Το χαμόγελο και η φωτεινή ματιά της είναι το βαρόμετρο στη ζωής της. Η επιστροφή της στο MEGA ήταν καθοριστική, με το «The Chase» να κερδίζει το παιχνίδι της τηλεθέασης. Βρίσκεται σε έναν χώρο που λατρεύει, την τηλεόραση, και αυτό δυναμώνει την επικοινωνία της με τον κόσμο. Βάζει αγάπη σε ό,τι κάνει. Δίνει ενέργεια και την παίρνει πίσω. Η Μαρία Μπεκατώρου μοιράζεται τις αλήθειες της μαζί μας.

Μαρία, πέρυσι, όταν ξεκινούσε το «The Chase», μου είχες πει πόσο πολύ το πίστευες. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έπεσες έξω αφού φέτος το απολαμβάνουμε για δεύτερη τηλεοπτική σεζόν και «χτυπάει» πρωτιές…

«Πράγματι το πίστευα πολύ, αλλά ταυτόχρονα ήξερα ότι μπαίνω σε μια ζώνη δύσκολη, με κάτι πολύ καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα. Χρειαζόταν δουλειά και χρόνος για να μπορέσει το κοινό να το καταλάβει και αυτό ανέβαζε τον βαθμό δυσκολίας. Φέτος λοιπόν νιώθω γεμάτη και ήρεμη που όλες αυτές οι προσπάθειες απέδωσαν. Χαίρομαι που πάει τόσο καλά και γιατί θέλω να κάνω δουλειές που αρέσουν στον κόσμο, αλλά νιώθω και υπέροχα γιατί οι τηλεθεατές στηρίζουν ένα πολύ καλό τηλεοπτικό “προϊόν”».

Η απόφασή σου λοιπόν να επιστρέψεις στο MEGA ήταν τελικά καθοριστική;

«Ηταν όχι απλά σωστή, αλλά ολόσωστη με πολλά θαυμαστικά. Και επειδή άργησα και να την πάρω, ήξερα από την αρχή ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Δεν ήταν μόνο το συγκεκριμένο τηλεοπτικό παιχνίδι που μέτρησε στην απόφασή μου, αλλά και οι άνθρωποι. Είναι η δουλειά και οι άνθρωποι μαζί. Με έχουν αγκαλιάσει στο MEGA και το εισπράττω έντονα. Και αυτή η καλή ενέργεια που έχουμε ο ένας για τον άλλον έχει συμβάλει επίσης στην επιτυχία του “The Chase”».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγάλο σου ατού;

«Το γεγονός ότι έχω καλή επικοινωνία με τον κόσμο. Είτε ξέρω κάποιον είτε όχι. Είμαι κοινωνική, αλλά βάζω και τα όριά μου. Γενικά προσπαθώ να έχω πολλή αλήθεια στη ζωή μου και να μοιράζομαι αλήθεια και με τους ανθρώπους που με ξέρουν και με αυτούς που δεν με γνωρίζουν».

Ταλαιπωρείσαι στη ζωή σου από «πρέπει»;

«Παλιά ναι, το είχα σε έντονο βαθμό, γιατί μεγάλωσα και σε μια οικογένεια που έδινε σημασία στο τι θα πει ο κόσμος. Αλλωστε από εκεί πηγάζει αυτό. Τώρα πια δεν το έχω καθόλου. Εχω απαλλαγεί από τα “πρέπει” και αυτό είναι μια νίκη στη ζωή μου. Είναι και ελευθερία μαζί. Αν δεν μου αρέσει κάτι δεν το κάνω, δεν πιέζομαι».

Τι προλαβαίνεις να κάνεις για εσένα στην καθημερινότητά σου;

«Το βασικότερό μου πρόβλημα και αυτό που με δυσκολεύει ακόμα στη ζωή μου είναι ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ σωστά τον χρόνο μου. Και η αλήθεια είναι ότι έχω φορτωμένο πρόγραμμα. Ωστόσο, όταν ξεκλέβω λίγο χρόνο θα πάω στον δερματολόγο μου να φροντίσω το δέρμα μου, θα κάνω ένα ωραίο χαλαρωτικό μασάζ. Μία φορά επίσης με δύο την εβδομάδα, θέλω να βγω για ένα ποτό ή για φαγητό με τις κολλητές μου.

