Εχει περπατήσει στις πασαρέλες των πιο γνωστών σχεδιαστών, όπως Chanel, Marc Jacobs, Cacharel, Roberto Cavalli, Givenchy, Armani, Hugo Boss. Εχει γίνει εξώφυλλο στα παγκοσμίως μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και αγγελάκι της Victoria Secret. Μάλιστα, στο απόγειο της καριέρας της η Balfe θεωρούνταν ένα από τα 20 πιο περιζήτητα μοντέλα του κόσμου. Ομως, παρά τη δόξα και την εξαιρετικά πετυχημένη σταδιοδρομία της, η ιρλανδέζα καλλονή δεν ξέχασε τον αρχικό της στόχο: την υποκριτική. Αλλωστε αυτό σπούδαζε όταν σε ηλικία 19 ετών την ανακάλυψε ένας κυνηγός ταλέντων από το διάσημο πρακτορείο μοντέλων Ford Models, έξω από ένα σουπερμάρκετ όπου έκανε έρανο για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετσι, έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία πετυχημένης πορείας στο μόντελινγκ αποφασίζει να το εγκαταλείψει και στα 30 της μετακομίζει στο Λος Αντζελες για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής. Από τότε η Balfe άρχισε σταδιακά να ξεχωρίζει, κερδίζοντας ρόλους σε γνωστές ταινίες όπως τα «Super 8», «Now You See Me», «Escape Plan» δίπλα στον Σταλόνε και στην ταινία «Chloroform» σε σκηνοθεσία της Sofia Coppola.

Ωστόσο, η χρονιά-ορόσημο ήταν το 2013, όταν κέρδισε τον ρόλο της Claire Elizabeth Beauchamp στη σειρά «Outlander», για τον οποίο η Caitriona έμελλε να αποσπάσει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις, όπως οι συνεχόμενες υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού από το 2015 ως το 2018.

Εφέτος την είδαμε στην ταινία «Belfast», η οποία της εξασφάλισε υποψηφιότητα για πολλά σημαντικά βραβεία, μεταξύ άλλων για τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA για τον β’ γυναικείο ρόλο, και την έχρισε ως μια από τις πιο πετυχημένες ευρωπαίες ηθοποιούς οι οποίες απολαμβάνουν την αποδοχή τόσο του κοινού όσο και των κριτικών.

Στην προσωπική της ζωή είναι παντρεμένη εδώ και δύο χρόνια με τον επί χρόνια αγαπημένο της Anthony McGill και έχουν αποκτήσει μαζί ένα αγοράκι. Ομως, παρά τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτει, η 42χρονη ηθοποιός συνεχίζει τη φιλανθρωπική της δραστηριότητα. Μάλιστα ηγείται της οργάνωσης World Child Cancer, ενώ παράλληλα στηρίζει και άλλα κοινωνικά προγράμματα για τους πρόσφυγες, το περιβάλλον και τις τέχνες, αποδεικνύοντας ότι εκτός από μια εντυπωσιακή εμφάνιση διαθέτει και κάλλος ψυχής.

Για τις skincare συνήθειές της Caitriona Balfe

«Φροντίζω πολύ το δέρμα μου, γι’ αυτό δεν παραλείπω τον καθαρισμό του προσώπου μου με μια σύνθεση που περιέχει φυσικά αντιβακτηριδιακά συστατικά, όπως το χαμομήλι, αλόε βέρα και πράσινο τσάι».

Αλλα μυστικά ομορφιάς

«Πίνω άφθονο νερό και ενυδατώνω το πρόσωπό μου με serums και κρέμες».

Για το μόντελινγκ

«Δεν αποτελούσε το πάθος μου, γι’ αυτό το βαρέθηκα. Το επάγγελμα αυτό σου δίνει δυο πράγματα: ένα πολύ σκληρό εξωτερικό περίβλημα και ένα κατεστραμμένο εσωτερικό. Βέβαια η περίπτωση του καθενός είναι διαφορετική, στη δική μου όμως, όταν σταμάτησα το μόντελινγκ, η αυτοπεποίθησή μου ήταν στο ναδίρ».

