Όλοι γνωρίζουμε το Νο1 πιο αποτελεσματικό συστατικό αντιγήρανσης: την εκπληκτική ρετινόλη. Όμως αν και αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά «όπλα» της κοσμετολογίας, ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα, όπως κοκκινίλες και ξεφλούδισμα. Ετσι, ένα φυτικό συστατικό έρχεται στο προσκήνιο του skincare για να χαρίσει παρόμοια αποτελέσματα, χωρίς όμως τις ανεπιθύμητες παρενέργειές της. Πρόκειται για το bakuchiol, ένα έλαιο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην αγιουρβέδα και την Κινέζικη Ιατρική, ωστόσο η Δύση ανακάλυψε πρόσφατα τις εκπληκτικές δυνατότητές του στο δέρμα.

Τι είναι το bakuchiol

Πρόκειται για ένα έλαιο που προκύπτει από τους σπόρους του φυτού Psoralea Corylifolia που ευδοκιμεί στην Ανατολική Ασία.

Ποια είναι τα οφέλη του επιδερμίδα

# Βοηθάει στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων

# Διεγείρει τη δημιουργία του φυσικού κολλαγόνου

#Προάγει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας

#Συμβάλλει στην καταπολέμηση και την ανακούφιση της ακμής.

Η διαφορά μεταξύ bakuchiol και ρετινόλης

-Είναι vegan συστατικό

Το bakuchiol έχει φυτική προέλευση και γι’ αυτό είναι κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.

-Είναι ιδανικό και για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Απευθύνεται σε κάθε τύπο δέρματος, αλλά κυρίως για τον ευαίσθητο. Σε αντίθεση με τη ρετινόλη, το bakuchiol μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια SPF. Επίσης θεωρείται κατάλληλο και κατά την περίοδο  της εγκυμοσύνης. (Ωστόσο καλό είναι να ρωτήσουμε και τον γιατρό μας πριν το χρησιμοποιήσουμε).

Τι να αποφεύγουμε

Αν και αποτελεί την ιδανική εναλλακτική της ρετινόλης που εκμηδενίζει τους ερεθισμούς, καλό είναι να μην το συνδυάζουμε με προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ.

Δεν ξεχνάμε

Παρότι το bakuchiol δεν προκαλεί ευαισθησία στον ήλιο όπως η ρετινόλη, πριν βγούμε από το σπίτι το πρωϊ, εφαρμόζουμε πάντα ένα αντηλιακό με δείκτη από 30 και πάνω.