Ταιριάζει σε κάθε ηλικία, φύλο και τύπο μαλλιών και σχήμα προσώπου γιατί έχει την ιδιότητα να μεταλλάσσεται και να προσαρμόζεται ανάλογα. Επίσης είναι βολικό, δεν απαιτεί ιδιαίτερο στάιλινγκ ενώ παράλληλα προσθέτει πόντους κομψότητας στην εμφάνισή μας. Μιλάμε για το καρέ, που αν και μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής, παραμένει το πιο φρέσκο και ανάλαφρο κούρεμα το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε σχήμα προσώπου και μαλλιών. Αν λοιπόν επιθυμούμε μια ανανέωση, ας πάρουμε μερικές ιδέες από τα πιο δημοφιλή hair trends του 2022.

View this post on Instagram

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

* Boyfriend bob

Είναι ένα αυστηρό καρέ στο ύψος του σαγονιού, με χωρίστρα στη μέση, και αποτελεί μία από τις αγαπημένες προτιμήσεις της Alexa Chung. Ιδανικά ταιριάζει στα ίσια και στα κυμματιστά μαλλιά. Το λουκ δε χρειάζεται ιδιαίτερο στάιλινγκ, μιας και ανήκει στη φιλοσοφία του “wash and wear”.

Tip: Αν έχουμε πολύ λεπτή τρίχα και επιθυμούμε έξτρα πυκνότητα, ψεκάζουμε σε στεγνά μαλλιά ένα σπρέι όγκου, που παράλληλα χαρίζει κράτημα διαρκείας.

*French bob (ή je ne sais quοi bob)

Είναι χαριτωμένο, φρέσκο και διαχρονικό. Το λουκ που κατά καιρούς υιοθετούν οι μοντέρνες celebrities του Χόλιγουντ όπως η Emma Stone χαρακτηρίζεται από μία γεωμετρική γραμμή ή είναι ελαφρώς φιλαριστό μπροστά, με τετραγωνισμένη φράντζα.

Tip: Συντηρούμε τη φράντζα στο σωστό μήκος, το οποίο φτάνει στο ύψος των φρυδιών ή πιο κοντό.

* Razor Cut bob

Ένα από τα πιο αγαπημένα κουρέματα των millennials, το οποίο είναι τολμηρό και παράλληλα σοφιστικέ. Σε αυτήν την περίπτωση ο κομμωτής χρησιμοποιεί ξυράφι αντί για ψαλίδι για να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο ανάλαφρα με περισσότερη κίνηση. Το μήκος της κουπ ποικίλλει από τη βάση του αυχένα μέχρι το ύψος των ώμων.

Tip: Για να τονίσουμε τη φυσική κίνηση των μαλλιών, μετά το λούσιμο εφαρμόζουμε ένα ενυδατικό σπρέι που δεν ξεπλένεται προκειμένου να χαρίζει όγκο, λάμψη και απαλότητα στα μήκη.

View this post on Instagram

A post shared by haarminnaar (@haarminnaar)

*Τextured bob

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα λουκ των celebrities, που αναδεικνύει τη φυσική κίνηση των μαλλιών. Σε αυτήν την περίπτωση η κουπ είναι ελαφρώς φιλαριστή και το μήκος φτάνει μέχρι το ύψος των ώμων, είτε με φράντζα είτε χωρίς.

Tip: Για τις βραδινές εμφανίσεις μας στερεώνουμε εντυπωσιακά τσιμπιδάκια στο πλάι. Ετσι δίνουμε μία glam νότα στο στυλ μας.

Το μακρύ καρέ με στρογγυλεμένες άκρες

Παραπέμπει στα 70s και 80s. Εχει μήκος μέχρι τους ώμους με χωρίστρα στη μέση και χαρακτηρίζεται από το sleek φινίρισμά του. Για να το αναδείξουμε χρειάζεται στάιλινγκ, είτε θερμό είτε ρόλεϊ, προκειμένου να γυρίσουμε τις άκρες προς τα μέσα.