Για το μακιγιάζ

«Ταυτίζομαι απόλυτα με την Claire (σ.σ. η ηρωίδα του “Outlander”, η οποία φοράει ελάχιστο μακιγιάζ). Ετσι κινούμαι κι εγώ στην προσωπική μου ζωή. Αν ρίξουμε μια ματιά στο νεσεσέρ μου, θα βρούμε μια μάσκαρα και ένα λιπ μπαλμ».

Για τα φρύδια της

«Δεν διαθέτω ιδιαίτερες ικανότητες στο μακιγιάζ, γι’ αυτό απέφευγα να δώσω έμφαση στα φρύδια μου. Ωστόσο στα γυρίσματα του “Belfast”, όπου η υπόθεση εκτυλίσσεται στα 60s, έπρεπε να τα “γεμίσουμε” πολύ έντονα ώστε να έρθουν σε ισορροπία με το υπόλοιπο βαρύ μακιγιάζ. Το τελικό λουκ μου άρεσε και από τότε έχω μάθει πώς να τα τονίζω με ένα μολύβι φρυδιών και ένα ειδικό κερί».

Για τη διατροφή της

«Παλιότερα έπινα και έτρωγα ό,τι ήθελα, αλλά αυτό δεν ισχύει πια. Ξαφνικά έχω γίνει αλλεργική στο αλκοόλ. Επίσης, δεν τρώω βλακείες, αποφεύγω το junk food και το τσιμπολόγημα. Ωστόσο πίνω αρκετό καφέ το πρωί γιατί είναι το μόνο που μπορεί να με ξυπνήσει στις 5.30-6 τα χαράματα που σηκώνομαι».

Η αγαπημένη της τροφή

«Οι πατάτες. Αν ναυαγούσα σε ένα έρημο νησί, αυτή θα ήταν η μοναδική μου επιλογή γιατί μπορείς να τις μαγειρέψεις με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους: να τις βράσεις, να τις ψήσεις, να τις τηγανίσεις, να κάνεις τσιπς κ.λπ. Δε νομίζω ότι θα τις βαρεθώ ποτέ. Τις τρώω σχεδόν κάθε μέρα από τότε που γεννήθηκα».

Η άσκηση που προτιμάει

«Οταν το πρόγραμμά μου δεν είναι φορτωμένο, μου αρέσει να κάνω γιόγκα και να πηγαίνω στο γυμναστήριο 1-2 φορές την εβδομάδα. Π.χ. όταν ήμουν στη Νότια Αφρική για δουλειά, ήταν τέλεια γιατί υπήρχε ένα αυστηρό ωράριο γυρισμάτων που μου επέτρεπε να κάνω δύο μαθήματα γιόγκα την εβδομάδα. Ετσι κι αλλιώς, όμως, η δουλειά μας περιλαμβάνει αρκετή κίνηση στα γυρίσματα, οπότε δεν μου λείπει ιδιαίτερα η άσκηση».

Για τον ύπνο

«Αν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε 45 λεπτά στο κρεβάτι ή να σηκωθώ στις 4.30 για να κάνω γυμναστική, πάντα επιλέγω το πρώτο. Ο ύπνος είναι ό,τι καλύτερο για μένα».

Τι κάνει όταν έχει πεσμένη ψυχολογία

«Μπαίνω στο αυτοκίνητο, βάζω μουσική και οδηγώ. Εξαρτάται από τη διάθεσή μου, αλλά συνήθως μου αρέσει η punk rock για να εκτονώνομαι. Αλλες μέρες μπορεί να ακούσω Nina Simone ή την Kate Bush που είναι η αγαπημένη μου».

Για την αναγνώριση

«Ξέρω ότι αυτό που συμβαίνει τώρα γύρω από το όνομά μου δεν θα συμβαίνει πάντα. Ωραία είναι η δόξα και η φήμη, αλλά δεν σημαίνουν ότι είσαι κάποιος σούπερ σημαντικός».