Επιτέλους έφτασε η πολυπόθητη ημέρα που ξεκινούν οι διακοπές μας. Εχουμε φτιάξει βαλίτσα και είμαστε έτοιμες για αναχώρηση. Όμως πριν φύγουμε, κάνουμε ένα τελευταίο τσεκ για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε βάλει μέσα στο νεσεσέρ των διακοπών μας, το παρακάτω (ή κάποιο από τα παρακάτω must αντικείμενα) που αν και δεν είναι καλλυντικά, είναι βέβαιο ότι θα τα χρειαστούμε.

Must #1

Τσιμπιδάκι φρυδιών

Ακόμα και αν τα φρύδια μας είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, παίρνουμε μαζί μας ένα τσιμπιδάκι φρυδιών με μυτερές άκρες. Ετσι μπορούμε να αφαιρούμε εύκολα και με χειρουργική ακρίβεια οτιδήποτε μπορεί να μπει στο δέρμα μας, π.χ.  αχινός, αγκάθια, γυαλί κλπ.

Must #2

Απολυμαντικό χεριών και υγρά αντισηπτικά μαντιλάκια

Το ότι πάμε διακοπές δε σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσουμε την ασφάλειά μας. Ετσι φροντίζουμε να πάρουμε μαζί μας τα απαραίτητα προϊόντα για την υγιεινή των χεριών μας.

Must #3

Κρέμα χεριών

Η συχνή απολύμανση και το πλύσιμο των χεριών επιβάλλει την άμεση ενυδάτωσή τους. Δε χρειάζεται να πάρουμε την κρέμα στο κανονικό της μέγεθος που θα καταλάβει έξτρα χώρο στην τσάντα ή το νεσεσέρ μας. Αγαπημένες εταιρείες καλλυντικών έχουν λανσάρει θρεπτικές συνθέσεις  με υπέροχα αρώματα σε συσκευασία 30ml.

Must #4

Οδοντικό νήμα ή σιλικονούχες οδοντογλυφίδες

Ακολουθούμε καθημερινά τους κανόνες της στοματική υγιεινής, όπου και αν βρισκόμαστε.  Ωστόσο, η οδοντόβουρτσα δεν αρκεί προκειμένου να απομακρύνουμε τα υπολείμματα τροφών, όπως το κρέας, που «παγιδεύονται» ανάμεσα στα δόντια. Το οδοντικό νήμα ή οι σιλικονούχες οδοντογλυφίδες – βουρτσάκια θα μας απαλλάξουν από το –ενοχλητικό για πολλούς- φαινόμενο. Και επίσης δεν πιάνουν πολύ χώρο στο νεσεσέρ μας.

Must #5 (αν έχουμε μακριά ή ημίμακρα μαλλιά)

Λαστιχάκια

Είναι σωτήρια κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην παραλία, προκειμένου να μην κάνουν κόμπους και ψαλίδα. Με αυτά επίσης μπορούμε να κάνουμε μία σειρά από χτενίσματα, χωρίς θερμό στάιλινγκ.

Τι άλλο;

– Ιδανικά για τις διακοπές, και ειδικά αν ταξιδεύουμε αεροπορικώς, είναι τα travel kits που περιέχουν τα αγαπημένα μας καλλυντικά σε μίνι συσκευασίες. Μπορούμε επίσης να πάρουμε μαζί μας τα mini size σαμπουάν και shower gel που μας έχουν περισσέψει από τη διαμονή μας σε προηγούμενο ξενοδοχείο.