Ή ένα μεσημέρι απολαμβάνω να πάω με μια φίλη στα μαγαζιά και μετά να πιούμε και καφέ. Αυτή είναι η πολυτέλειά μου. Αυτά είναι πράγματα που κάνω για τον εαυτό μου τα οποία με ευχαριστούν και με ηρεμούν».

Πες μας κάτι που θέλεις να κάνεις πολύ και δεν το έχεις κάνει ακόμα.

«Θέλω να κάνω ένα ωραίο ταξίδι στη Ν. Υόρκη. Για μένα αυτό είναι ένα όνειρο που το είχα από τα νεανικά μου χρόνια».

Ζούμε σε μια εποχή που πάρα πολλά είναι open, μέσω των social media. Τι κάνουμε, πού πάμε, τι φοράμε. Σε πιέζει εσένα αυτό;

«Οχι, καθόλου. Εμένα μου αρέσει πολύ και ιδιαίτερα το Instagram. Κάνω άλλωστε ό,τι μου αρέσει και ό,τι έχω όρεξη. Αν κάτι δεν το θέλω πολύ δεν το κάνω. Είναι ωραίος τρόπος επικοινωνίας όταν δεν είναι εμμονικός. Εγώ το Instagram το αγαπώ και ασχολούμαι πολύ με αυτό, Facebook δεν έχω και στο Twitter είμαι λιγότερο ενεργή γιατί δεν προλαβαίνω».

Ολα πια στη ζωή μας γίνονται πολύ γρήγορα και καμιά φορά και αυτόματα. Προλαβαίνεις, στέκεσαι, παρατηρείς;

«Ναι, και στέκομαι και παρατηρώ, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Μου αρέσει να κάθομαι κάπου, να περνάει κόσμος και να τον παρατηρώ, από ενδιαφέρον. Μου αρέσει να βλέπω τους νέους, πώς κινούνται, τι κάνουν, πώς φέρονται, πώς μιλάνε. Παρατηρώ τους φίλους μου. Μου αρέσει όμως να παρατηρώ και τη δική μου ζωή με έναν τρόπο απ’ έξω».

Τι σε έχει δυσκολέψει μέχρι σήμερα πιο πολύ στη ζωή σου;

«Δεν υπάρχουν πράγματα που με έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ. Το μόνο που κρατάω σαν δύσκολη περίοδο στη ζωή μου ήταν η περίοδος που είχε αρρωστήσει ο μπαμπάς μου. Εμένα δεν με καταβάλλει κάτι εύκολα. Δεν θα πέσω στα πατώματα αν δεν είναι κάτι πολύ ουσιαστικό. Δεν με επηρεάζουν τα ανούσια, δεν με αφορούν, τα προσπερνάω, δεν θα ασχοληθώ. Ασχολούμαι με τα πολύ ουσιαστικά».

Εχεις πάντα ένα μεγάλο χαμόγελο. Από πού αντλείς θετική ενέργεια;

«Εχω μεγαλώσει σε μια χαρούμενη οικογένεια. Ενέργεια καλή αντλώ από τους φίλους μου που με αγαπούν, από τη δουλειά μου, από την οικογένειά μου, αλλά και από μένα την ίδια που έχω μάθει να βάζω πίσω τα ανούσια και να κρατάω μόνο τα ευχάριστα».

Στο τέλος της ημέρας είσαι ευχαριστημένη; Κοιμάσαι ήσυχη;

«Στο τέλος της ημέρας ευχαριστώ τον Θεό που μου χάρισε ακόμα μία ευτυχισμένη μέρα και κοιμάμαι χωρίς έγνοιες γιατί για μένα η έγνοια είναι να μην πειράζεις τους ανθρώπους και να μην τους κάνεις κακό. Με το χέρι στην καρδιά νομίζω ότι δεν έχω πειράξει άνθρωπο και δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν. Οπότε ναι, κοιμάμαι ήρεμη. Είμαι ήσυχη».

