Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε πιο όμορφη την εμφάνισή μας, να αναδείξουμε το εντυπωσιακό μαγιό ή το αποκαλυπτικό φόρεμα που μόλις αγοράσαμε. Ξεκινάμε από σήμερα κιόλας να φροντίζουμε εντατικά τη σιλουέτα μας εμπλουτίζοντας την καθημερινότητά μας με συνήθειες οι οποίες φέρνουν εγγυημένα τα επιθυμητά αποτελέσματα, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα εφαρμογής τους.

 

# Πίνουμε άφθονα υγρά

Το σώμα χρειάζεται μια συνεχή παροχή νερού όλη την ημέρα, ειδικά όταν έχει ζέστη. Αφενός γιατί τονώνει τη λέμφο, βοηθάει στον εσωτερικό καθαρισμό αλλά και τη μείωση της κατακράτησης, και διατηρεί το δέρμα λαμπερό και ελαστικό.

 

# Προστατεύουμε το κολλαγόνο μας

Οι κατάλληλες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ελάττωση της κυτταρίτιδας, στην ενίσχυση της αντηλιακής μας άμυνας και στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, οι πατάτες, οι φράουλες, οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα ακτινίδια, καθώς και το πράσινο τσάι περιέχουν πολύ σημαντικά αντιοξειδωτικά για επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, ενώ προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

 

# Κάνουμε απολέπιση

Πρόκειται για το βήμα που δίνει άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, το χρώμα και η υφή του δέρματος βελτιώνονται σχεδόν αμέσως. Μια βούρτσα με φυσικές τρίχες και με μακρύ χερούλι για να φτάνει και την πλάτη είναι ιδανικό εργαλείο απολέπισης και διέγερσης της κυκλοφορίας του αίματος.

 

 

# Λέμε «ναι» στην κίνηση

Για να μειώσουμε την κυτταρίτιδα, πρέπει να κάψουμε λίπος και να τονώσουμε τη μυϊκή μάζα. Επιπλέον με τη γυμναστική, διευκολύνεται η κυκλοφορία της λέμφου και η αποτοξίνωση, ενώ μειώνεται το πρήξιμο. Μετά την άσκηση, καλό είναι να αποφεύγουμε τις λιπαρές τροφές για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

# Μειώνουμε το σωματικό μας λίπος

Ακόμα και αν είμαστε αδύνατοι, μπορεί να έχουμε κυτταρίτιδα. Αρα σημασία δεν έχει τι δείχνει η ζυγαριά, αλλά η αναλογία λίπους και μυών στο σώμα μας. Ωστόσο, αν διατρεφόμαστε σωστά, κόβοντας τις τροφές που αυξάνουν κατακόρυφα τον γλυκαιμικό δείκτη, θα χάσουμε μερικά κιλά. Και σίγουρα θα μειώσουμε το ποσοστό λίπους που βρίσκεται στο σώμα μας. Αυτό σε συνδυασμό με το λεπτό δέρμα, είναι συνυπεύθυνο για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

# Χρησιμοποιούμε σωστά μία εξειδικευμένη σύνθεση σώματος

Αφού τηρήσουμε όλα τα παραπάνω, μπορούμε να ενισχύσουμε τα αποτελέσματα με μία καλλυντική φόρμουλα. Μερικά από τα κυριότερα δραστικά συστατικά μιας τέτοιας σύνθεσης είναι η καφεϊνη, η ρετινόλη και το εκχύλισμα κισσού. Ιδανικά την εφαρμόζουμε με δυνατές μαλάξεις, τσιμπώντας το δέρμα με τα δάχτυλα, από την περιοχή του αστραγάλου προς τους γοφούς. Έτσι αφενός απορροφάται σωστά το προϊόν και αφετέρου διευκολύνεται η αποβολή των τοξινών.