Με τις αμέτρητες συσκευασίες και τις άγνωστες λέξεις που αναγράφουν, το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου μπορεί να γίνει μία πολύπλοκη υπόθεση. Για να κάνουμε τη σωστή επιλογή, εκείνη δηλαδή που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της επιδερμίδας μας λαμβάνουμε υπόψη μας τα παρακάτω.

Αρχικά, απαραίτητη προϋπόθεση για όποιο και να διαλέξουμε είναι η προστασία ευρέως φάσματος. Οι λέξεις που το προσδιορίζουν είναι το «broad spectrum» ή «full spectrum» ή «UVA+UVB».

Αν έχουμε…

*Λιπαρή επιδερμίδα ή με τάσεις ακμής

Επιλέγουμε ανάλαφρες συνθέσεις οι οποίες αναγράφουν στη  συσκευασία τους τις λέξεις oil free,  matte ή non-comedogenic (μη φαγεσωρογόνο).

* Κανονική επιδερμίδα, άνω των 30

Ιδανικές για εμάς είναι οι συνθέσεις με ενυδατικούς παράγοντες και έλαια, όπως υαλουρονικό οξύ, που ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό, μειώνουν τη διαδερμική απώλεια υγρασίας και βελτιώνουν τους μηχανισμούς ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

* Για τα σημάδια γήρανσης ή  την ώριμη επιδερμίδα

Για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της, προτιμάμε τα αντηλιακά με αντιγηραντικά και συσφιγκτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα. Τέτοια είναι οι πολυφαινόλες, τα πεπτίδια, η νιασιναμίδη, τα κλάσματα προβιοτικών και τα ιχνοστοιχεία.

* Για την επιδερμίδα που παρουσιάζει φωτοευαισθησίες

Χρεαιζόμαστε μία ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλα που απευθύνεται στο ευαίσθητο ή στο δυσανεκτικό δέρμα απέναντι στον ήλιο. Πρέπει να είναι δερματολογικώς ελεγμένο και υποαλλεργικό, χωρίς άρωμα. Επιπλέον χαρακτηριστικά είναι η μακρά διάρκεια και ο υψηλός δείκτης.

# Για τις δυσχρωμίες που θέλουμε να καλύψουμε

Έχουμε πανάδες, σημαδάκια από ακμή ή επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά μακιγιάζ; Τότε συνδυάζουμε την κάλυψη με την υψηλή προστασία. Είτε σε κόμπακτ είτε σε κρεμώδη υφή, θέλουμε να χαρίζουν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, εύκολα και γρήγορα. Οι λέξεις που αναγράφουν στη συσκευασία τους είναι «tinted», «colour» ή «compact foundation».

* Για γρήγορη εφαρμογή στην πόλη, πάνω από το μακιγιάζ

Το αντηλιακό σπρέι  το οποίο μπορεί να απλωθεί και πάνω από το μακιγιάζ είναι το ιδανικό.  Η σύνθεσή του πρέπει να έχει ανάλαφρη αίσθηση και να είναι αόρατη. Επίσης θέλουμε ιδανικά να προσφέρει οπτική βελτίωση των ρυτίδων και ματ όψη.