Υλικά:

250 γραμ. ανάλατο βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ

350 γραμ. καστανή ζάχαρη

4 αυγά

75 γραμ. κακάο

100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ κεράσι

100 γραμ. αποξηραμένα κεράσια

Για τη διακόσμηση:

200 γραμ. μαύρη σοκολάτα

25 γραμ. ανάλατο βούτυρο

50 γραμ. ζάχαρη άχνη

πράσινη χρωστική

20 κερασάκια

Εκτέλεση:

  1. Βουτυρώστε ένα ταψάκι και ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε τον καφέ με 2 κουταλιές της σούπας καυτό νερό και αφήστε το να κρυώσει.
  2. Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου και προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το κακάο με το αλεύρι. Ρίξτε το λικέρ και τον κρύο καφέ. Όταν ανακατευτούν όλα μαζί, ρίξτε τα κεράσια μέσα. Βάλτε το ταψάκι στο φούρνο και ψήστε για μισή ώρα περίπου.
  3. Όταν κρυώσει το μπράουνι, λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και ρίξτε το πάνω από το μπράουνι
  4. Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και μερικές σταγόνες από την πράσινη χρωστική. Βάλτε τη βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ για να φτιάξετε κοτσάνια του κερασιού πάνω στα κομμάτια μπράουνι. Κόψτε τα κεράσια στη μέση και βάλτε τα πάνω.