Οι επαγωγικές και κεραμικές εστίες είναι ήδη μια δημοφιλής επιλογή στη σύγχρονη κουζίνα σήμερα. Οι λείες εστίες όχι μόνο δίνουν στην κουζίνα σας μια πιο μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση, αλλά είναι πολύ εύκολο να διατηρηθούν καθαρές.

Οι κεραμικές εστίες προορίζονται για να φαίνονται λείες, κομψές και γυαλιστερές. Αυτό δεν γίνεται μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για λόγους λειτουργικότητας. Ωστόσο, εάν δεν καθαρίζονται τακτικά, μπορεί να λερωθούν και να είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Μια βρώμικη κεραμική εστία εμποδίζει τα τηγάνια και τις κατσαρόλες να κάθονται αρκετά επίπεδα ώστε να αγγίζουν το θερμαντικό στοιχείο, καθιστώντας την λιγότερο αποτελεσματική.

Το σημαντικό είναι να μην αφήσετε τους λεκέδες στην εστία για αρκετό καιρό. Η ηλεκτρική κουζίνα σας θα πρέπει να είναι καθαρή για να μπορείτε να μαγειρέψετε την επόμενη δημιουργία σας.

Για να αποφύγετε να κάνετε γρατζουνιές στην κεραμική εστία σας πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα σκεύη με λείες και επίπεδες βάσεις.

Είναι σημαντικό να θυμάστε πως δεν πρέπει να σέρνετε τα μαγειρικά σκεύη πάνω στην κουζίνα σας, αλλά θα πρέπει να τα σηκώνετε προκειμένου να τα μετακινήσετε.

Μην χρησιμοποιείτε συρμάτινο σφουγγάρι, πιρούνι, μαχαίρι ή οποιοδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο για να αφαιρέσετε υπολείμματα φαγητού από μια κεραμική εστία. Σε αυτόν τον τύπο εστιών δημιουργούνται γρατσουνιές στην επιφάνεια.

Ο καθαρισμός των κεραμικών εστιών είναι εύκολη εύκολη υπόθεση αρκεί να γίνεται τακτικά.

Εμείς θα σας δώσουμε τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό κεραμικής εστίας.

1.Η μαγική σόδα

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα και έρχεται να δώσει μια ακόμη λύση στον καθαρισμό του σπιτιού.

Η μαγειρική σόδα όχι μόνο μπορεί να αφαιρέσει τους δύσκολους λεκέδες και τα καμένα λίπη αλλά εξαφανίζει τους λεκέδες και τις γρατζουνιές.

Με ένα βρεγμένο σφουγγάρι μουλιάστε ολόκληρη την επιφάνεια ή όπου υπάρχουν λεκέδες και γρατζουνιές. Στη συνέχεια ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αφήστε τη σόδα να δράσει για 15 λεπτά και μετά με καθαρό νωπό σφουγγάρι αφαιρέστε τους επίμονους λεκέδες με τη μαλακή πλευρά. Στην περίπτωση που οι λεκέδες επιμένουν επαναλάβατε τη διαδικασία.

2.Λεμόνι

Ένας ακόμη φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε την κεραμική εστία είναι να χρησιμοποιήσετε λεμόνι.

Αφού κρυώσουν οι εστίες μαγειρέματος, αφαιρέστε τα πολλά λίπη από την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια κόψτε και τρίψτε ένα λεμόνι την επιφάνεια. Με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι καθαρίστε την επιφάνεια.

3.Ξύδι

Για επίμονους λεκέδες όπως καμένο γάλα ή ζάχαρη δοκιμάστε ξύδι. Το ξύδι είναι ένα ακόμα φυσικό καθαριστικό το οποίο κάνει θαύματα. Το ξύδι θα βοηθήσει ώστε να μην κολλήσουν παραπάνω οι δύσκολοι αυτοί λεκέδες στην εστία σου. Ρίξτε απευθείας ξύδι στους λεκέδες για να μπορούν να βγουν ευκολότερα. Εάν διαθέτετε ειδική ξύστρα για κεραμική εστία, χρησιμοποιήστε την μόλις κρυώσει λιγάκι η εστία και στην συνέχεια περάστε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο πανί και ο λεκές θα έχει φύγει. Μα θυμάστε ότι η λύση αυτή ενδείκνυται για άμεση αντιμετώπιση του λεκέ.

4.Ειδικά καθαριστικά

Στην αγορά θα βρείτε ποικιλία καθαριστικών για κεραμικές εστίες, αν δεν σας αρέσουν οι φυσικοί τρόποι. Πριν τα χρησιμοποιήστε αφαιρέστε με την ειδική ξύστρα τα καμένα λίπη και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Μην ξεχνάτε! Να καθαρίζετε την κουζίνα σας έπειτα από κάθε χρήση.