Ευχάριστη ή αναγκαία, η διαδικασία του μακιγιάζ είναι μία καθημερινή διαδικασία για πολλές από εμάς. Ωστόσο εξίσου απαραίτητο είναι και το ντεμακιγιάζ, για την οποία επιβάλλεται να διαθέσουμε μόλις λίγα λεπτά κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι κανένα καλλυντικό δεν θα είναι αποτελεσματικό, εάν δεν μπορεί να διεισδύσει στην μπλοκαρισμένη από το μέικ απ επιδερμίδα. Επιπλέον σε καμία από εμάς δεν αρέσουν οι μουντζούρες στο μαξιλάρι ή τα σεντόνια μας.

Παρόλα αυτά, και το σωστό ντεμακιγιάζ έχει τους δικούς του κανόνες, προκειμένου να αφαιρεί κάθε ίχνος μακιγιάζ, ακόμα και το αδιάβροχο, χωρίς να τραυματίζει το δέρμα μας. Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα:

Θα χρειαστούμε

-Ενα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ για τα μάτια

-Μία σύνθεση για την αφαίρεση του μακιγιάζ από το υπόλοιπο πρόσωπο

(Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φυσικό προϊόν όπως το αμυγδαλέλαιο).

-Βαμβάκι ή δίσκους ντεμακιγιάζ

* Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μία σύνθεση που είναι κατάλληλη και για το πρόσωπο και για τα μάτια, όπως ένα εξιδεικευμένο νερό micellaire. Εκτός του ότι αφαιρεί το μακιγιάζ, τονώνει και καθαρίζει.

Το πρώτο σημείο του προσώπου απ’ όπου ξεκινάμε

Ξεκινάμε το ντεμακιγιάζ από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, δηλαδή τα χείλη και τα μάτια.

-Σκουπίζουμε απαλά το κραγιόν με ένα χαρτομάντιλο, για να μην απλωθεί σε όλο το πρόσωπο κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ. Αν το κραγιόν μας είναι αδιάβροχο, το αφαιρούμε με μία ειδική διφασική λοσιόν για τα μάτια ή με το micellar νερό. Ρίχνουμε αρκετές σταγόνες από το προϊόν σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και τον ακουμπάμε ένα λεπτό στα χείλη χωρίς να τα τρίβουμε. Μετά σκουπίζουμε τα υπολείμματα.

-Στη συνέχεια, κάνουμε το ίδιο στα μάτια. Ανακινούμε το καθαριστικό που έχει βάση το λάδι (είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αν χρησιμοποιούμε αδιάβροχες συνθέσεις). Εμποτίζουμε καλά με αυτό δυο δίσκους ντεμακιγιάζ. Προσοχή: η διαδικασία δεν είναι κατάλληλη για τα extensions βλεφαρίδων. Επειτα τους ακουμπάμε σε κλειστά βλέφαρα, πιέζοντας ελαφρώς τις βλεφαρίδες μας για 20 δευτερόλεπτα, προκειμένου να «μαλακώσει» η μάσκαρα και να απομακρυνθεί πιο εύκολα μαζί με τις σκιές χωρίς τρίψιμο.

Tip: Δεν κινούμε το βαμβάκι δεξιά-αριστερά αλλά σε μία κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω, με απαλές κινήσεις.

Πρόσωπο

Εμποτίζουμε καλά ένα κομμάτι βαμβάκι ή έναν δίσκο ντεμακιγιάζ με το micellar νερό. Καθαρίζουμε με κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Όταν το βαμβάκι σταματήσει να είναι λευκό, το πετάμε, παίρνουμε νέο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να παρατηρήσουμε ότι το βαμβάκι μένει καθαρό.

Δεν ξεχνάμε: Την περιοχή του λαιμού, κάτω από το σαγόνι και γύρω από τα αυτιά.