Η τριχόπτωση είναι ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο που οφείλεται τόσο σε γενετικούς όσο και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό γυναικών και ανδρών ανεξαρτήτως ηλικίας. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που πλήττει την αυτοπεποίθηση και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του ατόμου.

Τι είναι ο κύκλος ζωής της τρίχας; Κάθε τρίχα έχει και ένα κύκλο ζωής, ο οποίος διαρκεί φυσιολογικά συνήθως από 3 έως 5 χρόνια και συνεπώς η τριχόπτωση θεωρείται γενικώς μία φυσιολογική διαδικασία. Χαρακτηρίζεται από τρεις φάσεις κατά τις οποίες η τρίχα σχηματίζεται και μεγαλώνει (Αναγενής φάση), διατηρείται (Καταγενής φάση) και τέλος εξασθενεί και πέφτει (Τελογενής φάση).

Σε αντίθεση όμως με τη φυσιολογική-περιστασιακή τριχόπτωση η οποία εμφανίζεται για μικρό χρονικό διάστημα και διαρκεί μερικούς μήνες τον χρόνο,  η τριχόπτωση θεωρείται χρόνια όταν εξελίσσεται κατά τη διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών!

Εποχική ή μήπως όχι;

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που όχι μόνο σηματοδοτεί και επίσημα πλέον την έναρξη της πιο κρύας εποχής του χρόνου, αλλά και την εμφάνιση μίας δυσάρεστης για πολλούς κατάστασης που ονομάζεται ‘’τριχόπτωση’’ ! Είναι η περίοδος όπου η τρίχα περνάει από το στάδιο της ηρεμίας (Καταγενής φάση), στο στάδιο της πτώσης (Τελογενής φάση). Αρκετές μελέτες αποδεικνύουν ότι η αύξηση της τριχόπτωσης το φθινόπωρο, κυρίως τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, πυροδοτείτε από την αύξηση της ανάπτυξης των μαλλιών τους καλοκαιρινούς μήνες, με στόχο την προστασία από την UV ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, η εποχική τριχόπτωση διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες και αποτελεί μία αναστρέψιμη κατάσταση! Όμως, παρόλο που κάνει την εμφάνισή της αρχές Οκτωβρίου είναι σημαντικό  η φροντίδα για την επανόρθωση των μαλλιών να ξεκινάει πολύ νωρίτερα!

Πως όμως μπορούμε να την ξεχωρίσουμε από τη χρόνια τριχόπτωση; 

Η χρόνια τριχόπτωση ταλαιπωρεί σε μεγαλύτερο βαθμό τον ανδρικό πληθυσμό, όμως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες υποφέρουν σιωπηλά από αυτή και χάνουν μεγάλο αριθμό μαλλιών με ταχύτατους ρυθμούς! Πολλοί παράγοντες μπορούν να διαταράσσουν τον φυσιολογικό κύκλο ζωής της τρίχας όπως εμμηνόπαυση, διάφορες ορμονικές διαταραχές, κυρίως θυρεοειδοπάθειες, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), έντονο άγχος και στρες, διατροφή, κληρονομικότητα, ανεπάρκεια βιταμινών, διάφορες παθήσεις κ.α. Είναι σημαντικό να μπορέσετε να διακρίνεται εγκαίρως τα ανησυχητικά σημάδια. Η απώλεια περισσότερων από 100 τριχών την ημέρα είναι υπερβολική και χρίζει αντιμετώπισης. Σε αυτήν την περίπτωση είναι ζωτικής σημασίας η έγκαιρη επέμβαση, πριν η απώλεια μαλλιών επιδεινωθεί με εμφανή αποτελέσματα!

Λοιπόν…. σου έχουμε τη λύση!

Όποια και να είναι η αιτία εμφάνισης τριχόπτωσης, μπορείτε να την καταπολεμήσετε με τα εξειδικευμένα προϊόντα ALPHACTIF SHAMPOO & LOTION της οικογένειας ITEM!

Ο συνδυασμός των προϊόντων Alphactif Lotion & Shampoo συνίσταται ιδιαιτέρα για μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής που χρειάζονται μια εντατική φροντίδα κατά της τριχόπτωσης. Η συνδυαστική τους χρήση επαναφέρει την υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής, περιορίζει αποτελεσματικά την πτώση και τονώνει την ανάπτυξη των μαλλιών ενώ ταυτόχρονα περιποιείται και αναζωογονεί το στέλεχος τη τρίχας. Περιέχει:

  • Οργανικό Πυρίτιο,που βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος στο δερματικό επιθήλιο, αποκαθιστά το φυσιολογικό ρυθμό κυτταρικής ανανέωσης και ενισχύει την βιοσύνθεση της κερατίνης και του κολλαγόνου στις ρίζες των μαλλιών με αποτέλεσμα την αναδόμηση της τρίχας.
  • Πυριδοξίνη (Β6), σημαντικό συστατικό για την ανάπτυξη και την καλή ποιότητα των μαλλιών καθώς ενεργοποιεί την βιοσύνθεση απαραίτητων πρωτεϊνών για το στέλεχος της τρίχας ενώ παράλληλα ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και τη λιπαρότητα.
  • Α-Υδροξυοξέα & εκχύλισμα Γκρέιπφρουτ, απαλοί καθαριστικοί και τονωτικοί παράγοντες που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και ρυθμίζουν την κυτταρική ανανέωση με αποτέλεσμα να αυξάνεται η οξυγόνωση του τριχωτού της κεφαλής, να βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία και παράλληλα να ευνοείται η διείσδυση και η απορρόφηση των λοιπών δραστικών συστατικών.
  • Φυτικά αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα, πλούσια σε πολύτιμα συστατικά που διεγείρουν την μικροκυκλοφορία, καθαρίζουν, θρέφουν και ενδυναμώνουν τις ρίζες των μαλλιών, αναζωογονούν και παράλληλα προστατεύουν το στέλεχος της τρίχας.
  • Λιποαμινοξέα, που εξισορροπούν το διαταραγμένο pH, καθαρίζουν, ενυδατώνουν και ανανεώνουν το τριχωτό, βελτιώνουν τον όγκο και το κράτημα των μαλλιών.
  • Υαλουρονικό οξύ, που ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής, βελτιώνει την ανάπτυξη και τον όγκο των μαλλιών χαρίζοντας απαλότητακαι λάμψη.

Χρησιμοποιείστε το σαμπουάν ενδυνάμωσης Alphactif σε συνδυασμό με την Alphactif Lotion για βελτίωση και αποτελεσματικότερη διατήρηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας! Το Alphactif Shampoo είναι κατάλληλο για συχνό λούσιμο χάρη στην απαλή του σύνθεση.

Η συνδυαστική χρήση των προϊόντων Alphactif αρχικά μειώνει και στη συνέχεια αποκαθιστά τον φυσιολογικό ρυθμό απώλειας των μαλλιών. Κατά τον τέταρτο μήνα της θεραπείας επανεργοποιεί την τριχοφυΐα και από τον έκτο μήνα αυξάνει την πυκνότητα των μαλλιών. Με συχνή και σωστή χρήση των προϊόντων Alphactif έχουμε ένα συνολικά υγιέστερο τριχωτό με πιο δυνατά και λαμπερά μαλλιά με αυξημένο όγκο και ζωντάνια!