Είναι από τις κορυφαίες ερωτήσεις στις μηχανές αναζήτησης στην Ισπανία, την Ελβετία, την Κύπρο, αλλά και τις Η.Π.Α. Το microshading είναι η νέα τεχνική μικροσκίασης των φρυδιών που διορθώνει το σχήμα και την πύκνωσή τους. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε και εμείς με τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που υπάρχει να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο λουκ.  Όμως αν ανήκουμε σε εκείνες που δεν μπορούν να τα καταφέρουν ή θεωρούν τη διαδικασία βαρετή, τότε διαλέγουμε κάτι πιο «μόνιμο».

Το microshading είναι πιο ανώδυνο σε σχέση με το microblading, και μάλιστα ενδείκνυται για το ευαίσθητο δέρμα. Η διαδικασία πραγματοποιείται κάνοντας τατουάζ μικροσκοπικές κουκκίδες χρώματος (αντί για γραμμές – τριχούλες) στα σημεία που έχουν αραίωση. Ωστόσο, οι δυο τεχνικές μπορούν να συνδυαστούν για το βέλτιστο αποτέλεσμα σε πολύ λεπτά ή πολύ αραιά φρύδια.

Πόση ώρα διαρκεί το microshading;

Η συνεδρία κρατάει περίπου 2-3 ώρες.

Το αποτέλεσμα

Τις πρώτες μέρες το χρώμα είναι αρκετά έντονο, όπως και στις άλλες τεχνικές τατουάζ, ωστόσο εξασθενεί κατά 30% τις επόμενες μέρες, δίνοντας ένα φυσικό εφέ.

Πόσο διάστημα διαρκεί;

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας μπορεί να διαρκέσει από ένα ως ενάμιση χρόνο. Ο λιπαρός τύπος ίσως χρειαστεί ένα touch up νωρίτερα από τον ξηρό.

Πώς συντηρώ το αποτέλεσμα;

Αν χρειαστεί, «καθαρίζουμε» τις τριχούλες που ξεφεύγουν από το τόξο με ένα τσιμπιδάκι και όχι με κερί. Το κερί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, αλλά και τις χρωστικές με αποτέλεσμα το χρώμα να ξεθωριάζει πιο γρήγορα. Για τον ίδιο λόγο αποφεύγουμε τα δραστικά απολεπιστικά προσώπου και δεν ξεχνάμε την εφαρμογή SPF καθημερινά.

Τι άλλο πρέπει να προσέξω;

Επιλέγουμε μία επαγγελματία, πιστοποιημένη ειδικό, που θα ακολουθήσει τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.