Πρόσφατα τον απολαύσαμε στο «Clark», τη μίνι τηλεοπτική σειρά όπου εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς. Ο πανύψηλος Σουηδός, Bill Skarsgard τα τεράστια πράσινα μάτια επιβεβαιώνει ότι το ταλέντο υποκριτικής ρέει στις φλέβες της οικογένειας των διάσημων Skarsgård, χρίζοντάς τον καταδικασμένο… να επιτύχει.

Who is who

Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1990 στη Σουηδία. Ο πατέρας του είναι ο πολύ διάσημος ηθοποιός Stellan Skarsgård, ενώ έχει άλλα 7 αδέλφια, τρία εκ των οποίων, ο Alexander, ο Gustaf και ο Valter, είναι επίσης ηθοποιοί, τους οποίους έχουμε σίγουρα δει στον κινηματογράφο.

«Ξεκίνησα την ηθοποιία στα 9 μου (σ.σ.: στην ταινία “White Water Fury”, πλάι στον αδελφό του Alexander). Συνέχισα με μικρούς ρόλους από εδώ κι από εκεί, όμως καθώς μεγάλωνα δεν μου άρεσε η ιδέα να είμαι το Νο 4 από τους Skarsgård που έγινε ηθοποιός.

Γι’ αυτό στο Λύκειο αποφάσισα να ακολουθήσω τις θετικές επιστήμες και σκεφτόμουν χαρακτηριστικά “τώρα θα κάνω την επανάστασή μου… θα γίνω γιατρός!”».

Πού τον έχουμε δει

Οι πιο γνωστές ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι το «Anna Karenina» πλάι στην Keira Knightley και το «Atomic Blonde» με τη Charlize Theron. Ωστόσο η μεγαλύτερή του επιτυχία ήταν το 2017 με το «It», και δύο χρόνια μετά με το «It Chapter Two».

Για την υποκριτική

«Πολλοί με ρωτούν πώς εμείς οι ηθοποιοί απομνημονεύουμε τα λόγια μας. Είναι σχεδόν μία αυτοματοποιημένη διαδικασία που ο καθένας μπορεί να κάνει. Το κλειδί είναι η επανάληψη. Ομως το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μας δεν είναι αυτό αλλά να δίνουμε σάρκα και οστά στο κείμενο, βρίσκοντας τις κατάλληλες παύσεις».

Για τους ρόλους του

«Μία φιλοδοξία μου όσον αφορά την καριέρα μου είναι να υποδύομαι συνεχώς χαρακτήρες εκ διαμέτρου αντίθετους, διαφορετικά βαριέμαι».

Trivial

Αν και είναι πολύ ψηλός (έχει ύψος 1,92 μ.) είναι… πιο κοντός σε σχέση με τα υπόλοιπα αδέλφια του. Εχει ήδη μία κόρη, 4 ετών. Του χρόνου θα τον δούμε στο sequel του «John Wick: Chapter 4».