Δυσκολεύεστε να εστιάσετε στη δουλειά σας, να ξεκινήσετε τις δουλειές σας ή ακόμα και να συνδυάσετε σκέψεις μαζί σε λογική αλληλουχία; Εάν έχετε παρατηρήσει μερικά από τα παραπάνω σημάδια, το ρεζερβουάρ της νοητικής σας ενέργειας μπορεί να εξαντλείται. Σημαντικό στοιχείο της νοητικής σας ενέργειας είναι και η συγκέντρωση σας, που σας επιτρέπει να προγραμματίζετε σωστά, να λαμβάνετε κάθε είδους απόφαση και να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα σας.

Μυστικά για καλύτερη συγκέντρωση on the spot

Μερικά μυστικά που μπορείτε να εφαρμόσετε επί τόπου, περιλαμβάνουν`:

Αλλάξτε σκηνικό

Η διοχέτευση του μεγαλύτερου μέρους της εγκεφαλικής σας δύναμης σε μια διανοητικά απαιτητική εργασία μπορεί να εξαντλήσει την ενέργειά σας αρκετά γρήγορα. Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι και απροσκεντρωμένοι, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε, προσπαθήστε να δώσετε στον εγκέφαλό σας ένα διάλειμμα για «διάλειμμα».

Αφιερώστε 20 έως 30 λεπτά (ή περισσότερα, αν μπορείτε) και αλλάξτε την τοποθεσία σας. Ιδανικά, στοχεύστε να επισκεφτείτε ένα μέρος που βρίσκετε καταπραϋντικό και αναζωογονητικό.

Επιπλέον, το ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση σεροτονίνης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σας μαζί με την ικανότητά σας να εστιάζετε. Ακόμη και το να βγαίνετε στο έντονο ηλιακό φως για λίγα λεπτά θα μπορούσε να σας κάνει να νιώθετε λίγο περισσότερο σε εγρήγορση.

Δώστε μια ευκαιρία στον διαλογισμό

Η προσθήκη μιας τακτικής πρακτικής διαλογισμού στην ημέρα σας θα μπορούσε να διευκολύνει την πνευματική επαναφόρτιση και την επανασυγκέντρωση, κάτι που μπορεί, με τη σειρά του, να βοηθήσει στην ανανέωση της ενέργειας στο μυαλό και το σώμα.

Τα πιθανά οφέλη του διαλογισμού μπορεί να περιλαμβάνουν:

αυξημένη ευαισθητοποίηση
μεγαλύτερη ικανότητα εστίασης στο παρόν
βελτιωμένη διάθεση
αυξημένη προσοχή
αυξημένη ροή αίματος στον εγκέφαλο
Εν ολίγοις, ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός διανοητικά «ήσυχου» χώρου για τον εγκέφαλό σας να ξεκουράζεται και να ανανεώνεται, βελτιώνοντας την πνευματική ενέργεια παράλληλα με τη συνολική ευεξία.

Επιλέξτε τα brain foods

Οι λεγόμενες «τροφές για τον εγκέφαλο» μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Εάν αισθάνεστε συνεχώς μειωμένη συγκέντρωση, δοκιμάστε να προσθέτετε μερικές από τις ακόλουθες τροφές στα γεύματά σας κάθε μέρα:

λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, η πέστροφα και ο σολομός
ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα καρύδια
φυλλώδη σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως ρόκα, μποκ τσόι, σπανάκι, λάχανο και σέσκουλα
ακτινίδια και εσπεριδοειδή
δημητριακά ολικής αλέσεως και ψωμί
αυγά, γιαούρτι και τυρί
άπαχη πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα και προϊόντα κρέατος σόγιας
Η τακτική ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις διατροφικές σας ανάγκες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ στη διατήρηση της ψυχικής σας ενέργειας, αντί να παρέχει απλώς μια βραχυπρόθεσμη ώθηση.