Ήταν 23 Ιουλίου 1996 όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος το πανελλήνιο.

Μετά από δύο μήνες νοσηλείας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, και μάχη με τον καρκίνο στο ήπαρ (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες) έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών.

Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Στις 24 Ιουλίου 1996, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.

Η «Εθνική μας σταρ» άφησε πίσω τον γιο της

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες από το αρχειακό υλικό της πολυαγαπημένης του μητέρας.

Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο της πόσταρε μία κοινή φωτογραφία του με τους γονείς του κι έγραψε στη λεζάντα:

«Λείπετε και οι δυο σας κανείς δε σας ξέχασε, οι νέες γενιές μεγαλώνουν μαζί σας και συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα ομορφότερο κόσμο. Αλίκη σαν σήμερα 26 χρόνια μετά το φευγιό σου, θα είσαι για πάντα ένα φαινόμενο που όμοιο του δε θα υπάρξει ποτέ».

Η ανάρτησή του