Πιθανότατα γνωρίζετε καλά ότι πράγματα όπως το διαρκές βάψιμο των μαλλιών σας, το υπερβολικό βούρτσισμα και η επαναλαμβανόμενη χρήση ζεστών εργαλείων μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά τα μαλλιά σας. Αλλά υπάρχουν κάποιοι άλλοι, ελαφρώς πιο ύπουλοι, ένοχοι που ευθύνονται για την καταστροφή των μαλλιών σας. Ο λόγος για πέντε στυλ χτενισμάτων, από αυτά που κάνετε καθημερινά.

Δείτε ποια είναι και γιατί μπορούν δυνητικά να βλάψουν την υγεία των μαλλιών σας:

Η αλογοουρά

Η αλογοουρά είναι το χειρότερο χτένισμα για τα μαλλιά σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν τοποθετείτε συνεχώς την αλογοουρά σας στο ίδιο σημείο, κάτι που προκαλεί διαρκές τράβηγμα στις ίδιες ρίζες. Τα λαστιχάκια που χρησιμοποιούν οι περισσότερες γυναίκες προκαλούν μπορεί να οδηγήσουν σε φριζάρισμα και σπάσιμο της τρίχας. Ειδικά αν έχετε υπερβολικά ανοιχτά μαλλιά (τα οποία είναι πιο εύθραυστα και ευαίσθητα στην αρχή), σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάζετε από καιρό σε καιρό το ύψος της αλογοουράς σας και να μεταβείτε σε βελούδινα πιαστράκια μαλλιών.

                     

Ένας ψηλός κότσος

Όπως και με την ψηλή αλογοουρά, τα μαλλιά τραβιούνται εξαιρετικά σφιχτά στο ίδιο τμήμα συνεχώς, οδηγώντας σε φριζάρισμα και σπάσιμο (αυτό είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο ζήτημα για τις γυναίκες με πιο λεπτά μαλλιά). Η λύση; Ιδανικά, χαμηλώστε το ύψος του κότσου ώστε να μην είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι. Επίσης, φτιάξτε εξαρχής τον κότσο χαλαρό, στερεώνοντάς τον με ένα απαλό scrunchie ή μερικές φουρκέτες αντί για ένα υπερβολικά τεντωμένο δέσιμο στα μαλλιά.

Πολύ σφιχτές πλεξούδες

Οι πλεξούδες που είναι πολύ σφιχτές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά επειδή πονάει το κεφάλι σας, αυτό είναι ένα «κόκκινο» σημάδι. Αφήστε λίγες τρίχες στις άκρες και βεβαιωθείτε ότι δεν τις έχετε πλέξει πολύ σφιχτά. Ένα μεταξωτό σκουφάκι ύπνου είναι επίσης μια καλή ιδέα, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς προκαλείται από την τριβή με το μαξιλάρι.

Extentions

Ανεξάρτητα από το αν είναι χειροποίητα, ραμμένα ή με ταινία, τα extensions που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά δημιουργούν ένταση σε πάρα πολλά σημεία του κεφαλιού. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να καταλήξετε ακόμη και με αλωπεκία έλξης, δηλαδή με πολλά μικρά σημεία φαλάκρας κατά μήκος του τριχωτού της κεφαλής. Εάν πρόκειται για extensions που σκοπεύετε να φορέσετε για περισσότερες από μερικές ώρες, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφτεί έναν επαγγελματία για εφαρμογή. Συνιστάται να περιορίστε το λούσιμο σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα και χρησιμοποιείτε ενδιάμεσα ένα ξηρό σαμπουάν.

Styling σε βρεγμένα μαλλιά

Τα μαλλιά είναι στην πιο αδύναμη κατάστασή τους όταν είναι βρεγμένα, καθώς είναι πολύ λιγότερο ελαστικά κι έτσι είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν και να σπάσουν. Όσο και να βιάζεστε, αποφύγετε τους βρεγμένους κότσους και τις βρεγμένες αλογοουρές. Δοκιμάστε αντ’ αυτού να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα μικροϊνών και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα σχεδόν σε όλη τη διαδρομή πριν τα χτενίσετε. Ή χρησιμοποιήσετε σεσουάρ σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά για να φύγει η περισσότερη υγρασία, αφού πρώτα ψεκάσετε με ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν.

Ακολουθήστε το στο Google News