Ας ξεκινήσουμε με μια διευκρίνιση: κάθε σώμα είναι όμορφο και είναι σημαντικό να αγαπήσουμε το δικό μας, όχι για την εμφάνισή του, αλλά για όλα όσα μπορεί να κάνει (και κάνει) καθημερινά. Ταυτόχρονα, όμως, οι περισσότερες έχουμε τις ανασφάλειές μας, και αν αισθανόμαστε ότι υπάρχουν αλλαγές που θα τις περιορίσουν, δεν είναι καθόλου κακό να τις επιχειρήσουμε, στο βαθμό που η υγεία μας παραμένει πάντα η προτεραιότητά μας. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών – ιδίως όσων έχουμε μεσογειακό σωματότυπο – η πιο συνηθισμένη ανασφάλεια προκύπτει από την περιβόητη «όψη φλοιού πορτοκαλιού».

Τα βαθουλώματα στους μηρούς και τους γλουτούς μας δεν εξαρτώνται μόνο από το σωματικό μας βάρος. Σχηματίζονται όταν τα λιποκύτταρα που βρίσκονται ανισοκατανεμημένα κάτω από το δέρμα μας πιέζουν προς τα πάνω τον συνδετικό ιστό δημιουργώντας ανομοιόμορφη όψη, ενώ γενικώς οι πιθανότητες να εμφανίσουμε κυτταρίτιδα αυξάνονται εξαιτίας της κληρονομικότητας, της καθιστικής ζωής, έντονων ορμονικών αλλαγών και κακών συνηθειών, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Αν και προς το παρόν το «μυστήριο» της κυτταρίτιδας δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως, γνωρίζουμε ότι επηρεάζει τουλάχιστον το 80% των γυναικών – πράγμα που αν μη τι άλλο σημαίνει ότι δεν είμαστε μόνες στον… αγώνα εναντίον της. Και αν τα εντυπωσιακά ποσοστά της εξάπλωσής της κάνουν τις προσπάθειές μας να φαίνονται μάταιες, στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετές κινήσεις και προϊόντα που μπορούν να τη μειώσουν δραστικά – αν όχι σχεδόν να την εξαφανίσουν.

Δυσκολεύεστε να το πιστέψετε; Οι παρακάτω δοκιμασμένες κινήσεις θα σας ξαφνιάσουν με τα αποτελέσματά τους.

Μήπως το δέρμα σας διψάει;

Δεν φτάνει να πίνουμε αρκετό νερό για να έχουμε ένα άψογα ενυδατωμένο δέρμα – όμως δεν μπορούμε να έχουμε ένα άψογα ενυδατωμένο δέρμα χωρίς να πίνουμε αρκετό νερό. Συμπληρώνοντας (τουλάχιστον) τα δύο λίτρα νερού την ημέρα, που είναι η συνιστώμενη κατανάλωση για τις γυναίκες, βοηθάμε τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί, και την επιδερμίδα μας να παραμένει λεία και ελαστική. Και δεν υπάρχει λειτουργία του οργανισμού μας που να μην ευνοείται από την επαρκή ενυδάτωση.

Μπουκιές ομορφιάς

Λατρεύουμε τα γλυκά και τα ζυμαρικά, ξέρετε όμως ποιος άλλος θρέφει παθιασμένα συναισθήματα απέναντί τους; Η κυτταρίτιδα. Περιορίζοντας τους απλούς υδατάνθρακες, αλλά και την πρόσληψη νατρίου (περιέχεται σε αλμυρές τροφές, όπως τα πατατάκια, τα παστά και τα αλλαντικά), μειώνουμε το ποσοστό λίπους του σώματός μας και απαλλασσόμαστε από την κατακράτηση υγρών. Στη θέση τους, αυξάνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, τα τρόφιμα ολικής άλεσης, τα όσπρια, αλλά και τις τροφές που περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών (όπως τα μούρα, το πράσινο τσάι και το λάχανο), βιταμίνη Α και ιώδιο (όπως το σπανάκι baby, η λαχανίδα και η σπιρουλίνα) και Ω3 λιπαρά οξέα (θα τα βρείτε κυρίως σε λιπαρά ψάρια, αλλά και στο λατρεμένο πια αβοκάντο). Με άλλα λόγια, υιοθετούμε μια ισορροπημένη διατροφή, που δεν θα μας κάνει μόνο να φαινόμαστε, αλλά κυρίως να αισθανόμαστε καλύτερα στο σώμα μας.

