για την εμπειρία της ως μητέρας

«Είμαι τόσο κουρασμένη, έχω να κοιμηθώ καλά εδώ και 4 μήνες» είχε δηλώσει μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου της τον Μάιο της περασμένης χρονιάς (σ.σ. έχει ένα ακόμα αγοράκι 4 ετών)».

Για τα καλλυντικά που προτιμά

«Είμαι οπαδός των βιολογικών και φυσικών καλλυντικών, τόσο για το δέρμα όσο και τα μαλλιά. Μια αισθητικός μού είχε πει κάποτε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιώ καλλυντικά των οποίων τα συστατικά δεν καταλαβαίνω τι είναι».

Τα προϊόντα μακιγιάζ που δεν αποχωρίζεται

«Μια καφέ μάσκαρα – η απόχρωσή της ταιριάζει απόλυτα με τα γαλάζια μάτια. Επίσης λατρεύω το κρεμώδες ρουζ, τα χαρτάκια απορρόφησης της λιπαρότητας και ένα υψηλής ποιότητας φον ντε τεν. Τέλος, το αγαπημένο μου κραγιόν είναι ένα ζεστό ροζ που έχει μεταξένια υφή και απλώνεται ομοιόμορφα».

Πότε νιώθει glamorous

«Οταν περιποιούμαι το σώμα μου και μπορώ να φοράω ό,τι ρούχα θέλω».

Η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς που της έχουν δώσει
«Να ξεπλένω το πρόσωπό μου με κρύο νερό γιατί καταπολεμά το πρήξιμο και συσφίγγει την επιδερμίδα».

Ποιος της έμαθε τα μυστικά περιποίησης

«Η μητέρα μου, που είναι ιδιοκτήτρια ενός ινστιτούτου περιποίησης. Κάποτε πήγαινα με τις φίλες μου εκεί κάθε δύο μήνες και κάναμε περιποίηση προσώπου».

Για τα μαλλιά της

«Νιώθω πολύ τυχερή γιατί είναι ελαφρώς κυματιστά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να στρώσουν. Απλά τα λούζω και τα “τσαλακώνω” με τα δάχτυλα. Ωστόσο τα φροντίζω πολύ και δεν τα έχω βάψει ποτέ μόνη μου. Παλαιότερα είχα ανταύγειες δύο αποχρώσεων για να τονίζουν το φυσικό μου, αλλά γενικά δεν τα έχω ταλαιπωρήσει με πολλές αλλαγές στο χρώμα. Μόνο για τον “Spiderman” χρειάστηκε να τα βάψω κόκκινα».

Ποια ηθοποιό θεωρεί πρότυπο ομορφιάς

«Τη Σαρλότ Ράμπλινγκ».

Για το βάρος της

«Συνήθως χάνω κιλά όταν δουλεύω γιατί τρώω ελεγχόμενα γεύματα στο σετ. Το χειρότερο που κάνω είναι ότι μερικές φορές δεν παίρνω πρωινό και όλοι γνωρίζουμε πόσο βασικό είναι για να δουλέψει ο μεταβολισμός. Οταν δεν δουλεύω, δεν με ενδιαφέρει τόσο η γραμμή μου».

H γυμναστική που προτιμά

«Οταν απέκτησα το πρώτο παιδί, δεν γυμνάστηκα καθόλου. Ωστόσο, πλέον το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει πιλάτες, γιατί είναι μια εξαιρετική άσκηση που καίει θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα κάνει το σώμα πιο ευλύγιστο. Επιπλέον κάνω barre, έναν αερόβιο συνδυασμό από κινήσεις γιόγκα, μπαλέτου και πιλάτες».

Η διατροφή της

«Είμαι vegetarian και όχι vegan. Ωστόσο μου αρέσουν τα vegan smoothies και οι τροφές. Το αγαπημένο πρωινό μου είναι pancakes βρόμης με μύρτιλα, ενώ το βράδυ τρώω συνήθως σαλάτες, λαχανικά ή ζυμαρικά ολικής άλεσης».

Για την αρωμαθεραπεία

«Φτιάχνω τους δικούς μου συνδυασμούς, αναμειγνύοντας 90% από έλαιο βάσης από αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο και 10% αιθέρια έλαια. Για το στρες χρησιμοποιώ σανδαλόξυλο, άνθος πορτοκαλιού, μέντα και μανταρίνι. Οταν είμαι κουρασμένη, προτιμώ τον βασιλικό και τη λεβάντα. Για να βελτιώνω τον ύπνο μου, προσθέτω χαμομήλι, λεβάντα και μελισσόχορτο».