Το καθυστέρησες όσο μπορούσες, όμως πλέον δεν μπορείς να το αρνηθείς: η ώρα να μαζέψεις τα καλοκαιρινά και να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα έφτασε για τα καλά. Όμως, έχουμε καλά νέα: η αποθήκευση των ρούχων σου είναι ευκολότερη υπόθεση από ό,τι νομίζεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα κατάλληλα βήματα.

Εκτός από τη σωστή στρατηγική, για να τακτοποιήσεις τα πάντα σωστά ενδέχεται να χρειαστείς και ορισμένες προμήθειες. Για αυτό και συγκεντρώσαμε ορισμένα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν, από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε λύσεις αποθήκευσης ρούχων και άλλα είδη αποθήκευσης σπιτιού σε συμφέρουσες τιμές.

Έτσι, θα έχεις τη σιγουριά ότι ό,τι και αν παραγγείλεις θα φτάσει στην πόρτα σου άμεσα και στην ώρα του, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, ώστε να ετοιμάσεις άμεσα τη ντουλάπα σου για το χειμώνα. Κι αν θέλεις να τα παραλάβεις όλα μαζί, για να ξεκινήσεις μια και καλή τις αναγκαίες διαδικασίες, με την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ όλα τα προϊόντα θα έρθουν στην ίδια αποστολή, ακόμη και αν προέρχονται από διαφορετικούς προμηθευτές.

Βήμα 1ο: Το ξεσκαρτάρισμα

Άδειασε ολόκληρη τη ντουλάπα σου και ρίξε μια εξεταστική ματιά στα ρούχα που θα βγάλεις από μέσα. Πότε φόρεσες τελευταία φορά εκείνο το τζιν που είχες λατρέψει το 2010; Αν η απάντηση είναι «το 2011», ήρθε η ώρα να το αποχαιρετίσεις. Για την ακρίβεια, το ίδιο ισχύει για όλα τα ρούχα που έχεις να φορέσεις εδώ και περισσότερα από δυο χρόνια. Τοποθέτησέ τα σε κούτες, και δώρισέ τα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται πραγματικά.

Βήμα 2ο: Οι σωστές επιλογές

Μη βιαστείς να ανεβάσεις στο πατάρι όλα τα κοντομάνικα. Πολλά από αυτά μπορούν να φορεθούν και τον χειμώνα, κάτω από μια ζακέτα ή ένα σακάκι. Το ίδιο ισχύει και για τα φορέματα και τις φούστες που «σηκώνουν» τον συνδυασμό με κάποιο καλσόν. Ωστόσο, οτιδήποτε τροπικό, υπερβολικά ανοιχτόχρωμο ή από πολύ λεπτό ύφασμα, πρέπει να αποθηκευτεί μέχρι να έρθει ξανά η σειρά του.

Βήμα 3ο: Τα πλυντήρια

Δεν υπάρχει εναλλακτική: όσα ρούχα δεν αστράφτουν από καθαριότητα, πρέπει να πλυθούν πριν τοποθετηθούν στις θήκες αποθήκευσης. Αλλιώς οι λεκέδες θα ποτίσουν τα ρούχα, ενώ οι οσμές θα μεταφερθούν και στα καθαρά που θα κλειστούν στην ίδια σακούλα.

Βήμα 4ο: Το δίπλωμα

Επιτέλους, έφτασε η ώρα τα ρούχα σου να διπλωθούν, να τακτοποιηθούν και να ανέβουν στο πατάρι (ή να μπουν στην αποθήκη). Απαραίτητη προϋπόθεση, ο κατάλληλος εξοπλισμός που θα τα κρατήσει ασφαλή, θα περιορίσει τον χώρο που απαιτείται για την αποθήκευσή τους και θα σε βοηθήσει να τα ξαναβάλεις εύκολα στη θέση τους, όταν ο καιρός ξαναζεστάνει.

Αγαπημένη μας επιλογή, οι διαφανείς θήκες κενού αέρος, όπως αυτή της Keskor, που κλείνουν αεροστεγώς, σε αφήνουν να δεις ανά πάσα στιγμή το περιεχόμενό τους και συρρικνώνονται με ένα ρούφηγμα με την ηλεκτρική σκούπα. Άσε που συμβαίνει να είναι και πάμφθηνες. Αν θέλεις να περιορίσεις το τσαλάκωμα των ρούχων σου, αντί να τα διπλώσεις με τον κλασικό τρόπο, κάνε τα «ρολάκια» πριν τα αποθηκεύσεις. Πρόσθεσε λίγη λεβάντα για άρωμα – και κάποιο αντισκωρικό για να κρατήσεις μακριά τα έντομα που επιβουλεύονται την γκαρνταρόμπα σου.

Αγόρασέ τες από 0,93€.

Βήμα 5ο: Η κάθοδος των χειμωνιάτικων

Και τώρα, το ευχάριστο κομμάτι: το reunion με τα αγαπημένα σου χειμωνιάτικα κομμάτια, που έπειτα από τόσο καιρό αποχωρισμού, έχουν αρχίσει να σου φαίνονται σαν καινούργια. Ξεκίνα χωρίζοντας τα ρούχα σου σε εκείνα που προορίζονται για το συρτάρι και εκείνα που πρέπει να κρεμαστούν για να παραμείνουν ατσαλάκωτα.

Για να κερδίσεις χώρο στα συρτάρια σου, αλλά και για να βρίσκεις τα πάντα πιο εύκολα, προμηθεύσου ειδικές θήκες, όπως αυτή της Viosarp με τις έξι θέσεις, που θα κρατήσει τα πάντα τακτοποιημένα. Σύντομα θα σε ευχαριστείς που δεν χρειάζεται να σηκώσεις όλα σου τα T-Shirts για να βρεις εκείνο που ταιριάζει με το outfit της ημέρας.

Αγόρασέ τη από 1,76€.

Δεν ξέρεις πού να βάλεις όλα αυτά τα πουκάμισα; Μια κρεμάστρα για… κρεμάστρες είναι πιθανότατα η λύση, εξασφαλίζοντας επιπλέον χώρο και κρατώντας τα πάντα οργανωμένα. Η συγκεκριμένη, από ανθεκτικά υλικά υψηλής ποιότητας, μπορεί να σηκώσει πολύ βάρος, ενώ περιστρέφεται κατά 360 ° για να βρίσκεις άνετα αυτό που θέλεις.

Αγόρασέ τη από 1,70€.

Κι αν η ντουλάπα σου εξακολουθεί να μη χωρά όσα έχεις να της δώσεις; Ίσως ήρθε η ώρα να προσθέσεις μια ακόμη. Για να κρατήσεις το κόστος χαμηλά και την τακτοποίηση στα ύψη, προτίμησε μια φορητή υφασμάτινη ντουλάπα με μεταλλικό σκελετό, που θα πολλαπλασιάσει τον χώρο που έχεις στη διάθεσή σου. Ανθεκτική και πανεύκολη στη συναρμολόγηση (και την αποσυναρμολόγηση), η συγκεκριμένη θα καλύψει τις ανάγκες σου για πολύ καιρό, κρατώντας τα πάντα σε τάξη.

Αγόρασέ τη από 47,95€