Η δημιουργία μιας πολιτισμένης σχέσης με τους γείτονες είναι σημαντική, ειδικά στις μέρες μας που όλα μπορούν να συμβούν…

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι όλοι δεκτικοί σε έναν ενθουσιώδη χαιρετισμό – πιθανώς ούτε εσείς ή η οικογένειά σας.

Για να καλωσορίσετε τους γείτονες χωρίς να κάνετε υπερβολικά πράγματα ή να φανείτε πιεστικοί, δοκιμάστε τις ακόλουθες ιδέες:

Συστηθείτε

Όταν είστε έτοιμοι να σπάσετε τον πάγο, συστήστε τον εαυτό σας με ή χωρίς την οικογένειά σας δίπλα σας. Δεν χρειάζεται να είναι μια μακροσκελής συζήτηση. Αντίθετα, κρατήστε τα πράγματα χαλαρά, ελαφριά και διασκεδαστικά. Μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε:

  • Όνομα
  • Το πού μένετε
  • Πού πηγαίνετε εσείς τα παιδιά στο σχολείο (αν ισχύει)
  • Πόσο καιρό είστε στην πόλη
  • Αριθμό τηλεφώνου αν αισθάνεστε άνετα

Μην είστε πιεστικοί

Εάν οι νέοι σας γείτονες δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να μιλήσουν, μην πιέζετε και μην το πάρετε προσωπικά. Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι είναι εξίσου αγχωτική και κουραστική όσο και συναρπαστική, ενώ δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε πραγματικά τον λόγο πίσω από μια προσωπική κίνηση.

Η γνωριμία σας μπορεί απλώς να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας τους και ίσως αυτοί οι νέοι γείτονες να μην ήταν στο σωστό πλαίσιο κατά την γνωριμία σας. Αν ήταν έτσι, δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία.

Προσφέρετε τη βοήθειά σας

Εάν πιάσατε τους νέους σας γείτονες πάνω στη μετακόμιση, σκεφτείτε να τους προσφέρετε βοήθεια εάν έχετε χρόνο και η υγεία σας σας το επιτρέπει. Ακόμα κι αν απλώς ξεφορτώσετε το φορτηγό και φέρετε τα κουτιά στην πόρτα τους, θα τους εξοικονομήσετε άφθονο χρόνο και ενέργεια. Εάν είναι δυνατόν, σκεφτείτε να κανονίσετε μια ομάδα γειτόνων να έρθει και να βοηθήσει. Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο.

Δώστε τους χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή

Συγκεντρώστε μερικά από τα αγαπημένα σας delivery και ζαχαροπλαστεία, συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων, ωράρια κρεοπωλείων, συστάσεις γυμναστηρίων, κ.ο.κ. και τοποθετήστε τα σε ένα φάκελο για τον νέο σας γείτονα. Αυτός ο πόρος θα αποδειχθεί ανεκτίμητος τους επόμενους μήνες. Άλλες επιλογές που πρέπει να συμπεριληφθούν:

  • υδραυλικοί
  • ηλεκτρολόγοι
  • πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου
  • σχολεία

Σεβαστείτε τα όριά τους

Ενώ μπορεί να είστε εξωστρεφείς, υπάρχει πιθανότητα οι νέοι σας γείτονες να είναι πραγματικά εσωστρεφείς τύποι που δεν αισθάνονται άνετα με τις στενές συναντήσεις. Και οι δύο τρόποι ζωής είναι απολύτως εντάξει! Εξάλλου, γείτονες δεν σημαίνει «κολλητοί». Μερικές φορές το να είσαι γείτονας είναι ακριβώς αυτό – φιλικοί χαιρετισμοί και θερμά νεύματα. Ένα χέρι όταν χρειάζεται και τίποτα παραπάνω. Μάθετε να σέβεστε αυτά τα όρια από νωρίς. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να αλλάξετε την προσωπικότητα κάποιου.

Προσφέρετε φαγητό ή γλυκά 

Το να φέρετε φαγητό σε κάποιον που μόλις μετακόμισε στη γειτονιά είναι βασικό. Απλώς φροντίστε να προσέχετε τις τυπικές αλλεργίες, όπως τα φιστίκια. Είναι σοφό να συμπεριλάβετε μια λίστα με τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του πιάτου, για παν ενδεχόμενο.

Εάν δεν σας αρέσει το μαγείρεμα, δείτε μερικές άλλες ιδέες για δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στους νέους σας γείτονες για να τους κάνετε να νιώσουν ευπρόσδεκτοι:

  • Φυτά εσωτερικού χώρου
  • Φουρνιστά κεράσματα από τον αγαπημένο σας φούρνο
  • Bagels και καφές
  • Καλάθι δώρου για το σπίτι που περιλαμβάνει σπόρους κηπουρικής, μαρμελάδες, κρασί και τυρί ή είδη μαγειρικής

Διοργανώστε ένα Block Party

Ένα block party είναι μια εξαιρετική ιδέα όταν μια οικογένεια με παιδιά μετακομίζει στη διπλανή πόρτα. Είναι σαν ο καλύτερος τρόπος για να συστήσετε τους πάντες ταυτόχρονα. Οι ενήλικες μπορούν να συναναστραφούν με άλλους ενήλικες, ενώ τα παιδιά μπορεί να είναι απλώς παιδιά. Απλά κρατήστε το απλό!

Διοργανώστε ένα δείπνο

Δεν είστε έτοιμοι για block party; Τι θα λέγατε για ένα μπάρμπεκιου στην αυλή; Θα μπορούσατε να ορίσετε συγκεκριμένες ώρες, ώστε οι καλεσμένοι σας να γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να δεσμευτούν όλη μέρα. Ή ακόμα καλύτερα, σκεφτείτε να οργανώσετε ένα κυριακάτικο brunch.