Αναγέννηση για… αναγεννησιακά σώματα

Λατρεύουμε τις μεσογειακές μας καμπύλες, όμως ξέρουμε καλά ότι χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα για να νικήσουμε την κυτταρίτιδα. Ευτυχώς για εμάς, πλέον υπάρχουν αρκετά προϊόντα ικανά να κάνουν τη διαφορά στην όψη του δέρματός μας. Αν και έχει επικρατήσει ο μύθος ότι οι πιο αποτελεσματικές κρέμες είναι εκείνες που περιέχουν καφεΐνη, στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο δραστικό συστατικό δεν καταπολεμά παρά μόνο το σύμπτωμα, με αποτέλεσμα αμέσως μετά τη διακοπή της χρήσης του το δέρμα μας να μην επιστρέφει απλώς στην προηγούμενη κατάστασή του, αλλά ακόμη και να εμφανίζει εντονότερη κυτταρίτιδα. Για αυτό και προτιμάμε προϊόντα που αντιμετωπίζουν τα αίτια στη ρίζα τους.

Δική μας αγαπημένη επιλογή είναι η σειρά Regenesis της ΙΝΠΑ, που αποτελείται από δυο προϊόντα: την κρέμα κατά της χαλάρωσης και του τοπικού πάχους, Regenesis Crème Raffermissante Liporeductrice και την κρέμα-τζέλ κατά της κυταρίτιδας, Regenesis Crème-Gel Biocomplex. Οι δυο κρέμες με την ευχάριστη υφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ξεχωριστά, όμως αφήνουν το δέρμα μας αγνώριστο όταν συνδυάζονται.

Το Regenesis Crème Raffermissante Liporeductrice έχει εξαιρετικές ιδιότητες λιποδιάλυσης και σύσφιξης του δέρματος, καταπολεμώντας αποτελεσματικά το τοπικό πάχος και τη χαλάρωση, αναγεννώντας και αναδομώντας τους ιστούς και αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου – επομένως και την ελαστικότητα του δέρματός μας. Από την πλευρά του, το Regenesis Crème-Gel Biocomplex είναι το μοναδικό προϊόν κατά της κυτταρίτιδας που δεν στηρίζει τη δράση του σε κοινά λιποδιαλυτικά συστατικά, αλλά στη μοναδική καινοτομία Biocomplex που είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια σύνθετη επεξεργασία φυτικών στερολών που δρα κατευθείαν στις ρίζες της κυτταρίτιδας, μειώνοντας τοπικά την υποδόρια συσσώρευση και διόγκωση των λιποκυττάρων, ενώ παράλληλα ενισχύει τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και αυξάνει την ελαστικότητα του συνεκτικού ιστού, αφήνοντας την επιδερμίδα ορατά πιο λεία.

Αρκούν δυο εφαρμογές των προϊόντων Regenesis, που δεν περιέχουν καφεΐνη, καθημερινά στα σημεία που εμφανίζουν κυτταρίτιδα για να έχουμε εμφανή αποτελέσματα σύσφιξης και λείανσης του δέρματός μας μέσα σε δυο εβδομάδες – ακόμη κι εμείς που θεωρούμαστε «δύσκολες περιπτώσεις». Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα που διαρκούν, συνεχίζουμε την αγωγή για έξι έως οκτώ εβδομάδες και έπειτα περιορίζουμε τις εφαρμογές σε δυο την εβδομάδα.

Τρέχουμε μακριά από την κυτταρίτιδα

Ή απομακρυνόμαστε με πιρουέτες, φεύγουμε με ποδήλατο, κλπ. Καλά καταλάβατε: η γυμναστική, και δη η αερόβια, μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού – και σίγουρα θα μας βοηθήσει να αγαπήσουμε καλύτερα το σώμα μας και τις απίθανες ικανότητές του. Δεν χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος, ούτε συνδρομή στο γυμναστήριο. Πολλές από τις ασκήσεις με τα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να πραγματοποιηθούν άνετα στο σαλόνι μας.

Ανακάλυψε τη σειρά Regenesis της ΙΝΠΑ εδώ.