Ενδεχομένως όταν ακούμε το όνομά του, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η αίσθηση δροσιάς που χαρίζει. Και πράγματι αποτελεί τον πιο πρακτικό τρόπο για να ενυδατώσουμε και να αναζωογονήσουμε άμεσα την επιδερμίδα μας όταν έχει ζέστη. Ωστόσο, η δράση του face mist δεν είναι μόνο αυτή, καθώς πρόκειται για ένα πολυδιάστατο καλλυντικό με ποικίλες εφαρμογές. Γι’ αυτό οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα προϊόντα πασπαρτού της περιποίησης, που ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας, ανδρικής και γυναικείας.

Πώς αξιοποιούμε τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες του face mist:

  1. Για έξτρα δροσιά

Είτε βρισκόμαστε στην παραλία, είτε στο γραφείο  είτε είμαστε στο γυμναστήριο, ένα face mist θα μας τονώσει στη στιγμή.

  1. Ως αυτοσχέδια eye patches

Το πρωϊ εμποτίζουμε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ με αρκετή ποσότητα face mist. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε κλειστά βλέφαρα για λίγα λεπτά. Το πρήξιμο θα μειωθεί και το βλέμμα θα φαίνεται πιο ξεκούραστο.  Ιδανικό tip για μετά το ξενύχτι. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, φυλάμε το face mist στο ψυγείο.

  1. Ως DIY μάσκα προσώπου

Τοποθετούμε ένα χαρτομάντιλο ή ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα στο πρόσωπο και το ψεκάζουμε με αρκετή ποσότητα face mist. Αφήνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο 5-7 λεπτά και στη συνέχεια εφαρμόζουμε τον ορό ή την κρέμα μας.

  1. Για αποτελεσματικό layering

Μετά τον καθαρισμό, προετοιμάζουμε  την επιδερμίδα ψεκάζοντάς τη με το face mist. Στη συνέχεια απλώνουμε τον ορό. Όταν απορροφηθεί περνάμε στην ενυδατική κρέμα ή στο έλαιό μας. Ετσι διασφαλίζουμε τη μέγιστη απορρόφηση των καλλυντικών συστατικών άρα και τα βέλτιστα αποτελέσματά τους.

Bonus tip: Για άμεση λάμψη, επιλέγουμε μία σύνθεση με εκχυλίσματα βοτάνων, όπως της μέντας, ή με βιταμίνη C που διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία και οξυγονώνουν τα κύτταρα.

  1. Μετά την ενυδατική μάσκα

Αφού την απομακρύνουμε, ψεκάζουμε το πρόσωπό με το αγαπημένο μας σπρέι. Ετσι τονώνουμε και σφραγίζουμε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της μάσκας στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας

  1. Για σταθεροποίηση του μακιγιάζ

Αφού τοποθετήσουμε και την πούδρα,  ψεκάζουμε το πρόσωπο με το mist προκειμένου να  σταθεροποιήσει το αποτέλεσμα και να χαρίσει φυσική όψη υγείας.

  1. Στην εμμηνόπαυση

Για άμεση ανακούφιση από το αίσθημα καύσου και τις βραδινές εφιδρώσεις, τοποθετούμε ένα face mist στο κομοδίνο μας, προκειμένου να το χρησιμοποιούμε όποτε θέλουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  1. Express περιποίηση κατά τη διάρκεια ταξιδιού

Σε pocket size συσκευασία, αποτελεί το ιδανικό προϊόν προκειμένου να προστατεύσει και να ανακουφίσει την επιδερμίδα από την ξηρή ατμόσφαιρα της καμπίνας του αεροπλάνου.

Τι άλλο;

Δεν πρέπει να το συγχέουμε με το setting spray, εκτός και αν αναγράφεται στη συσκευασία του ότι έχει και ιδιότητες face mist. Το setting spray είναι σχεδιασμένο ώστε να χαρίζει διάρκεια στο μακιγιάζ, «σφραγίζοντας» τις χρωστικές ουσίες και εξασφαλίζοντας ματ όψη.