Φροντίζεις τον εαυτό σου; Τι έχεις πάντα στην τσάντα σου;

«Ενα ενυδατικό κραγιόν μόνο, γιατί φεύγω πάντα περιποιημένη από το σπίτι μου».

Ποιο είναι το καλλυντικό best seller για σένα;

«Είναι ο ορός άμεσης σύσφιγξης της M COSMETICS. Ο ορός μου».

Εχεις λανσάρει και τη δική σου σειρά καλλυντικών, στην οποία έχεις βάλει το όνομά σου, την M COSMETICS. Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

«Λίγος κόσμος γνωρίζει ότι ένα από τα όνειρά μου ήταν να δημιουργήσω μια δική μου σειρά καλλυντικών. Ηθελα πάντα να το κάνω αυτό και καθώς μεγάλωνα και καταλάβαινα τι ανάγκες είχε η δική μου επιδερμίδα η επιθυμία μου αυτή γινόταν όλο και πιο έντονη. Ετσι όταν γνώρισα τους υπέροχους ανθρώπους της Μedical Pharmaquality όλο αυτό έγινε μαγικά.

Δημιουργήσαμε λοιπόν 6 υπέροχα προϊόντα, κατά τη δημιουργία των οποίων συμμετείχα από την αρχή μέχρι το τέλος. Από την υφή και το άρωμα, μέχρι την ποιότητα, τα βιομιμητικά συστατικά και τη συσκευασία στο μπουκάλι. Ημουν σε όλα εκεί, ήμουν παντού. Είναι προϊόντα που κάναμε με πολλή έρευνα, με πολύ κόπο και με μεγάλο σεβασμό στην ανάγκη της γυναίκας να είναι όμορφη σε όλες τις ηλικίες».

Τι αγαπάς να κάνεις τις Κυριακές;

«Να ξυπνάω χαλαρή, να κάθομαι στον καναπέ, να πίνουμε με τον Αντώνη τον καφέ μας και δίπλα η Μαρντό. Αργότερα, το μεσημέρι μας αρέσει να πηγαίνουμε με τους φίλους μας για φαγητό. Και το βράδυ μπορεί να δω τις φίλες μου. Την αγαπώ την Κυριακή, είναι η αγαπημένη μου μέρα».

Ανησυχείς;

«Ανησυχώ για όλον τον κόσμο. Γίνονται διάφορα πράγματα γύρω μου που δεν με αφήνουν αδιάφορη. Θα ήθελα να ζει περισσότερος κόσμος με ευημερία και να είναι οι γιορτές αυτές χαρούμενες για όλους. Κατά τα άλλα έχω μικρές ανησυχίες, όχι κάτι σπουδαίο».

Ποιο στοίχημα θέλεις να κερδίσεις τη νέα χρονιά;

«Θέλω πρώτα από όλα να είναι καλά η οικογένειά μου, να έχουν σωματική και ψυχική υγεία. Και μετά θέλω να πηγαίνει πολύ καλά η δουλειά μου, γιατί την αγαπάω πάρα πολύ».

Γιορτές;

«Τις λατρεύω. Αν μπορούσα θα ήθελα να ζω όλον τον χρόνο σε ένα σπίτι όπου θα υπήρχαν παντού λαμπάκια, θα ήταν ολοφώτιστο και θα ακούγονταν συνέχεια τραγούδια. Τρελαίνομαι για τις γιορτές».

Μια ανάμνηση από τις γιορτές των παιδικών σου χρόνων;

«Εχω πολλές, αλλά αυτή που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όταν μαζευόμασταν όλοι οι Κεφαλλονίτες και πηγαίναμε με πούλμαν σε σπίτια γνωστών μας άλλων Κεφαλλονιτών και μη, και λέγαμε κεφαλλονίτικα κάλαντα με μουσικά όργανα. Ηταν φανταστικά».

2023 με το βλέμμα στραμμένο πού;

«Με το βλέμμα στραμμένο στο καλό, με το βλέμμα στραμμένο στο φως. Να είναι το 2023 ένα σκαλί πιο φωτεινό από το 2022».

Φωτογραφίες: Studio Vrettos
Styling: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Make up – Μαλλιά: Δημήτρης Σταματίου