Είναι ένα από τα πασπαρτού της φροντίδας των μαλλιών, μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Ενυδατώνει, λειαίνει την τρίχα, την προστατεύει από τον ήλιο, το σπάσιμο και το θερμό στάιλινγκ, τη ρύπανση και το κρύο. Και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, υπάρχει το ιδανικό για κάθε τύπο τρίχας, ακόμα και της λεπτής, χωρίς όγκο, και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά το έλαιο περιποίησης μαλλιών και με πόσους τρόπους.

*Καθημερινά, σε στεγνά μαλλιά

Κάθε πρωϊ πριν από το χτένισμα, απλώνουμε το έλαιο στα σημεία της τρίχας που παρουσιάζουν ξηρότητα ή φριζάρισμα ως τις άκρες. Ετσι εξαφανίζουμε το φριζάρισμα και κάνουμε πιο απαλά τα μαλλιά μας.

Extra tip: Αν έχουμε βαμμένα μαλλιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αντηλιακό έλαιο με UV φίλτρα που θα τα προστατεύσει από τον ήλιο.

*Μετά το στάιλινγκ

Απλώνουμε ελάχιστη ποσότητα σε στεγνά μαλλιά που θα τιθασεύσει τις τριχούλες που πετάνε και θα τα κάνει να ακτινοβολούν. Δεν ξεχνάμε τις άκρες, προκειμένου να τις θωρακίσουμε από το σπάσιμο.

* Σε βρεγμένα μαλλιά

Απλώνουμε το έλαιο σε λουσμένα και ήδη σκουπισμένα μαλλιά και στη συνέχεια τα χτενίζουμε προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα. Επίσης αν έχουν την τάση να μπερδεύονται εύκολα και να κάνουν κόμπους, το έλαιο θα βοηθήσει στο ευκολότερο ξεμπέρδεμα.

Extra tip: Σε περίπτωση που τα μαλλιά μας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα, τότε προσφέρουμε ενισχυμένη θρέψη και προστασία αναμειγνύοντας το έλαιο με ένα leave –in conditioner.

* Ως θεραπεία

Μισή ή μία ώρα πριν από το λούσιμο (ή και περισσότερο αν έχουμε χρόνο), απλώνουμε μια γενναία ποσότητα κατά μήκος των μαλλιών και ιδιαίτερα στις άκρες ή στις ρίζες, αν το έλαιο καταπολεμά την τριχόπτωση. Στη συνέχεια τα τυλίγουμε με μια ζεστή πετσέτα και περιμένουμε. Επειτα λουζόμαστε ως συνήθως, βάζοντας conditioner και μάσκα. Όταν στεγνώσουν θα διαπιστώσουμε ότι τα μαλλιά μας είναι πιο λεία και μεταξένια από ποτέ.