Οι επιστήμονες τεκμηριώνουν το παραπάνω συμπέρασμα εξηγώντας μας αναλυτικά τα οφέλη της :

Τα κύματα της θάλασσας χαλαρώνουν το μυαλό και το σώμα μας : Ο ήχος των κυμάτων αλλάζει τα κυματικά μοτίβα στον εγκέφαλό μας και μας νανουρίζει σε μια βαθιά ήρεμη κατάσταση στην οποία, το μυαλό και το σώμα μας αναζωογονούνται. Επίσης, όταν επιπλέουμε στο νερό, το αίμα στα κάτω άκρα μας αντλείται προς την περιοχή της κοιλιάς και του θώρακα όπου βρίσκεται η καρδιά. Αυτό φέρνει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλό μας και είμαστε πιο δραστήριοι.

Ο καθαρός αέρας της θάλασσας προκαλεί καλόν ύπνο : Ο θαλάσσιος αέρας είναι γεμάτος με υγιή αρνητικά ιόντα που ενισχύουν την απορρόφηση οξυγόνου. Αυτά τα αρνητικά ιόντα εξισορροπούν το επίπεδο σεροτονίνης, μια χημική ουσία του σώματος που επηρεάζει τη διάθεση και το στρες στο σώμα μας, κάνοντάς μας πιο χαλαρούς. Γι’ αυτό κοιμόμαστε πάντα πιο ήρεμοι μετά τη θάλασσα.

Ο αέρας της θάλασσας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα : Ο θαλάσσιος αέρας έχει πολλά ελεύθερα ηλεκτρόνια που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας. Τα αρνητικά ιόντα σε αυτόν μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια βελτιώνοντας την υγεία και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η θάλασσα θεραπεύει τη δερματίτιδα : Το θαλασσινό νερό είναι καλό για τη δερματίτιδα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι το θαλασσινό νερό αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος κάνοντάς το πιο λείο και καθαρό.

Η ηλιοθεραπεία ανακουφίζει από το άγχος : Η θερμότητα του ήλιου στο δέρμα μας επηρεάζει το ενδοκρινικό μας σύστημα. Αυτό εκκρίνει ενδορφίνες στο σώμα μας που μας κάνουν να νιώθουμε χαλαροί και λιγότερο στρες.

Όταν όμως βρισκόμαστε στη θάλασσα, εκτός από τα θετικά απολαμβάνουμε και τ΄ αρνητικά, όπως να πάθουμε εγκαύματα από τον ήλιο, να κολλήσει η άμμος στο δέρμα μας, το αλάτι να μας φαγουρίσει και να αφυδατώσει το δέρμα μας. Για να μπορούμε να επωφεληθούμε μόνο από τα θετικά της θάλασσας χωρίς τις παραπάνω ενοχλήσεις, πρέπει κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε να φοράμε τα κατάλληλα αντηλιακά προσώπου και αντιηλιακά σώματος.

To Capital Soleil Beach ProtectSPF 50+ είναι το πρώτο γαλάκτωμα αντηλιακής προστασίας που ενισχύθηκε με αντηλιακά φίλτρα ευρέος φάσματος και επιδεικνύει υψηλή ανθεκτικότητα ενάντια σε όλους τους παράγοντες που αποδυναμώνουν την αντηλιακή προστασία στην παραλία: την άμμο, το αλάτι, το χλώριο και τον αέρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποτρέπει την προσκόλληση άμμου και αλατιού στην επιδερμίδα. Προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση ενάντια στον αέρα, τη θάλασσα και το χλώριο της πισίνας. Είναι ανθεκτικό για 40 λεπτά μέσα στο νερό. Είναι ιδανικό για τους λάτρεις των sports και για όσους ιδρώνουν πολύ.

Το Capital Soleil Cell Protect Spray SPF 50+ είναι το εξειδικευμένο αντιηλιακό σπρέι που παρέχει προηγμένη προστασία σε 4 επίπεδα δράσης (UVB, UVA, ΜΑΚΡΕΣ UVA & αντιοξειδωτική δράση) προλαμβάνοντας τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στην επιδερμίδα, ακόμα και σε κυτταρικό επίπεδο. Η ανάλαφρη υφή του σχηματίζει ένα εξαιρετικά λεπτό προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα, ανθεκτικό στο νερό, την άμμο και τον ιδρώτα.

Η θάλασσα μας κάνει καλό και η έκθεσή μας σ΄ αυτήν είναι απαραίτητη για την σωματική και ψυχική μας υγεία. Ας τη χαρούμε λοιπόν χωρίς άγχος, με τη χρήση των εξειδικευμένων αντιηλιακών Vichy που συνιστούν οι ειδικοί.