Ακόμα οι μικρές αποδράσεις με το αυτοκίνητο μπορεί να φανούν πολύ μεγάλες για ένα νήπιο. Αυτός είναι ο λόγος που πολλά παιδιά είναι ανήσυχα και ιδιότροπα στο αυτοκίνητο, ειδικά όταν είναι σε πολύ μικρή ηλικία. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το καταπολεμήσετε αυτό είναι να αποσπάσετε την προσοχή του ώστε να διασκεδάζει αντί να εστιάζει στην διαδρομή και στο πότε θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Απασχολημένο νήπιο, ευχάριστο ταξίδι

Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους που μπορείτε να το κρατήσετε απασχολημένο, περιλαμβάνουν:

Ώρα για ταινία

Η προβολή μιας ταινίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποσπάσετε εύκολα την προσοχή ενός νηπίου. Μπορείτε λοιπόν, να επενδύσετε σε μια θήκη τάμπλετ που προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του καθίσματος και επιτρέπει στο παιδί να απολαύσει την αγαπημένη του ταινία.

Ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να μπορούν να κρατούν ένα tablet για να παρακολουθήσουν μια ταινία, αυτό δεν είναι καλή ιδέα για τα νήπια, καθώς μπορεί να το ρίξουν.

Παιχνίδι με τα ονόματα των ζώων

Εάν οδηγείτε κάπου με πολλά ζώα (όπως μια περιοχή με φάρμες), τότε παίξτε αυτό το παιχνίδι με το παιδί. Ζητήστε λοιπόν από το παιδί να λέει το όνομα κάθε ζώου που βλέπει. Το νήπιο πιθανότατα μόλις εξοικειώνεται με τα ονόματα των ζώων, οπότε αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να το εκπαιδεύσετε όσο διασκεδάζει.

Ας πούμε μια ιστορία

Εάν έχετε λίγη όρεξη, τότε μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ιστορία για να διασκεδάσετε το νήπιό σας. Προσπαθήστε να βάλετε και το ίδιο μέσα στην ιστορία για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του.

Ανάλογα με τις επικοινωνιακές δεξιότητες του μικρού σας, ίσως μπορείτε ακόμη και να το ρωτήσετε «Τότε τι συνέβη μετά;» ώστε να μπορούν να ελέγχουν πού πηγαίνει η αφήγηση.

Τραγουδάμε παρέα

Τα παιδιά αγαπούν τη μουσική, γι’ αυτό βάλτε μερικές από τις αγαπημένες μελωδίες του μικρού σας και τραγουδήστε μαζί του. Εάν έχετε χρόνο εκ των προτέρων, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής τραγουδιών που να είναι κατάλληλη για την οικογένεια και που όλοι θα γνωρίζουν τους στίχους.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού.