Καταπονούνται όλο τον χρόνο και διαθέτουν ελάχιστους σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα, ξεφλούδισμα, σκασίματα και άγρια υφή. Τα πέλματα χρειάζονται ιδιαίτερη και συστηματική φροντίδα όλο τον χρόνο. Αφενός το καλοκαίρι είναι συνεχώς εκτεθειμένα, αφετέρου τον χειμώνα, ενδεχομένως να «υποφέρουν» λόγω των ακατάλληλων παπουτσιών ή την έλλειψη περιποίησης. Ωστόσο, χάρη σε αυτό το πανεύκολο αρωματικό scrub με απλά υλικά που μπορούμε να φτιάξουμε σε ελάχιστα λεπτά στο σπίτι, θα διατηρούμε μονίμως βελούδινα απαλά τα πόδια μας και πάντα όμορφα. Επιπλέον, η ευωδιά από τα αιθέρια έλαια που θα προσθέσουμε θα τονώσει τη διάθεσή μας και θα κάνει απολαυστική αυτή τη –μερικές φορές- βαρετή διαδικασία.

Σπιτικό scrub για τα σκασμένα και τραχιά πέλματα

 

Τι θα χρειαστούμε

-1 ½ κ.σ. μαύρη ζάχαρη

-1/2 κ.γλ. σκόνη κανέλα

–  φλούδα από μισό πορτοκάλι τριμμένη στο μπλέντερ

– 3 κ.σ. φυτικό βούτυρο (κατά προτίμηση κακάο ή καριτέ)

– 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας (π.χ. λεβάντα, δενδρολίβανο, μέντα, φασκόμηλο)

 

Τι κάνουμε

Βήμα #1: Αναμειγνύουμε τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα #2: Το απλώνουμε στα πέλματα και κάνουμε μασάζ με τις παλάμες μας.

Το δέρμα θα αρχίσει αμέσως να μαλακώνει, ωστόσο εμείς συνεχίζουμε το τρίψιμο για περίπου 5-7 λεπτά.

Βήμα #3: Στη συνέχεια ξεπλένουμε με ζεστό νερό που θα μαλακώσει ακόμα περισσότερο το δέρμα.

Βήμα #4: Απαραίτητη κίνηση μετά την απολέπιση είναι η θρέψη και η ενυδάτωση. Απλώνουμε λοιπόν μια πλούσια ποσότητα ενυδατικής κρέμας ποδιών ή ενός body butter. Περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί πριν ξαπλώσουμε ή φορέσουμε τα παπούτσια μας.

Βήμα #5: Ιδανικά ακολουθούμε τη διαδικασία το βράδυ, και φοράμε βαμβακερές κάλτσες. Η ζεστή θερμοκρασία θα βοηθήσει στη βαθιά απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και το πρωϊ θα ξυπνήσουμε με απίστευτα απαλά πέλματα, χωρίς σκασίματα και «σκληρά» σημεία.

Βήμα #6: Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα για να συντηρήσουμε το αποτέλεσμα.

Bonus tip: Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να εφαρμόσουμε στους αγκώνες, τα μπράτσα, τα γόνατα ή στο πίσω μέρος των γλουτών όπου παρουσιάζονται σπιθουράκια.